Не сум знаела, ама логика ни нема. Тоа објаснувањето инхибитор, пумпа, маумпа ништо не ми значи, не разбирам, мислев има некое објаснување народски, со прости зборови што ми се рекло.
Деновиве и мене ова ми се случува. Дури и градникот ми смета. До сега кога гледав тв најубаво ми беше лежењето на грб сега не можам снемувам воздух така. Јас сум 33+3 мене веќе неколку недели ми е така. Наеднаш смени бебево. Баш пишував овде претходно имаше клоцање и тоа силно агресивно. И потоа наеднаш вака само бранови. Цело време стомакот ми оди лево, десно. И се испакнува топче. Ама многу е активно се чудам што толку прави внатре.
Подарувам 37 пренатални витамини pregnazon complete, и лента утрогестан со рок до 2023. Ако е некој заинтересиран, подигање од карши државна болница - Скопје.
Za ova prvpat slusam.. I jas prasav i mi kaza deka moze. Pijam 1 od 300mg, koga sekoj den, koga na 2-3 dena.. @Suze18992
Zdravo devojki, prv pat pisuvam na temava. Imam bremenost postignata so in vitro, 8ma nedela sum. Od samiot pocetok primam Dabroston 2x2 sto e visoka doza a do sega i 3 pati prog.depo posledno vcera bidejki prokrvariv. Nemav nikakvi tegobi od samata bremenost nitu utrinski macnini, no barem ednas do dva pati vo nedelata kje imam denovi koga mi e mnooogu loso. Osekjam tegobi posle sekoe jadenje,golem zamor, tahikardija, nedostig na vozduh i migrenozni bolki sto prethodno sum gi nemala. Tie denovi koga nemam izrazeni simptomi osekjam samo zamor. Citav deka debrostonot predizvikuva vakvi simptomi i sum zagrizena. Nekoja da spodeli iskistvo/mislenje?
Јас многу тегоби имав од прогестеронот, како прекинав да ги ставам ми се смири се. Од мачнини, подуваност, гасови, запек, до главоболки.
Мене ми беше исто како тебе и ми сменија утрогестан ама вагинално ги ставав зошто и од нив може бетер да ти биде ако ги пиеш
Јас пијам дабростан на почетокот 3×1 сега 2×1 и немам никакви симптоми освен замор кога како гасови одвреме на време и стомаков малу ми е подујан ама сеа го заприметувам а сум 11+5 што не мора да значи дека ми се од дабростан си викам трудна сум мора некој симптом да имам така да пијај ги како што ти кажал доктор и уживај си во бременоста и да си имаш лесна бременост.
Една најискрена молба, верувам ќе ме разберете. Во иднина внимавајте кога пишувате препораки, Немој ова, никако он, забрането ова, тој лек ни под разно до тогаш и тогаш... непроверени информации, информации кои ви ги кажал некој преку некој, а факт дека секој еден лек може да предизвика несакани ефекти, дури и витЦ. Една трудница моментално е неутешна и не знае како ќе ги помине овие недела дена до преглед. Ако сакате да пренесете таква информација подобро формулирајте како прашање, ќе се развие дискусија и ќе се кажат мислења, зошто после тоа мислење излегоа уште еден куп мислења од мајки на кои им се дало Магнезиум и немаат никакви контраиндикации, за воља на вистината Магнезиум се дава толку во бременоста уште од сам старт. Знам, сите понекогаш избрзуваме, и јас сум пишала без да размислам некогаш сигурно, ама многу ми жал моментално за мајката што нема да има мир овие недела дена. Ве молам сфатете ме добронамерно.
Mene magnezium doktorot vo vtor trimester mi dodade... Pred toa ne zemav samo femibion 1 a imav i grcevi ama samo mi kazuvase deka e normalno, I vekje vo vtor trimester samo sto vlegov sam mi rece da dodademe I magnezium.
Ве боли и вас половината и долу кај јајниците или сум настината? А и некогаш имам ненадејни и силни болки во долниот дел на стомакот. За згрчувања да не зборувам, ми се чини по 20-на во денот имам. 37-ма недела сум
38 ma nedela sum nemam mn retko taka kako bolka mene grbot me boli kako linija od rbetot nadole me seci 10 15 sekundi, da ne slucajno se tie lazni kontrakcii? Jas 38ma nedela sum nemam seuste kontracii
Бев денес на ехо, нема индикации за брзо дека ќе биде пораѓајот. ЦТГ-то пред недела дена исто беше мирно.