Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Јас само така и одам, друго не ме собира :rofl:
    Претходно си бев доста слабичка и само тесни работи носев, не дека сега сум којзнае што, само стомакот ми е пораснат ама пак ништо не ме собира :D

Eli23, Kate Rina 93 and JuLleE like this.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Некни 30мин се мислев дома пред да одам на гениколог, дали фустан или хеланки. До сега кога и да правам ехо на стомак секогаш носам хеланки ми било незгодно да кревам фустан.
    Ама на таа жештина, будалче си велам можи те нема видено :rofl:
    Терај таму нека ни е удобно нас 8)

Eli23, Kate Rina 93 and JuLleE like this.
  3. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Ау ич не се ни замарам дали на ехо, брисеви итн. Секогаш секаде со фустан :D

Rtulka, JuLleE and pikachu2 like this.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Првиот, органски ладно цеден сок од аронија 3л, јас од тој пијам и на синчето му давам

5. ija

ija Популарен член

Девојки во мокрача ми најдоа ацетон 20 mg/dl +некоја да имала случно ко мене нешто бев на матичен ми вика ништо не е ама прочитав на нет нешто поврзано со шеќер и уплав добив шеќерот ми е на крвна слика 5 претходниот пат ми беше 5.4 имам испитувано и скриен шеќер пред да останам бремена тогаш немавскриен шеќер дали има место за паника утре ќе одам на ендокринолог и во среда сум во плодност ама кој да чека почвам да паничам и не јадам благо пецива избегавам и бело брашно ама пак затоа овошје многу јадам екскик веќе со овај шеќер мир да се немало.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да не си дехидрирана? Пиј вода повеќе деновиве, ама чиста вода и земи некоја брусница таблети или чај од брусница за да се прочистиш и не стискај ако ти се моча почесто мочај. Јас брусницата ја пијам навечер по 1 со 1 кесичка витЦ од 1000ка, тој витЦ ми е најубав и најлесен за желудникот.

Ау како сум се наспала синоќа, слатко слатко, па и еден убав сон што ми се погоди, аууууу.... Мислам дека цела ноќ го сонував од убавина и кога се разбудив сабајлево во 5 за мочање и презаспав ко филмче си го продолжив, лепота сон. Многу сакам такви сонови убави кога сонувам, мислиш читам книга или гледам филм.

Mari-Li, Rtulka, fana and 2 others like this.
  7. ija

ija Популарен член

Можи да сум дехидрирана не пијам многу течности не сум по течности ама ќе почнам знам дека брусница земаш од jaemison а кесичка витамин ц и навечер одтолку витамин ц јас мислам не ќе можам да спијам и блазе си ти што си сонуваш убави работи јасстално глупости сонувам и кошмару имам сеа можи помалку а порано ептен се плашев во сон и викав и сите ги плашев.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Што има врска витЦ со сонот? Тој е најдобро навечер да се пие за да го закисели организмот да не се развиваат бактерии, така ми кажа урлогот и еве веќе 4г го пијам навечер без престан по 1000ка и да ти кажам сум многу поздрава од порано, и ковид и се поминав на нога. Јас не спиев само првите 2-3 недели, од тогаш наваму спијам многу убаво и лесно и тоа по цели 8ч ако се изземат тие неколку станувања за мочање.

ija likes this.
  9. fana

fana Форумски идол

Која недела си? Висок е 5,4 за трудница, затоа имаш ацетон во урината.

10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Мислам дека витамин Ц пречел на сонот ако се пие навечер. Така знам, од каде - не знам.
    Ама пак ако чоек си има убав регуларен сон, не знам зш би пречел. А тоа од урологот, има веројатно вистина, не сум знаела.
    @ija појќе течности задолжително!

Rtulka, AngelOfArh and ija like this.
  11. ija

ija Популарен член

Сеа ми е 5 вчера проверував иначе сум 12 точно денеска а 5.4 ми беше пред еден месец и пред тоа ми се движел 5.4, 5.6 ама сите ми викаат дека немам шеќер и испитував скриен шеќер саминицијативно пред да останам бремена и ми беше во граници на нормала неколку доктори ги гледаа резултатите и заклучија дека немам шеќер.

fana likes this.
  12. fana

fana Форумски идол

Ама пред бременост и ВО бременост не ништо исто :)

Srcka28 and ija like this.
  13. ija

ija Популарен член

Знам дека не е исто ама разбери се со докториве сеа кога ќе одам во плодност да видам таму што ќе ми кажет.

14. fana

fana Форумски идол

А можно е и само да си дехидрирана. Ќе проверат и по плодот тие, ако има сомнеж на гестациски дијабет бебето ќе биди поголемо од што треба да е и ќе имаш вишок плодова вода.

15. ija

ija Популарен член

И јас така имам слушната ама чим вика уролог навечер навеч
    Чим уролог така ти кажал ќе пијам навечер само да ми кажиш кој витамин ц го користиш од која фирма за да земам и јас.

AngelOfArh likes this.
  16. ija

ija Популарен член

Тоа можи да се види во 12 и 5 дена за плодова вода толку ќе сум ко ќе одам на преглед и обавезно ќе испитам тромесечен шеќер и вчера сакав самоинцијативно ама се премислив ко да имам некое претчуство за шеќер едно време заборавив сеа пак ми е мисла.

fana likes this.
  17. fana

fana Форумски идол

Да секако дека може да се види. На преглед ќе го измерат бебето ко и на секој преглед а и ќе проверат плодова вода (и тоа го прават докторите на секој преглед). Засега можеш да испиташ тримесечен просек самоиницијативно, ако треба да правиш скриен ќе ти посочат докторите ако нешто им е сомнително.

AngelOfArh and ija like this.
  18. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Зар е нормално тахикардија невидена, а низок притисок (90-60; 80/50)...пијам многу вода, лежам заради патолошка состојба, но ова, мислиш те од грб, те од грло ќе ми скокне срцето (28 недела денес)

Rtulka and macalavica like this.
  19. macalavica

macalavica Популарен член

Тахикардија е вообичаена при низок притисок,и јас ја имам кога ми е низок,напи се нешто, кафе,јогурт со сол,или кока кола. Кога е низок притисокот срцето повеќе се оптеретува и се јавува тахикардија.

20. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Цел живот сум со низок притисок и брадикардија (помал пулс од вообичаено) и нормално ми е од 55-56 пулсот, никогаш не сум имала таква состојба како овие два дена и се пробано и со кока кола и со јогурт - притисокот е тој, но ме мачи срцето, не знам како него да го смирам