Мислам повеќе има врска дали и во колкав степен има жолтица отколку килажата со тоа колку брзо ќе фати и како ќе цица. Во секој случај нема правило. Само нека се раѓаат живи и здрави, па за друго се има алтернативи
Од генетика зависи. Јас јадев нормално а родив крупно бебе. Бев со високи димери ама ги следев и не беа за терапија. Протоци ок. Најбитно е бебе да е терминско и со развиени плуќа да дише самостојно, килажа се качува. Синкп сега е како шпагета, слаб висок а беше буце првата година.
А дали пиеш пробиоток ,јас ги земав сидерал форте и сидерал фолик и немаше подобрување на хемоглобинот и др ми ги даде тотхема ама немам проблем со столица ,секое сабјале пијам од пробиотикот .
28 недела сум и бебето вчера и денес скоро и да не го осеќам. Денес 2 пати го имам осетено и тоа ептен нежно и доле. Нормално е или не?
Мене ми се има случено. И баш се погоди другиот ден на контрола да бидам кај матичниов ама се си беше во ред а бебево спиеше тогаш. И не можеше ни слика да ми даде беше успано и со грб свртено. И јас од прилика таа недела бев. И од тогаш почнав послабо да осеќам клоцање се смени. Сега како бранови цел стомак оди лево десно. Нон стоп е активно.
Моево е со стомаче помало за 9 дена. Ме пратија д димери да пеоверам, и да мерам притидок 3 пати дневно. Пошто и тоа и тоа е ок, докторката рњче веројатно генетски е зашто и ја сум родена 2.750. Ваљда и кај тебе е таков случај.
Притисок ок е, протоците во ред, постелката нема лакуни, минатата недела крвна слика во ред освен низок калиум и железо. Се е во ред. Димери не знам, мислам не ми проверија. Внуците се исто околу 3 кг родени, внука ми е 2.600 кг, јас сум 3100 родена, сите сме околу 3000. Мислам дека е и јас генетски.
И јас мислам исто, јас сум 2400 родена, додуша маж е крупно роден ама синко на мене потегна. И да издржеше до 40 докторот вика поише од 3 кила немаше да биде. Битно да се родат здрави и живи, се ќе биде после во ред.
Кога јас почнав да одам на ЦТГ (во Ремедика бев) го прашував докторот зошто не прави ехо, ми рече дека од 36та недела него му е најбитно ЦТГто за да гледа што се случува со бебето. Во право и беше, 38+5 отидов на регулар ЦТГ како тебе, ме вратија дома зошто бебето изгледаше успано, ми рекоа да јадам и да поспијам. Вечерта отидов пак, цтг беше исто, и ме породија за 40 минути. Ова не е да те исплашам, само да ти укажам дека некогаш треба да испиташ повеќе, јас ако не отидев на цтг пак, немаше да имам бебе сега. Затоа ни денар не зажалив што платив приватно, брзата реакција е некогаш клучна.
Devojki dali imate videno nekde ubaj pamucni fustani ama velicina 0-1? Online bi bilo podobro oti uste ne se dviza a uste nemam kupeno nisto za da e izva gospogava od bolnica
Може да си останала подоцна бремена, касна овулација...? Ако е се во ред и првото било со мала родилна тежина нема што да се паничиш, а и нели последните недели ставаат најмногу на килажа, така да нема место за паника.
Mojava e isto, usvari mojava e cela pomala za 2 nedeli i 2 dena jas sum 34 deneska a bebuska 1.850 i mene isto mi rekoa protoci , voda dedimeri krvna slika se vo red samo taa e pomala, e seka mi zakazaa vo skopje za 1 nedela kontrola pa ako gledame deka ne napreduvat vnatre ke me porodat po rano za da mozat vamu da e pregledat i normalno ke e hranar