Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.932
    Јас пиев магнезиум уште пред бременост, никогаш не престанав,нема врска со срцето тоа

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Доктор од Систина и го имаше ова кажано на колешка.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Не сум знаела, ама логика ни нема. Тоа објаснувањето инхибитор, пумпа, маумпа ништо не ми значи, не разбирам, мислев има некое објаснување народски, со прости зборови што ми се рекло.

На *Milicka*, Kate Rina 93 и macalavica им се допаѓа ова.
  4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    8.560
    Деновиве и мене ова ми се случува. Дури и градникот ми смета. До сега кога гледав тв најубаво ми беше лежењето на грб сега не можам снемувам воздух така.

Јас сум 33+3 мене веќе неколку недели ми е така.
    Наеднаш смени бебево. Баш пишував овде претходно имаше клоцање и тоа силно агресивно. И потоа наеднаш вака само бранови. Цело време стомакот ми оди лево, десно. И се испакнува топче.
    Ама многу е активно се чудам што толку прави внатре.

На Freckles. и kristina.k им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.925
    Допаѓања:
    12.090
    Шмукнав едно кесиче веќе. Не знам што е точно, гинекологот не ми спомна ич за тоа.

6. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597

Прикачени фајлови:

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.385
    Допаѓања:
    31.684
    Подарувам 37 пренатални витамини pregnazon complete, и лента утрогестан со рок до 2023. Ако е некој заинтересиран, подигање од карши државна болница - Скопје.

На Arababy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @ija Не сум во тек со муабетот, што те интересира за др Владимир? Пиши ми лп

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Za ova prvpat slusam.. I jas prasav i mi kaza deka moze. Pijam 1 od 300mg, koga sekoj den, koga na 2-3 dena.. :?: @Suze18992

Последна измена: 22 јуни 2022
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Вика за плод кој сеуште нема срцева акција.

11. aaabbbvv

aaabbbvv Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    82
    Zdravo devojki, prv pat pisuvam na temava.
    Imam bremenost postignata so in vitro, 8ma nedela sum. Od samiot pocetok primam Dabroston 2x2 sto e visoka doza a do sega i 3 pati prog.depo posledno vcera bidejki prokrvariv.
    Nemav nikakvi tegobi od samata bremenost nitu utrinski macnini, no barem ednas do dva pati vo nedelata kje imam denovi koga mi e mnooogu loso. Osekjam tegobi posle sekoe jadenje,golem zamor, tahikardija, nedostig na vozduh i migrenozni bolki sto prethodno sum gi nemala. Tie denovi koga nemam izrazeni simptomi osekjam samo zamor.
    Citav deka debrostonot predizvikuva vakvi simptomi i sum zagrizena. Nekoja da spodeli iskistvo/mislenje?

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Јас многу тегоби имав од прогестеронот, како прекинав да ги ставам ми се смири се. Од мачнини, подуваност, гасови, запек, до главоболки.

На aaabbbvv му/ѝ се допаѓа ова.
  13. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    15.507
    Мене ми беше исто како тебе и ми сменија утрогестан ама вагинално ги ставав зошто и од нив може бетер да ти биде ако ги пиеш

14. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    809
    Јас пијам дабростан на почетокот 3×1 сега 2×1 и немам никакви симптоми освен замор кога како гасови одвреме на време и стомаков малу ми е подујан ама сеа го заприметувам а сум 11+5 што не мора да значи дека ми се од дабростан си викам трудна сум мора некој симптом да имам така да пијај ги како што ти кажал доктор и уживај си во бременоста и да си имаш лесна бременост.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Една најискрена молба, верувам ќе ме разберете. Во иднина внимавајте кога пишувате препораки, Немој ова, никако он, забрането ова, тој лек ни под разно до тогаш и тогаш... непроверени информации, информации кои ви ги кажал некој преку некој, а факт дека секој еден лек може да предизвика несакани ефекти, дури и витЦ. Една трудница моментално е неутешна и не знае како ќе ги помине овие недела дена до преглед. Ако сакате да пренесете таква информација подобро формулирајте како прашање, ќе се развие дискусија и ќе се кажат мислења, зошто после тоа мислење излегоа уште еден куп мислења од мајки на кои им се дало Магнезиум и немаат никакви контраиндикации, за воља на вистината Магнезиум се дава толку во бременоста уште од сам старт. Знам, сите понекогаш избрзуваме, и јас сум пишала без да размислам некогаш сигурно, ама многу ми жал моментално за мајката што нема да има мир овие недела дена. Ве молам сфатете ме добронамерно.

На Kate Rina 93, hello-kitty.90, jelo и 7 други им се допаѓа ова.
  16. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Mene magnezium doktorot vo vtor trimester mi dodade... Pred toa ne zemav samo femibion 1 a imav i grcevi ama samo mi kazuvase deka e normalno, I vekje vo vtor trimester samo sto vlegov sam mi rece da dodademe I magnezium.

17. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Ве боли и вас половината и долу кај јајниците или сум настината? А и некогаш имам ненадејни и силни болки во долниот дел на стомакот. За згрчувања да не зборувам, ми се чини по 20-на во денот имам. 37-ма недела сум

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Веќе си 9ти месец, можи да е знак за пораѓај.. Добро би било да направиш едно ехо и цтг

На ^Jasmine^ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    38 ma nedela sum nemam mn retko taka kako bolka mene grbot me boli kako linija od rbetot nadole me seci 10 15 sekundi, da ne slucajno se tie lazni kontrakcii? Jas 38ma nedela sum nemam seuste kontracii

20. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Бев денес на ехо, нема индикации за брзо дека ќе биде пораѓајот. ЦТГ-то пред недела дена исто беше мирно.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.