Исто, на почеток пиев ова ама одма прекинав зашто 9 пати мастит фатив, млеко за извоз имав. И пумпа често ја пумпав бетер бев се поише млеко ( а во систина ми рекоа пумпај млеко да ослободиш гради ) а тоа само повеќе ми се правеше. Ко прекинав со пумпа помалце имав се стабилизираше.
@hello-kitty.90 нее нема шанси да е 94мм максимум 5 сантими, мене ми беше 47 мм на крај, царски се породив, не се кратеше. Ти мереа вагинално? Може немаат ни измерено штом е се мирно.
Во систина прв ден после пораѓај природен, јас уште спијам отварам очи слушнав гласови околу мене 8 души сосе докторот. Кренал докторов чаршав сите ме буљаат доле у рана ( ме сецнаа малце поише). Така секој ден сабајле незнаев кај сум После тоа ни срам ни перде од ништо, зашто подолно од тогаш шо сум се осеќала нема да осетам пак
@fana една доза доволно е од Лактилот? Ќе си порачам да ми донесат. Епа Ели, кај биле, кај не 10 кг . Секако имаме толку, па и повеќе накачено. Се зезам, тоа не порачувам ко така . Мада ме фати стрв во бременост, си направив домашна. Убава ко од слаткара. Пробав една чаша, киселини ужас плус гестациски дијабетес и другите 5 литри ги истурив. А над шпорет саат и нешто и гувеев и печев тоа брашното. Еднаш и никогаш повеќе .
Цервикс од 4 до 2 негде сантиметри треба да е. Барај таква вредност. Хахах. Јас само што ги симнав од пораѓај ги накачив пак и да ти кажам право тешко ми падна. Поарно пивце по едно на ден хахај. Ама јас бев опседната со молзење и праење залихи. Се мислев ќе снемам млеко. Цицаше бебе па пумпав над 100 мл за да аи ја засоволам совеста. Шта чеш, болести има разни по луѓево, некои неизлечливи. Сеа планирам кеси за млеко да земам биг пек и една фиока во фрижидер да ослободам за залихи.
Здрава и жива бебушка! Брзо опоравување, мајка Ајее и тој одлепен ама искрен. Хахахаха јакоо, му потекле очите од дунди
Не си сама . Ќеси имам набавено, туку пумпа немам. Ако требало, ќе ми напишел гинекологот рецепт за електрична. Е не, ќе си играме играчки со рачна.Шала на страна, треба да прелистам мислења која е подобра, рачна или електрична, таа ќе ја земам. И за прслук за доење да сум почекала, да не ми пораснеле уште толку градите. Ама оние памучни, како перничиња/влошки за гради ги набавив. Е уште колку да раснат си велам, доста е, пораснаа .
Утре сакам да одам цел ден на плажа, еве терам накај 30 недела, ќе издржам ли, како ќе биде? Да не ги земам луѓето на душа да ги терам да се враќаме рано. Вие сте/бевте на плажа? И како се држите? се сунчате, се бањате? Јас и пред тоа не дека влегував во вода, онака да се изладам...
Girls od koga pocna da vi se poznava stomaceto? Jas sum 16ta nedela od denes. I eve dva dena naednas mi ripna i go osekam zategnat...ne e rano taka?
Кога имаш млеко не ти треба ништо. Само вода да се хидрираш. Си направила хиперстимулација, повеќе се произведува од што бебе може да исцица. Хумана е подобар.
Ја вчера бев и истово ми го рекоа. Цтг мирно, цервикс затворен, плодова вода доволно. Не ми кажа колку ми е цервиксот ама затворен е. Ма да во еден момент рече дека ја допира главата од бебето па не знам што значи тоа. Битно цтг за една недела ми закажа. Е сеа го измери бебето големо и ме извади од памет, почнав да се паничам да не случајно заглави во цервикс при раѓање. Сеа во план ми е да одам утре со надеж дека ќе погодам доктор што ќе знае англиски убаво, да ми ги објасни опциите и ризиците.
Лактил таблети, капки фенел, овес и индиски ореви. Магичната комбинација. Боза никако, ем ствара кај бебе грчеви, ем гои. Колку поише молзиш толку поише млеко ќе имаш. Молчиш само за ослободување да осетиш гради да намалат. 12та недела и имам стомаче асално. Ако си слаба нормално, јас сум буце и имам стомак. Ме уби времево, ме уби. Едвај чекам да легнам и да заспијам, не можам да трпам.
Јас се мислам дали да купам пумпа, за првото имав премногу млеко, а со рачна не вадев воопшто. Тогаш ми кажаа дека кај некои жени е така, само при доење има млаз, со пумпа некоја капка излегуваше. А на алишта цели кругови бев, морав влошки за гради да носам. Среќа што ставаше многу килажа малото, инаку ќе мислев дека не му е доволно.