Pa ovie prirodnite farbi sto se bes amoniak mislam nese do tolku opasni,jas na pocetokot bez da znam deka sum bremena de farbav,otkako doznav cekav da pominat 3 meseci pak se farbav,i eve denes uste ednas,koristam od tie farbi vtora kategorija bez amonijak,pa ovie sto se vip licata,tv prezenterkite,javnite licnosti,zarem ne se farbaat 9 meseci,koj nema beli vlakna moze da se strpi,sto si e sigurno sigurno si e,no vo bukvala moe mislenje nisto tragicno i ako se isfarbas nekolku pati
И другарка ми сакаше да се обиде со таква, ама имаше опасност да излезе морков заради драстична разлика меѓу природната и фарбата подобро нејзина отколу враќање во пубертет и неуспешни обиди за руса коса ))).
Јас се фарбам од сам почеток на бременоста, а во второ тромесечие се и шатирав и тоа се со дозвола на матичната. Инаку можеш да почекаш да ти потврди матичната за да си бидеш мирна и спокојна
Јас и на двата скрининзи бев на ГАК и сум презадоволна дали ми се погоди докторката или незнам,се детално гледаат анализираат, а исто така моја другарка беше и на ГАК и во Систина и она кажа дека исто било исто време ја гледале и исто и објасниле и кажале, незнам јас сум задоволна од клиника само се да е во ред тоа е најбитно, а инаку за вториот скрининг бев на второ мислење на мое инсистирање сакав да си видам и супер поминав и се е како што треба фала му на бога
Ako mislis na klasicna banjarka,takva za pocetok ne ti treba ama ic,tuku onakov peskir bebeski so na edniot agol kako triagolnik za glavceto,banjarka zdravje nakaj 9-10 m verojatno...I nikako bodi ima edni so vrzuvanje,epten ne se prakticni,bebe pretka pa se odvrzuvaat za brzo vreme.Isklucivo so kopci,nitni I obavezno da ima kopci kaj vratceto za polesno protnuvanje I onaka sekoja vtora majka vodi vojna koga e presoblakanje vo prasanje
Многу сум ти благодарна, за секој одговор, навистина многу ми значат овие совети, сега знам на што да обрнам внимание.Благодарам уште еднаш!
Majki stomakov izgleda mi se spusta deneska, barem jas taka proceniv Abe me cesa od levo i od desno i kako da se tegne nadole, bas cesa od kaj gradite pa nadole... Strav mi e da ne iskocat i strii... Slapam krema :/ Vaka koga lezam ne cesa tolku, ama koga kje stanam cesa li cesa :/
Срцка јас ти викам спремај се до недела, ти бикаш уште две недели ај да видиме дали ми е точна проценкава ? хахахахав
Hahaha sega vidov nedela e 22ri, sestra mi sonuvala deka na 22ri kje se porodam, ama rano mi e togas, 10 dena pred termin mi e toa jas sum za porano, ne se bunam ama osekjam deka kje me maci do kraj
Женски знае некоја каде има убави подебели труднички хеланки, оние како панталони што изгледаат ама тесни?
Девојки, во понеделникот ми земаа крв за крвна група,рх фактор и нешто за тромбоцити ли беше.. На резултатот што го земав денес пишуваше хипертромбична состојба.. А во извештајот имаше генерика- 1 enoxaparin јачина-4000 anti-Xa IE/ 0.4 ml аплицираање- поткожно доза- 1х1 Da No XXI и контрола за 21 ден.. Знае ли некој да ми го објасни ова? Инаку сум 28 недела..
Личи дека ќе треба да примаш терапија со клексан или фраксипарин инекции. Секако доктор треба да ти ја припише.
Фала ти darcy, докторот ми е утре после 5 на работа, а бев нестрплива да дознам.. А да не разбра од она што го пишав и колку време ќе примам тераапија?
Претпоставувам дека за 21 ден ќе се прави ново испитување, па ќе видат дали да се продолжи терапијата, и дали со истата јачина. Лично мислење, (и од искуство) е дека ќе те тераат до крај да се боцкаш. Не е страшно, битно е да се интервенира за да не настанат проблеми. Ако е за утеха, јас се боцкав со фраксипарин од првиот до претпоследниот ден на бременоста.
Оффф.. Тоа е што е.. Ќе издржиме ние мамите се за нашите малечки битно се да е во ред, па и не е многу до крајот, уште 12 недели.. Фала ти најмногу мила, ми олесни.. Мислев да не е нешто страшно ама ако е за превентива, ќе сторам се само да нема проблеми [/QUOTE]
Proveri si vo Waikiki i ako si vo moznost vo H@M... http://www.hm.com/gr/subdepartment/LADIES?Nr=4294928769
Iskusni majki sto treba da zemam za nega na novorodence za pocetok? Znaci nemam nisto, za papocnata vrvka sto mi treba? Kakvi kremi za bebus? Nekoi kapki za vo voda znam sum slusnala, no kakvi se i za sto se tie?