Женски, еве ме и мене да споделам со вас, сега се враќам од шопинг Го купив првото комплетче за од болница 10 работички и исто кебенце со Мина си купивме и уште две мн.убави комплетчиња и како за почеток доста, толку можев да седам во продавницата се останато ќе купам од Стружанка и Тритекс ,а количка, креветче и кадичка ќе шетам сабота до Сити мол, секој ден по малку....
Stigna i ti na red vaka znam deka mi se gleda krajot hahaha ajde poleka sega se kje si dokupis i uste malku i jas i ti so bebinja vo race, jas samo predipluvam alista, preeska si go namestiv kompletot za vo bolnica Eve go mnogu e malecko srckasto <3 Ima i kebence, samo pod alistava e... i sini rakavicki
Ova mi se prvi kupeni alista za bebus, od Kimico (city mall) go zemav 2000 den bese celo i mi se vide isplatlivo, a mnogu ubav pamucen materijal e... Baska ima benkica, bodi, spihozni, posebni dolni pantoloncinja, gorna posebna maicka, kapce, rakavicki, ligavce, golemko kebence i nekoe samivce za da ne me prai so mlekce koga kje cica, corapite mi se posebno kupeni
И во моево прво комплетле има исто ,плус две марамчиња,хахах и кебенцето е со две лица многу убаво, таман се комплет,затоа и си го земав исамо си го гледам, а о материјалот е многу убав памучен
Инаку од продавницава во Ѓорче и од babyblue, не ми се допадна ни количка ,ни креветче ни кадичка, ама затоа па имаат преубави алиштиња...се сакавме со мм да купиме
Da da i moevo e so dve lica, od ednata strana e celo belo so kukicka vo sredina so majka i bebe kicence, a od drugata strana e isto vaka so koskicki Kakvi se site raboti slatki mali duri ne mi se veruva deka se za moe bebufce jas uste malku kje si imam bebe, letna vremevo i ne mi se veruva hahah
Јас уште со големата слика се занимавам, не сум стасана до алиштенцата. Тие ми се јаготката на шлагот, најголемата радост на крај. Неделава треба детската да се намести се...е сега уште срце јуначко три месеци ќе треба да си го галка мешето и да си ја гледа. И јас набавив шкаф, кревет, комода за пресоблекување и подлога за истата. Креветче на тркалца, кадичка на постоље, столовите за хранење кои можат од раѓање да се користат. Количка, транспортер. Завеси, килим, лустер. Бањарка, крпи, кебенца за под и за покривање, постелнини, вреќа за спиење. Апаратче за мерење температура преку уво, такво за вадење мрсули со вшмукување, ножички, четкичка. Едно за вежбање моторика, друго да свири, стикери за зидовите и за таванот.. Уште негата, алиштенцата здравје боже. Имам време...дотогаш уште кузнее што ќе ни текне
За папочната врвка ќе ти треба хидроген и бетадин, за капки ја не сум ставала во водата ништо, креми, меми од почеток не ти требаат никакви освен павловичева, ќе гледаш во купките да нема парабени и да не ставаш по многу затоа што им ја сушат кожата на бебињата. Јас користам за децата органски производи и не сум имала проблем никаков со кожата или со пеленски осипи.
Прекрасно комплетче.... леле колку е убавооооо И воопшто не си згрешила што си ги купила од Кимико.... Дефинитивно имаат најдобра памучна облека за било која возраст. Со лесно нека ти е миличка. Поздрав и секое добро
Оооо, пролетниот шопинг е во пол ек, браво. Само вие може да се натерате да се опуштам и почнам пополека да се спремам .Ако ништо друго да видам со што располагам, па да направам попис што да се докупи. Денес прв пат се токмев да купам една бањарка за бебуш, гледав, гледав и си реков ај за две недели нека ми помине прво прегледот во 28 недела и поле ќе се активирам, давам ветување.
Mesinja,spomnavte specijalna tema za se sto ni treba da si kupime za bebusot na pocetok. Nemozam da ja najdam,pomos?
Verojatno mislele na "sto da se spakuva za vo bolnica",taa ti e na 3 ili 4 strana...a sto ti treba za pocetok(ako mislis oprema,kozmetika,obleka) mislam takva tema nema,tuku se naogja kako muabet po ovaa I drugi srodni temi...P.S.ako imas konkretno prasanje,poveli,stojam na raspolaganje
Добро утро, јас вака рано со едно прашање-Како сте труднички, како се чувтствувате, промени, болки? Мене ме заболува од време на време половина, ама добив одговор дека е нормално, стомакот натежнува.Е сега ме загрижува тапа болка, како боцкање во стомаков, посебно под папок, или странично, а забележав дека и баш таму тропка, се мести бебушов, и секоенејзино поместување веќе дека поголема го осеќам како тапа болка.Ве молам споделете искуства.
Jas vo stomakot bockanje imav samo koga kaslav mnogu, inace ne sum imala drug pat. A za kicmata mislam normalno e... Tek sto te ceka... Nemozam da stojam povekje od 5 min na noze, strasno me bocka pozadi dole kaj grbot, posebno nekako na leva strana povekje, toa eve vekje 10 dena taka, onaka duri koga kje sednam abe mislam vo rajot sum otisla, taa bolka kako secenje vo sekunda mi ja snemuva a inace na ctg nemozam da lezam pravo i me legnuvaat na strana, bas poradi bolkite vo kicma, jas neznam kako kje se poragjam :/
Da dadevte lince da ne barav.. Normalno deka ke baram vo podforumot bebe,ama da uspeav da ja najdam nemase da prasuvam. Dodusa ja iscitav i @danichap sto se iznakupila i donekade ispaga kako da sum ja procitala temata. Dobro utroo meshkovcii..