Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.681
    Јас ви кажав :rofl:

Кога пиев по 2,3 магнезиуми немав грчеви , сега по еден и пак се вратија и тоа болни у п.м.
    Калиум… ма никој не ти проверува , ќе ти рече пиј магнезиум:)

На Kate Rina 93, JuLleE и Yowannty им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.681
    ;( Ги прежалив децата. Никое не заслужува така:( Види што можеш да сториш ;(

На Kate Rina 93, JuLleE, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    ;(
    Си плачам коа треба да се свртам.
    Левава нога е скарана со деснава.

Да, и јас ова го практикувам, навистина помага. Маж ми е фудбалер, не ми има кажано ама го гледав. :$
    Ама не поврзам дека е тоа ствар :wasntme::D

А за цигарите не пишувам, неможам да се замарам на сета мука со левава и деснава. :rofl::rofl::rofl::rofl:

Ма да јадам пуканки додека се препуцавате.

На Kate Rina 93, Rtulka, Bibi_23 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.250
    Допаѓања:
    67.794
    На ivance.., Kate Rina 93, GoldenFrida и 5 други им се допаѓа ова.
  5. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    390
    Уф, фала ви многу за одговорите девојки. Да не знаете како оди процедурата за пријавување? Или ако знаете некој што пријавил или што работи со такви случаи?
    Ќе морам да дознаам и што ќе се случува после пријавувањето, како се регулирани тие работи кај нас и дали стварно ќе им помогнам на децата со тоа. Не дај боже да испадне да им биде полошо, да растурам цела фамилија па да не можам после да живеам со себеси…
    А и како ќе докажам што се дешава таму? Тогаш кога сакав да ги пријавам снимав со телефон преку ѕид, ама освен некои шумови ништо друго не се слушаше, затоа и се откажав, а во моментот спремна бев за во полиција. Што ќе им кажев, комшиката си ги истепа децата? Па да ме гледаат вака |(

На Kate Rina 93 и Rtulka им се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    9.127
    Не полиција,туку социјално.Знаат таму што треба да прават.

На cherry89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    15.328
    Жалосно е тоа што се случува. Кај мене во зграда имаме ситуација каде махкава и татково се караат, тепаат, викаат и сл. а децава трпат и плачат.

Од друга страна имав во блиска околина малтретирање во семејството и кога сакаа да пријават за семејно насилство им изнакажаа еден куп работи и ги предомослија.

Многу тешко се докажувало, па полиции, па социјални служби, па чуда...

Моја најтопла препорака прво консултирај се со некој што се разбира во таа процедура, да не те заглават тебе на крај па ти да испаднеш крива.

Како што ти кажаа ова е нашата чудесна земја Македонија, тука се е наопаку

На Rtulka, Doktor F, Bibi_23 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    И јас едвај живеам деновиве. И ми и тешко, и не можам да спијам, и киселини невидени кои ме будат од спиење, повраќање, не можам да се наведнам, буквално ништо не можам да правам. Па и нервоза некоја безвезе е присутна цело време.
    Еве од пред 2 саати почна ќеркава да е ептен активна, ама чудно активна, како да се влече надоле, некакво тегнење чувствувам, болки сеуште никакви немам, ама мислам дека утре ќе биде денот.
    А може и така само си мислам :wasntme:.

На Bebulleee, eli25, Rtulka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.680
    Допаѓања:
    109.264
    Имаше пред некое време кај црногорката Незванова, ако ја пратите на инста, баш за ваков случај. Значи пријавуваш одма, во полиција па они понатака си проследуваат. Тоа е во прв случај нарушување на јавен ред и мир, а понатака ќе се утврдува семејно насилство или шодае. Дека работите нема да бидат исти, нема, почне ли полиција да работи ако навистина се заземат, почнат постапка, голема е веројатноста да доаѓа социјално, да ве прашуваат и вас, да одите на давање искази, на крај ако се докаже дури и да и ги земат децата. Тоа ако живееме сепак во некаква држава со ред и поредок. Веројатноста е голема дека сепак нема ништо од тоа да се деси, односно може недела две да се смири и пак јовонаново, пак да пријавувате и така натаму. Анонимно опција нема, рачунај дека ќе мора да дадеш адреса и тоа ќе биде автоматски јавно, а ако има доволно врски и ќе дознае кој пријавил, па после и да имаш проблеми со тоа, ако ти беше тоа проблем. Имам пријавувано семејно насилство и знам како оди, не е ич лесно и едноставно.

Се држев, се држев и 2-3 дена не пиев витЦ и одма клекнав, настинката и мене ме дочепа. Засега само јака кивавица и нос течење, ништо друго. Ќе помине, не е страшно ама нервозно е. Арно викаат старите, со лекови 7 дена, без лекови 1 недела, така му дојде ова. Не планирам ништо да пијам, доста ми е ова витамините од Фемибион и витЦ со брусница, не е како друг пат да ме кутка на спиење, да ме мачи, не е до толку лошо.

