Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    8.251
    Јас само така и одам, друго не ме собира :rofl:
    Претходно си бев доста слабичка и само тесни работи носев, не дека сега сум којзнае што, само стомакот ми е пораснат ама пак ништо не ме собира :D

На Eli23, Kate Rina 93 и JuLleE им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Некни 30мин се мислев дома пред да одам на гениколог, дали фустан или хеланки. До сега кога и да правам ехо на стомак секогаш носам хеланки ми било незгодно да кревам фустан.
    Ама на таа жештина, будалче си велам можи те нема видено :rofl:
    Терај таму нека ни е удобно нас 8)

На Eli23, Kate Rina 93 и JuLleE им се допаѓа ова.
  3. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Ау ич не се ни замарам дали на ехо, брисеви итн. Секогаш секаде со фустан :D

На Rtulka, JuLleE и pikachu2 им се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.291
    Допаѓања:
    4.949
    Првиот, органски ладно цеден сок од аронија 3л, јас од тој пијам и на синчето му давам

5. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    871
    Девојки во мокрача ми најдоа ацетон 20 mg/dl +некоја да имала случно ко мене нешто бев на матичен ми вика ништо не е ама прочитав на нет нешто поврзано со шеќер и уплав добив шеќерот ми е на крвна слика 5 претходниот пат ми беше 5.4 имам испитувано и скриен шеќер пред да останам бремена тогаш немавскриен шеќер дали има место за паника утре ќе одам на ендокринолог и во среда сум во плодност ама кој да чека почвам да паничам и не јадам благо пецива избегавам и бело брашно ама пак затоа овошје многу јадам екскик веќе со овај шеќер мир да се немало.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.645
    Допаѓања:
    113.693
    Да не си дехидрирана? Пиј вода повеќе деновиве, ама чиста вода и земи некоја брусница таблети или чај од брусница за да се прочистиш и не стискај ако ти се моча почесто мочај. Јас брусницата ја пијам навечер по 1 со 1 кесичка витЦ од 1000ка, тој витЦ ми е најубав и најлесен за желудникот.

Ау како сум се наспала синоќа, слатко слатко, па и еден убав сон што ми се погоди, аууууу.... Мислам дека цела ноќ го сонував од убавина и кога се разбудив сабајлево во 5 за мочање и презаспав ко филмче си го продолжив, лепота сон. Многу сакам такви сонови убави кога сонувам, мислиш читам книга или гледам филм.

На Mari-Li, Rtulka, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    871
    Можи да сум дехидрирана не пијам многу течности не сум по течности ама ќе почнам знам дека брусница земаш од jaemison а кесичка витамин ц и навечер одтолку витамин ц јас мислам не ќе можам да спијам и блазе си ти што си сонуваш убави работи јасстално глупости сонувам и кошмару имам сеа можи помалку а порано ептен се плашев во сон и викав и сите ги плашев.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.645
    Допаѓања:
    113.693
    Што има врска витЦ со сонот? Тој е најдобро навечер да се пие за да го закисели организмот да не се развиваат бактерии, така ми кажа урлогот и еве веќе 4г го пијам навечер без престан по 1000ка и да ти кажам сум многу поздрава од порано, и ковид и се поминав на нога. Јас не спиев само првите 2-3 недели, од тогаш наваму спијам многу убаво и лесно и тоа по цели 8ч ако се изземат тие неколку станувања за мочање.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.713
    Допаѓања:
    121.990
    Која недела си? Висок е 5,4 за трудница, затоа имаш ацетон во урината.

10. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    12.396
    Мислам дека витамин Ц пречел на сонот ако се пие навечер. Така знам, од каде - не знам.
    Ама пак ако чоек си има убав регуларен сон, не знам зш би пречел. А тоа од урологот, има веројатно вистина, не сум знаела.
    @ija појќе течности задолжително!

На Rtulka, AngelOfArh и ija им се допаѓа ова.
  11. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    871
    Сеа ми е 5 вчера проверував иначе сум 12 точно денеска а 5.4 ми беше пред еден месец и пред тоа ми се движел 5.4, 5.6 ама сите ми викаат дека немам шеќер и испитував скриен шеќер саминицијативно пред да останам бремена и ми беше во граници на нормала неколку доктори ги гледаа резултатите и заклучија дека немам шеќер.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.713
    Допаѓања:
    121.990
    Ама пред бременост и ВО бременост не ништо исто :)

На Srcka28 и ija им се допаѓа ова.
  13. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    871
    Знам дека не е исто ама разбери се со докториве сеа кога ќе одам во плодност да видам таму што ќе ми кажет.

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.713
    Допаѓања:
    121.990
    А можно е и само да си дехидрирана. Ќе проверат и по плодот тие, ако има сомнеж на гестациски дијабет бебето ќе биди поголемо од што треба да е и ќе имаш вишок плодова вода.

15. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    871
    И јас така имам слушната ама чим вика уролог навечер навеч
    Чим уролог така ти кажал ќе пијам навечер само да ми кажиш кој витамин ц го користиш од која фирма за да земам и јас.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    871
    Тоа можи да се види во 12 и 5 дена за плодова вода толку ќе сум ко ќе одам на преглед и обавезно ќе испитам тромесечен шеќер и вчера сакав самоинцијативно ама се премислив ко да имам некое претчуство за шеќер едно време заборавив сеа пак ми е мисла.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.713
    Допаѓања:
    121.990
    Да секако дека може да се види. На преглед ќе го измерат бебето ко и на секој преглед а и ќе проверат плодова вода (и тоа го прават докторите на секој преглед). Засега можеш да испиташ тримесечен просек самоиницијативно, ако треба да правиш скриен ќе ти посочат докторите ако нешто им е сомнително.

На AngelOfArh и ija им се допаѓа ова.
  18. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    272
    Зар е нормално тахикардија невидена, а низок притисок (90-60; 80/50)...пијам многу вода, лежам заради патолошка состојба, но ова, мислиш те од грб, те од грло ќе ми скокне срцето (28 недела денес)

На Rtulka и macalavica им се допаѓа ова.
  19. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.291
    Допаѓања:
    4.949
    Тахикардија е вообичаена при низок притисок,и јас ја имам кога ми е низок,напи се нешто, кафе,јогурт со сол,или кока кола. Кога е низок притисокот срцето повеќе се оптеретува и се јавува тахикардија.

На Rtulka, Coco31, Blue moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    272

Цел живот сум со низок притисок и брадикардија (помал пулс од вообичаено) и нормално ми е од 55-56 пулсот, никогаш не сум имала таква состојба како овие два дена и се пробано и со кока кола и со јогурт - притисокот е тој, но ме мачи срцето, не знам како него да го смирам