Јас ја пуштам на 25 нагоре цело време, немаат гајле ако не дува во нив. Ноќе без клима нема спиење. @pikabu5 јас мачкам гел за болка, Ice power gel col. Дозволен е за трудници. Нозете на перница на високо и масажи. Магнезиум редовно.. Имав страшни болки и јас, сега грчеви повремено имам.
Нека ти е жива и здрава и само радости да ви носи Од сабајле се мислам да ти пишам, ама ко да осеќав дека ќе не израдуваш
Нели треба да чеша кандидата? А смета нешто на бебуш кандида? Матичната мислам дека не прави пап во бременост, а брисевите од вагина и цервикс за кандида ми се негативни. Кои пробиотски вагиналети користеше се сеќаваш?
Во врска со чешањето, јас кога имам кандида никогаш не сум осетила чешање.. од друга страна пак мајка ми кога има кандида има чешање. Кај секој е различно а и зависи колку количински имаш... Јас сега во бременоста, некаде 15та до 20та недела корисѕев вагиналети mycotreat i vagisan ама од матичната ми беа препишани..
Не би требало да му пречи на бебето. Заштитено е, а кандидата е надвор од него. Пиј сега повеќе јогурт, кисело млеко.
И јас имам жолтеникав исцедок, без пецкање, чешање. Мислев ке покаже нешто на брисевите, но чисти се. Чиста и уринокултура.
Фала ви мешиња. Ајде ќе зголемам и јогурт/кидело млеко, благо секако не конзумирам, а ќе почнам пак и со провен со брусница.
Јас редовно имам болки во грб зошто работам на компјутер, би ти препорачала да посетиш физиотерапевт. Освен тоа, вежбање колку што можеш, во најмала рака истегнување.
Не знам кој прашуваше и дали во оваа тема, но наидов на многу добра слика на пост од фејсбук. Особено едукативна за мајки што прв пат се соочуваат со стравот-новороденче во домот, како јас де
Iskreno jas imam epten iskrivuvanje na kicma i dr problemi i da ne zamaram Ama cela bremenost vezbam joga za trudnici i eve teram 9-ti da ne se urocam top sum so kicmava. Nz probaj vidi mene mnogu mi pomogna i planiram i ponatamu da prodolzam
Како се вика? Да се надополнам. Најдов. Baby-weather Оваа е повеќе за надвор што да се облече, во зависност од прогнозата и температурата.
Девојки 11та недела сум и ме болат мускулите, листови и раце. Можам на своја рака магнезиум да земам, нели ?