Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И јас овде имам мајчина книшка и секаде ја носам, па дури ако имам потреба и на општ матичен. Без нејзе не одам на преглед, се уредно таму си е запишано и доктор си се раководи од нејзе.
    Штета што немам од првото, односно имав, ама колку е користена, не знам.
    Ќе ми беше еве олеснување и мене и на докторот ако споредувавме како напредува со тежина првото дете и сега ова.
    Притисок мерат, тежина да.

mal.ecka and Yowannty like this.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Има мајчина и сега, мене се ми запишува внатре. На една страна ехо прегледите, на друга страна резултати од крв, притисокот и килажата. Е сега нигде не ми ја бараат ама битно има :D

3. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Така треба, да се има мајчина книшка за добра евиденвија за тоа како се одвивала бременоста. За кога ќе отидеш и на друг доктор да има твоја историја...

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr likes this.
  4. shz

shz Форумски идол

Еднаш сестрата спомна за мајчина книшка и на тоа остана ај бидна веќе, можеби за друга бременост. :D

kristina.k likes this.
  5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Исто неам мајчина книшка. Почнав бременост кај еден, продолжив кај друг гинеколог. Никој не ми ни спомна за тоа. Папка имам и со тоа идам секаде.

Туку искуства со стерилизаторов? Гледам баш е голем.
    https://www.lococroco.com/nip-стерилизатор-подарок-2-шишиња

6. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Јас имам мајчина книшка, матичната ми отвори после првиот преглед кога слушнавме срце, во неа стојат и сите брисеви и крвна група, ептен е детална се запишува од а до ш, ако прегледот трае 1 час таа половина час запишува во картонот и мајчина книшка. Мерење килажа и притисок пред секој преглед задолжително. Крвна слика и мокрача правам секој месец а уринокултура преку еден месец. Матичната кажува на свадба без поклон и на преглед без крвна слика не се оди:rofl:

Јас мислам дека каде и да се оди на пораѓај дали во приватна или државна бараат мајчина книшка, брисеви и крвна група. Баш знае дека ќе одам на пораѓај во Плодност и самата ме спрема да не плаќам дупли испитувања таму за пораѓај.

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr likes this.
  7. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Во мојата фамилија сите имале млеко и доеле, сега за сега градиве бележат огромни промени. Верувам дека и кај мене нема да има проблем. Прашањето ми е, дали треба да купувам шишиња па и стерилизатор уште од сега, или прво да се уверам дека бебето нема да цица или ќе немам млеко. Не ми е за парите, туку за трупање непотребни работи.
    А башка што појма неам какво шише да земам. Едно, две, три, колку се доволни, која фирма, итн.

Rtulka and V.N. like this.
  8. macalavica

macalavica Популарен член

Од сабајле пак драма кај мене, имаме папагал дома, син ми го пушти да лета низ соба тој да земе да ме се покака во кафе, си пијам јас кафе кога погледнав на крај во талогот измет од папагал, мислам дека ми се стемни, отидов исповратив ама таков паничен напад доживеав неможам да ви опишам, што ако му се случу на бебето нешто. Се јавив на општиот матичен ми рече штом сум повратила не е страшно, да испијам ланзул за желудник и пробиотик. Ми рече дека штом е домашен папагал сигурно не е страшно не е болен да не се секирам. Јас мир немам им дадов рок до вечер да го однесат папагалот некаде кај бабите да не го видам или ке го пуштам надвор, нормално плачки од син ми колку сакаш. Незнам дали сум јас луда, дали е ова смешно ама мене ми се плаче ако верувате. Сега и стомак ме боли што повратив цел ми е стегнат, ги избркав сите од дома и си легнав да пробам да се смирам. Ланзул незнам дали да се напијам, имам ама некакл незнам дали е дозволен, матичната општа рече може, тој само го обложувал желудникот не би требало да е штетен ми рече. Неможам више да повраќам страв ми е да не направам контракции.

mal.ecka likes this.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@macalavica јагленче напиј се, собира токсини ако има нешто, ама не верувам.

10. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Немаш потреба од Ланзул,
    доволно е јаглен, пробиотик.
    Нема што да направи ланзулот во овој случај, а јас не би пиела и давала на трудници Ланзул, Нолпаза и сл.
    Не верувам дека е нешто страшно, немај гајле[/QUOTE]

macalavica likes this.
  11. macalavica

macalavica Популарен член

Мн ми е страв, еден куп болести можат да пренесат папагали, сега читам на гугл, инкубација од заразување 10 дена, таман да шизнам скроз. Да се нема мир значи.

mal.ecka likes this.
  12. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Изгледа и јас :rofl: па често ми спомнува како сум немала вишок кг како други трудници :lol:

Инаку ни јас немам мајчина книшка и сега се електронски мислам дека оди. Имам папка каде што ги чувам сите резултати и еха.

fana likes this.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Има има, и мене знаел да ми отиде до 150 од паника. Кога мерам сама ми беше до 130, вака друг да мери веднаш имам тахикардија. И општо пред прегледи имам трема и паника и качувам а не го осеќам.

Freckles. and mal.ecka like this.
  14. fana

fana Форумски идол

@Yowannty да се јави на рапорт :inlove:

JuLleE, Kate Rina 93 and mal.ecka like this.
  15. V.N.

V.N. Популарен член

Немаш потреба од ништо да купуваш ако доиш. Секако едно шишенце за чајче кое ќе ти треба против грчеви. Стерилизатор е само фрлено пари по мене. Ако сакаш и машина за садови ги стерилизира.
    И јас бев минатиот пат залетана ко тебе и среќа не најдов таков комплет со стерилозатор со шишиња и други чуда ко што сакав. Кај беше изгор скап на крај испадна дека ми требаше само 1 шишенце ( а купив 3 ), купив 2 лажливки цуцли не ми ги фати, ама затоа од 4 месеци почна да пие од чаша со клунче и цицаше до 13 месеци.
    Најдобронамерно чекај нек се роди и види како ќе имаш потреба. До тогаш 1 шишенце. Е сега мене ми ги фалеа филипс на авент, а гледам и тука повеќето ги зимаат

Freckles., fana, Rtulka and 1 other person like this.
  16. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Срцка моја нема да ги најдеш кога грешно сум ти пишала :D, наместо Tilla сум ти пишала Filla, извини!

Attached Files:

Joraa likes this.
  17. oblace1

oblace1 Популарен член

Женски од вчера чувствувам како често кркорење на цревата, ама незнам дали се црева, гасови или бебето е? А чувствувам и некоја нелагода, тежина, а не е болка. Ама чувството е баш често. И ова е претежно кога легам. Кога сум раздвижена не толку.
    Инаку 17та недела сум.

18. Ano

Ano Форумски идол

Не би брзала со стерилизатор, а шишенце 1 колку да имаш.

Alexandrite likes this.
  19. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Аман бе, може ли стварно се исто да ни е?! Само што мене контракциите ми се на пократки интервали. Исто гледав на цтг кога одеа контракциите од 50 нагоре за да видам кои се тие болки, затоа што баш баш болка не чувствувам, туку повеќе како стврднување на стомак и минимално болки во половина.
    Исто и чекав цел саат додека дојде докторката да го види цтг и си добив и преглед со рака :whew:. Ме болеше многу повеќе и од пораѓајот со првото ]:).
    Како капак на се, попладне пак да одам, поради болките кои ги покажува на цтг, па може и ќе ме задржат :wasntme:. А зошто регуларно да не си чекам дома, него пак да се малтретирам до болница, па и за секој случај да останам таму |(. Ич неќам безвезе да дремам.

И баш ме изнасмеа. Не варосува дома, туку заварува железни цевки во двор за гаража. :rofl: :rofl: :rofl: да варосуваше можеби и помалку ќе ме нервираше, барем ќе знаев дека ми е се чисто дома.

Last edited: Jun 25, 2022
    JuLleE, Freckles., Rtulka and 4 others like this.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се даде син на мајка убав? Тетка знаеше кога мекиците да ги стутка, ами како. Ајде Хелоу до вечер и таман.

Yowannty and Kate Rina 93 like this.