Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Ајјјј тешко мене
    Со првото не ме болеше бе толку, ама дека ја знаев жената може па пазеше, а сега ќе видиме :sweat:
    Како и да е ќе стиснам заби 5 -10 мин. :worried:

pikachu2, Eli23, Rtulka and 2 others like this.
  2. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Јас сум од старт со цервикс 17мм не сакав серклаж по што се изначитав и од него каков ризик има , на ГАК ме исплашија премногу, што една дотична "докторка" ми рече фатално ке ми завршила бременоста, си лежев по цели денови со перница по половина еве сега 36тс недела ја терам и си се опуштив. Така да мирувај повеќе тешко никако не кревај и ке биде се во најдобар ред :hug::*

Rtulka, Nela_21 and Hijabigurll like this.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Оф леле ,викаш ке се среди после? : D ко маж сум

4. fana

fana Форумски идол

Ама си се депилирала претходно?

eli25 likes this.
  5. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Ако си се депилирала и предходно можи, доколку прв пат се депилираш мое мислење немој, погоре посочив пример од снаа ми со хематомот, баш и се искомплицира. Не дека истото би ти се случило и тебе, сепак ти си знаеш..

eli25 likes this.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Тоа со хематомот може да е сплет на околности. Бременост и проширени крвни садови, жената се стегнала а козметичарката не е искусна или нема лесна рака.

pikachu2, eli25 and Bebetoo like this.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

И мене на гак ми рекоа неможе серклаж зашто имав полип,па во систина ми ставија,јас мислам дека серклажот е посигурна опција.Ти си имала среќа што си стигнала без серклаж до 36 недела,прочитај ја темаа за серклаж ретко која членка стига и до 34.Мене матичната ми рече дека да немав серклаж до сега немам шанси да ја износам бременоста,ем краток цервикс,ем плацента превиа имам.матката место да се шири нагоре кон дијафрагмата мојата се шири хоризонтално а долу ниско е бебето.Нека си оди членката на второ мислење и ако има опција за серклаж подобро е да си стави.Твојот случај е суперпозитивен ама е исклучок.

ZlatnoRipce, Eli23, Doktor F and 6 others like this.
  8. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Такви се таму да те извадат од памет први се.. Затоа и пишав овде за да слушнам други искуства и мислења да се смирам малку,ти благодарам многу:hug::l:

ZlatnoRipce likes this.
  9. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Да ќе видам да побарам второ мислење благодарам на сите за споделените искуства :)

macalavica likes this.
  10. Freckles.

Freckles. Популарен член

Ајде мешиња еве ме пак. Освен намалени албумини од 28.5 со долна граница 32,ми кажаа и друго.
    31+2 сум, а стомачето одговара на 29+6. Докторката ме прати за д димери. Може од тоа да е? Исто ми рече дека имам калцификати на постелката.
    Некоја со вакво искуство?

11. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Здраво девојки јас имам прашање минатата нрдрла добив позитиврн тест за бременост бев на гинеколог и за среќа ја видовмр малата точкичка затоа што брв околу 3та недела е сега докторката ми препорача фолна и ми рече витамини кои сакам јас да си ги купам првото прашање ми е кои витамини се најдобри и кој треба да ги пијам во бременост јас купив само фемибион 1 ,друго таа ми рече сите прашања да ги запишам за следен термин со тоа што минатата год имав спонтан што е најбитно да ја прашам затоа што живеам во странство и тука здравството само доколку прашаш ке добиеш одговор доколку не си информиран никому ништо не ти кажјваат тие ништо извинете за долгиот пост имајте убав ден

Rtulka likes this.
  12. Freckles.

Freckles. Популарен член

Не се секирај, и јас кивав многу во прво тромесечие. Тогаш и како стомакот да ме сечеше. Така да совет штом видиш дека ќе кивнеш, колку можеш свиј се накај стомакот за помалку да те пресече.

elenaklasik likes this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Скоро сите овде пиеме Фемибион. И јас ги пијам. Со првото се си мислам други пиев, ама не се сеќавам еве, не знам зошто имам изумено, ама вака фемибионот ми се гледаат поубави. Ноктите ми се камен тврди, јаки, косата за 2м ми порасна скоро 4 прста, по подраснатото приметувам, не планирам да ја шатирам веќе, ова ко што тргнало до крај ќе ми порасне и ќе го ишишам шатираното и ајт. Али на ноктите најмногу приметив, зошто имам кршливи и меки, сега ми се ладно оружје. Си викам ако волку помагаат за нокти којзнае на бебе колку му доаѓаат добро.

14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Прво тромесечие само фолна пиев. После матичниот ми ја прекина фолната и ми препиша пренатални витамини.

Кларчи272 likes this.
  15. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Велиш доволно е само фемибион од други нема потреба или?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Види јас пијам дополнително витЦ и Брусница ради уринарни инфекции, ама тие ги пијам цела година, а откако пијам Фемибион посебно приметив подобрување. Друго ништо не пијам екстра.

*Milicka*, Кларчи272 and Rtulka like this.
  17. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Доста поосетливо да не речам болна е депилација при крај инаку нема што да се мислам за инфекции, стандард се оди кај константна козметичарка.

eli25 and JuLleE like this.
  18. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Болиии, пробав и си отидов пола искубана :rofl::rofl::rofl:

Eli23 likes this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да не ти го барам мислењето, од прееска се мислам, јас кај непроверена депилаторка не би отишла одма од прва на депилација на интима, особено не трудна. Така да подобро продолжи со Витот отколку да ризикуваш со депилаторка нова.

Eli23 and *Milicka* like this.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

По препорака ми е :)