Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Па јас си викам можеби ова ми е прилика да си ја пуштам мојата боја :) бидејки неам бели влакна сеуште.

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Pa ovie prirodnite farbi sto se bes amoniak mislam nese do tolku opasni,jas na pocetokot bez da znam deka sum bremena de farbav,otkako doznav cekav da pominat 3 meseci pak se farbav,i eve denes uste ednas,koristam od tie farbi vtora kategorija bez amonijak,pa ovie sto se vip licata,tv prezenterkite,javnite licnosti,zarem ne se farbaat 9 meseci,koj nema beli vlakna moze da se strpi,sto si e sigurno sigurno si e,no vo bukvala moe mislenje nisto tragicno i ako se isfarbas nekolku pati

3. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    И другарка ми сакаше да се обиде со таква, ама имаше опасност да излезе морков заради драстична разлика меѓу природната и фарбата :) подобро нејзина отколу враќање во пубертет и неуспешни обиди за руса коса :)))).

На kiki4kablondy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас се фарбам од сам почеток на бременоста, а во второ тромесечие се и шатирав и тоа се со дозвола на матичната. Инаку можеш да почекаш да ти потврди матичната за да си бидеш мирна и спокојна :*

На kiki4kablondy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Imas i posebna tema farbanje vo bremenost sigurno ima poveke mislenja,proveri si i tamu

6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас и на двата скрининзи бев на ГАК и сум презадоволна дали ми се погоди докторката или незнам,се детално гледаат анализираат, а исто така моја другарка беше и на ГАК и во Систина и она кажа дека исто било исто време ја гледале и исто и објасниле и кажале, незнам јас сум задоволна од клиника само се да е во ред тоа е најбитно, а инаку за вториот скрининг бев на второ мислење на мое инсистирање сакав да си видам и супер поминав и се е како што треба фала му на бога :inlove::inlove::inlove:

7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ako mislis na klasicna banjarka,takva za pocetok ne ti treba ama ic,tuku onakov peskir bebeski so na edniot agol kako triagolnik za glavceto,banjarka zdravje nakaj 9-10 m verojatno...I nikako bodi ima edni so vrzuvanje,epten ne se prakticni,bebe pretka pa se odvrzuvaat za brzo vreme.Isklucivo so kopci,nitni I obavezno da ima kopci kaj vratceto za polesno protnuvanje I onaka sekoja vtora majka vodi vojna koga e presoblakanje vo prasanje :D

8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Многу сум ти благодарна, за секој одговор, навистина многу ми значат овие совети, сега знам на што да обрнам внимание.Благодарам уште еднаш!

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Majki stomakov izgleda mi se spusta deneska, barem jas taka proceniv :D Abe me cesa od levo i od desno i kako da se tegne nadole, bas cesa od kaj gradite pa nadole... Strav mi e da ne iskocat i strii... Slapam krema :/ Vaka koga lezam ne cesa tolku, ama koga kje stanam cesa li cesa :/

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Срцка јас ти викам спремај се до недела, ти бикаш уште две недели :) ај да видиме дали ми е точна проценкава ? хахахахав

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Hahaha sega vidov nedela e 22ri, sestra mi sonuvala deka na 22ri kje se porodam, ama rano mi e togas, 10 dena pred termin mi e toa :D jas sum za porano, ne se bunam ama osekjam deka kje me maci do kraj :D

На Maceto123 и espana им се допаѓа ова.
  12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Излезена сум да одам во Ѓорче ,знае некпј каде точнп е продавноцата за бебиња?

13. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    10.127
    Женски знае некоја каде има убави подебели труднички хеланки, оние како панталони што изгледаат ама тесни?

14. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    Девојки, во понеделникот ми земаа крв за крвна група,рх фактор и нешто за тромбоцити ли беше.. На резултатот што го земав денес пишуваше хипертромбична состојба.. А во извештајот имаше генерика- 1 enoxaparin јачина-4000 anti-Xa IE/ 0.4 ml аплицираање- поткожно доза- 1х1 Da No XXI и контрола за 21 ден.. Знае ли некој да ми го објасни ова? Инаку сум 28 недела..

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Личи дека ќе треба да примаш терапија со клексан или фраксипарин инекции. Секако доктор треба да ти ја припише.

16. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    Фала ти darcy, докторот ми е утре после 5 на работа, а бев нестрплива да дознам.. А да не разбра од она што го пишав и колку време ќе примам тераапија?

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Претпоставувам дека за 21 ден ќе се прави ново испитување, па ќе видат дали да се продолжи терапијата, и дали со истата јачина. Лично мислење, (и од искуство) е дека ќе те тераат до крај да се боцкаш. Не е страшно, битно е да се интервенира за да не настанат проблеми. Ако е за утеха, јас се боцкав со фраксипарин од првиот до претпоследниот ден на бременоста.

18. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    Оффф.. Тоа е што е.. Ќе издржиме ние мамите се за нашите малечки :) битно се да е во ред, па и не е многу до крајот, уште 12 недели.. Фала ти најмногу мила, ми олесни.. Мислев да не е нешто страшно ама ако е за превентива, ќе сторам се само да нема проблеми :)[/QUOTE]

19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Proveri si vo Waikiki i ako si vo moznost vo H@M...
    http://www.hm.com/gr/subdepartment/LADIES?Nr=4294928769

На only44you и MissDior им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Iskusni majki sto treba da zemam za nega na novorodence za pocetok? Znaci nemam nisto, za papocnata vrvka sto mi treba? Kakvi kremi za bebus? :) Nekoi kapki za vo voda znam sum slusnala, no kakvi se i za sto se tie?