Како се искарав вчера самата себеси за храната и враќањето на лошите навики денес се воздржав поприлично. Планот е да јадам за почеток многу овошје и зеленчук кога и да ми се пријаде благо, ќе бутам праски и краставици, ќе се воздржувам, па здравје таму од 13та недела ќе почнам и да подвежбувам малку. Не сакам да слабеам сега, сакам само да бидам фит, да не се здебелам повеќе од минатата бременост и да бидам здрава јас и бебпка. Ова последново најважно ми е. Не ми се верува дека за 10 дена влагам у 4ти месец, уште не ми е верно и уште понекогаш заборавам дека сум трудна. Едвај го чекам тој 29ти, да одам да видиме дали ќе покаже што е, дали е дада или бато. Големиов батко почна да спрема играчки, па да двои што било за бебиња што не, абе живи радостии е. Да го држи ентузијазам за кога ќе се роди па да не ми рече врати го назад, многу плаче. Љуби га мајка го чека возбудлива зима, прво одделение, ново бебе, нов живот малтене.

На *Milicka*, Rtulka, hello-kitty.90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Devojki, iskustvo dali imate nekoja od vas... Od posledna mens sum 8 nedela... Na eho minatata nedela dok ne vide oformen embrion... Rece prema eho deka e 5+ sto mi e epteeen ama epteeenn cudno i preplasena sum... Na kontrola sum ponedelnik povtorno

11. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    15.328
    Најверојатно си имала доцна овулација, ништо страшно.
    Кај мене ако се водевме по последна менструација до сега ќе родев :)

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    22.547
    Ne bidi preplasena, prvo ako si vo moznost prati beta kako se dvizi, ako se dvizi pravilno nemas prostor za panika.
    Docna ovulacija moze si imala…
    Jas ednas mislev deka mi e veke ovulacija, i po 10 dena idam na gineko. i se vospostavi deka ovulacija uste ne sum imala i toj mesec mi kasnese moze dve nedeli otprilika den-dva plus minus.
    Mnogu clenki ovde imale docna ovulacija i nepotrebni stresovi si imale.
    Veruvam deka ti e panika spored tvoi presmetki ama sekogas ima otstapki taka sto te molam da ne panicis.

13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.122
    Допаѓања:
    6.661
    Не знам дали е соодветна темата ама како се соочувате со намалена самодоверба во бременоста? Прв пат во животот не се осеќам убаво во своето тело, дури тоа ми прави да сум љубоморна на секое женско битие што постои. Луѓе не знам што ми се случува. Ме напаѓаат мисли дека не сум му веќе привлечна, дека ќе почне да гледа по други зашто јас сум дебела и сексот не ни е ист како пред бременост. А тој жалниот никогаш не бил повнимателен со мене. Не е тип кој често дава комплименти, а сега постојано ме гушка, стално вели колку сум најубава дури и пред други кажува дека ја земал најубавата жена во градот. Никогаш не ми дал причина да љубоморам, никогаш во овие 7 години не ме изневерил или погледнал друга. Што ми се случува помагајте, ова не се трпи. Едвај чекам да се породам и да почнам да вежбам (facepalm)

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    9.127
    Не се оптоварувај.
    Нормално е ваљда,хормони се во прашање...мене на пример ме удира на плачки и депресии...не се обвинувај.
    Негде прочитаб дека си 10 кл попраена....не е тоа страшно...сигурно си преубава :*

На Rtulka, Freckles. и Anturium им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.681
    Не сум ни помислила. Сега дека качив помалку кг , супер се осеќам па и привлечно :)
    А што да кажеме ние што ни се забранети односи цела бременост?

На pikachu2, *Milicka*, Rtulka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.122
    Допаѓања:
    6.661
    До минатиот месец и нас ни беше забранет. Сега дозволија ама пак ние со цел страв и набрзина имаме. А немав вакви мисли тогаш, последните неколку дена ми се. И јас не сфаќам што ми се случи

17. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    274
    Дали некоја случајно прашала гинеколог или знае со сигурност аи има штета ако не пијам магнезиум? :(
    Знам дека е против грчеви, ама грчеви речиси и да немам а воопшто не го поднесувам, ми се повраќа од него, и во последно време се немам напиено па сега ме маваат лоши мисли дека можеби свесно му наптетувам на бебето со тоа и сум себична :(
    Се надевам грчевите му се единствена намена и не сум направила беља :(

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    118.629
    Не пиј.
    За грчеви се.
    Еве јас еднаш неделно пијам.

На Трепетлика му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.531
    Допаѓања:
    8.532
    И јас не пијам редовно, повеќе го заборавам :)

На GoldenFrida му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Еее ама твоето машко е.
    Од бабини гачки велат дека машките си излегуваат после термин и втори да се и трети:rofl:
    Сестра ми второ машко го носеше 10 дена +.
    Којзнае дали е ова точно, мене ми велат ааа девојче штом е ,и второ е пред термин ќе раѓаш.. ќе видиме баш:D

На hello-kitty.90, Rtulka, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.