1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.687
    Ајјјј тешко мене
    Со првото не ме болеше бе толку, ама дека ја знаев жената може па пазеше, а сега ќе видиме :sweat:
    Како и да е ќе стиснам заби 5 -10 мин. :worried:

На pikachu2, Eli23, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    232
    Јас сум од старт со цервикс 17мм не сакав серклаж по што се изначитав и од него каков ризик има , на ГАК ме исплашија премногу, што една дотична "докторка" ми рече фатално ке ми завршила бременоста, си лежев по цели денови со перница по половина еве сега 36тс недела ја терам и си се опуштив. Така да мирувај повеќе тешко никако не кревај и ке биде се во најдобар ред :hug::*

На Rtulka, Nela_21 и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    9.140
    Оф леле ,викаш ке се среди после? : D ко маж сум

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.227
    Допаѓања:
    118.767
    Ама си се депилирала претходно?

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Ако си се депилирала и предходно можи, доколку прв пат се депилираш мое мислење немој, погоре посочив пример од снаа ми со хематомот, баш и се искомплицира. Не дека истото би ти се случило и тебе, сепак ти си знаеш..

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.870
    Допаѓања:
    18.731
    Тоа со хематомот може да е сплет на околности. Бременост и проширени крвни садови, жената се стегнала а козметичарката не е искусна или нема лесна рака.

На pikachu2, eli25 и Bebetoo им се допаѓа ова.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    И мене на гак ми рекоа неможе серклаж зашто имав полип,па во систина ми ставија,јас мислам дека серклажот е посигурна опција.Ти си имала среќа што си стигнала без серклаж до 36 недела,прочитај ја темаа за серклаж ретко која членка стига и до 34.Мене матичната ми рече дека да немав серклаж до сега немам шанси да ја износам бременоста,ем краток цервикс,ем плацента превиа имам.матката место да се шири нагоре кон дијафрагмата мојата се шири хоризонтално а долу ниско е бебето.Нека си оди членката на второ мислење и ако има опција за серклаж подобро е да си стави.Твојот случај е суперпозитивен ама е исклучок.

На ZlatnoRipce, Eli23, Doktor F и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    1.409
    Такви се таму да те извадат од памет први се.. Затоа и пишав овде за да слушнам други искуства и мислења да се смирам малку,ти благодарам многу:hug::l:

На ZlatnoRipce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    1.409
    Да ќе видам да побарам второ мислење благодарам на сите за споделените искуства :)

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Ајде мешиња еве ме пак. Освен намалени албумини од 28.5 со долна граница 32,ми кажаа и друго.
    31+2 сум, а стомачето одговара на 29+6. Докторката ме прати за д димери. Може од тоа да е? Исто ми рече дека имам калцификати на постелката.
    Некоја со вакво искуство?

11. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Здраво девојки јас имам прашање минатата нрдрла добив позитиврн тест за бременост бев на гинеколог и за среќа ја видовмр малата точкичка затоа што брв околу 3та недела е сега докторката ми препорача фолна и ми рече витамини кои сакам јас да си ги купам првото прашање ми е кои витамини се најдобри и кој треба да ги пијам во бременост јас купив само фемибион 1 ,друго таа ми рече сите прашања да ги запишам за следен термин со тоа што минатата год имав спонтан што е најбитно да ја прашам затоа што живеам во странство и тука здравството само доколку прашаш ке добиеш одговор доколку не си информиран никому ништо не ти кажјваат тие ништо извинете за долгиот пост имајте убав ден

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Не се секирај, и јас кивав многу во прво тромесечие. Тогаш и како стомакот да ме сечеше. Така да совет штом видиш дека ќе кивнеш, колку можеш свиј се накај стомакот за помалку да те пресече.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.769
    Допаѓања:
    109.561
    Скоро сите овде пиеме Фемибион. И јас ги пијам. Со првото се си мислам други пиев, ама не се сеќавам еве, не знам зошто имам изумено, ама вака фемибионот ми се гледаат поубави. Ноктите ми се камен тврди, јаки, косата за 2м ми порасна скоро 4 прста, по подраснатото приметувам, не планирам да ја шатирам веќе, ова ко што тргнало до крај ќе ми порасне и ќе го ишишам шатираното и ајт. Али на ноктите најмногу приметив, зошто имам кршливи и меки, сега ми се ладно оружје. Си викам ако волку помагаат за нокти којзнае на бебе колку му доаѓаат добро.

На hello-kitty.90, Rtulka, Bebetoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.538
    Допаѓања:
    8.549
    Прво тромесечие само фолна пиев. После матичниот ми ја прекина фолната и ми препиша пренатални витамини.

На Кларчи272 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Велиш доволно е само фемибион од други нема потреба или?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.769
    Допаѓања:
    109.561
    Види јас пијам дополнително витЦ и Брусница ради уринарни инфекции, ама тие ги пијам цела година, а откако пијам Фемибион посебно приметив подобрување. Друго ништо не пијам екстра.

На *Milicka*, Кларчи272 и Rtulka им се допаѓа ова.
  17. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Доста поосетливо да не речам болна е депилација при крај инаку нема што да се мислам за инфекции, стандард се оди кај константна козметичарка.

На eli25 и JuLleE им се допаѓа ова.
  18. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Болиии, пробав и си отидов пола искубана :rofl::rofl::rofl:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.769
    Допаѓања:
    109.561
    Да не ти го барам мислењето, од прееска се мислам, јас кај непроверена депилаторка не би отишла одма од прва на депилација на интима, особено не трудна. Така да подобро продолжи со Витот отколку да ризикуваш со депилаторка нова.

На Eli23 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.687
    По препорака ми е :)