Da prasam so ogled na to so se petrovdenski posti dali vo ovaj period pred petrovden treba da se pravat posni mekici
Исто скроз доле ме боле, матичната ми измери 45мм цервикс, мислам 23-24та недела бев. А сега не ми мереше вагинално, ама на абдоменално почна многу доле ниско да гледа и ми рече супер цервикс може по скали до 4ти спрат слободно. Мислам дека болката ни е ради тоа што притиска бебе. @Kate Rina 93 мене така ми беше еднен викенд кога се преморив, испив магнезиум и легнав да одморам и се среди. Пробај да легаш додека дојде маж ти.
Мекиците се посни секако. Ако сте ептен по пости и такви работи ќе ги даваат со маслинки, со шеќер, така само, иначе досега не сум видела посни мекици без сиренце, некако ми е чудно.
Да со џем може. Ама пак бе мрсна е мекицата, не е посна посна, у масло се пржи, ако више идеме до таму.
Штета не работи локалнава пекара што прави. Незнам како ќе издржам, ама сабајле оставам дете во градинка и директ ќе се нацртам да купам
Е не сум знаела, онда е сосем ок и со џемче. У мое село се праат крофни со шеќер во прав и мекици со сирење. Еве свечено обеќам, кој сака во сабота сабајле правам мекици, за Елче мало и за сите бебиња до тогаш што ќе се родат, па кој е на територија околу Џорџтаун, бујрум кај мене на мекици, понесете само позитивна енергија.
Мешиња се мислам помеѓу две пумпи за гради. Димензиите сњ следниве, која повише би одговарала за големи гради? 92/21 или 88/24?
Мешиња, кога одете на гинеколог, носете фустани? Глупо е да идам во фустан, да дигнам и да ме прегледа?
И мене ми беше глупаво, ама топло е. Последните неколку пати се во фустан сум. Ќе ме пораѓа, па за ноџињата и гаќите ми дошло
Носам и јас фустан најчесто. Тој дури гледа крвна слика, дури запишува во картон и во мајчина книшка јас наместена сум веќе кај ехото.