Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Па јас си викам можеби ова ми е прилика да си ја пуштам мојата боја :) бидејки неам бели влакна сеуште.

awl likes this.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

Pa ovie prirodnite farbi sto se bes amoniak mislam nese do tolku opasni,jas na pocetokot bez da znam deka sum bremena de farbav,otkako doznav cekav da pominat 3 meseci pak se farbav,i eve denes uste ednas,koristam od tie farbi vtora kategorija bez amonijak,pa ovie sto se vip licata,tv prezenterkite,javnite licnosti,zarem ne se farbaat 9 meseci,koj nema beli vlakna moze da se strpi,sto si e sigurno sigurno si e,no vo bukvala moe mislenje nisto tragicno i ako se isfarbas nekolku pati

3. awl

awl Популарен член

И другарка ми сакаше да се обиде со таква, ама имаше опасност да излезе морков заради драстична разлика меѓу природната и фарбата :) подобро нејзина отколу враќање во пубертет и неуспешни обиди за руса коса :)))).

kiki4kablondy likes this.
  4. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Јас се фарбам од сам почеток на бременоста, а во второ тромесечие се и шатирав и тоа се со дозвола на матичната. Инаку можеш да почекаш да ти потврди матичната за да си бидеш мирна и спокојна :*

kiki4kablondy likes this.
  5. bella.s

bella.s Популарен член

Imas i posebna tema farbanje vo bremenost sigurno ima poveke mislenja,proveri si i tamu

6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Јас и на двата скрининзи бев на ГАК и сум презадоволна дали ми се погоди докторката или незнам,се детално гледаат анализираат, а исто така моја другарка беше и на ГАК и во Систина и она кажа дека исто било исто време ја гледале и исто и објасниле и кажале, незнам јас сум задоволна од клиника само се да е во ред тоа е најбитно, а инаку за вториот скрининг бев на второ мислење на мое инсистирање сакав да си видам и супер поминав и се е како што треба фала му на бога :inlove::inlove::inlove:

7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ako mislis na klasicna banjarka,takva za pocetok ne ti treba ama ic,tuku onakov peskir bebeski so na edniot agol kako triagolnik za glavceto,banjarka zdravje nakaj 9-10 m verojatno...I nikako bodi ima edni so vrzuvanje,epten ne se prakticni,bebe pretka pa se odvrzuvaat za brzo vreme.Isklucivo so kopci,nitni I obavezno da ima kopci kaj vratceto za polesno protnuvanje I onaka sekoja vtora majka vodi vojna koga e presoblakanje vo prasanje :D

8. espana

espana Популарен член

Многу сум ти благодарна, за секој одговор, навистина многу ми значат овие совети, сега знам на што да обрнам внимание.Благодарам уште еднаш!

9. mariz

mariz Форумски идол

Majki stomakov izgleda mi se spusta deneska, barem jas taka proceniv :D Abe me cesa od levo i od desno i kako da se tegne nadole, bas cesa od kaj gradite pa nadole... Strav mi e da ne iskocat i strii... Slapam krema :/ Vaka koga lezam ne cesa tolku, ama koga kje stanam cesa li cesa :/

10. espana

espana Популарен член

Срцка јас ти викам спремај се до недела, ти бикаш уште две недели :) ај да видиме дали ми е точна проценкава ? хахахахав

Maceto123 likes this.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Hahaha sega vidov nedela e 22ri, sestra mi sonuvala deka na 22ri kje se porodam, ama rano mi e togas, 10 dena pred termin mi e toa :D jas sum za porano, ne se bunam ama osekjam deka kje me maci do kraj :D

Maceto123 and espana like this.
  12. espana

espana Популарен член

Излезена сум да одам во Ѓорче ,знае некпј каде точнп е продавноцата за бебиња?

13. MissDior

MissDior Популарен член

Женски знае некоја каде има убави подебели труднички хеланки, оние како панталони што изгледаат ама тесни?

14. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Девојки, во понеделникот ми земаа крв за крвна група,рх фактор и нешто за тромбоцити ли беше.. На резултатот што го земав денес пишуваше хипертромбична состојба.. А во извештајот имаше генерика- 1 enoxaparin јачина-4000 anti-Xa IE/ 0.4 ml аплицираање- поткожно доза- 1х1 Da No XXI и контрола за 21 ден.. Знае ли некој да ми го објасни ова? Инаку сум 28 недела..

15. darcy

darcy Популарен член

Личи дека ќе треба да примаш терапија со клексан или фраксипарин инекции. Секако доктор треба да ти ја припише.

16. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Фала ти darcy, докторот ми е утре после 5 на работа, а бев нестрплива да дознам.. А да не разбра од она што го пишав и колку време ќе примам тераапија?

17. darcy

darcy Популарен член

Претпоставувам дека за 21 ден ќе се прави ново испитување, па ќе видат дали да се продолжи терапијата, и дали со истата јачина. Лично мислење, (и од искуство) е дека ќе те тераат до крај да се боцкаш. Не е страшно, битно е да се интервенира за да не настанат проблеми. Ако е за утеха, јас се боцкав со фраксипарин од првиот до претпоследниот ден на бременоста.

18. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Оффф.. Тоа е што е.. Ќе издржиме ние мамите се за нашите малечки :) битно се да е во ред, па и не е многу до крајот, уште 12 недели.. Фала ти најмногу мила, ми олесни.. Мислев да не е нешто страшно ама ако е за превентива, ќе сторам се само да нема проблеми :)[/QUOTE]

19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Proveri si vo Waikiki i ako si vo moznost vo H@M...
    http://www.hm.com/gr/subdepartment/LADIES?Nr=4294928769

only44you and MissDior like this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Iskusni majki sto treba da zemam za nega na novorodence za pocetok? Znaci nemam nisto, za papocnata vrvka sto mi treba? Kakvi kremi za bebus? :) Nekoi kapki za vo voda znam sum slusnala, no kakvi se i za sto se tie?