Да, да праша колку е активно. А е активно, цело време. Срцето го пушти и провери, нормално било. Инаку да, проверував торч и јас имам прележано, имам антитела. Мислам и во првата покажа дека имам. Прележав корона во 4 месец. Ама после тоа се беше нормално. Намален ми е единствено калиумот и може, значи што ми паѓа на памет, целијакијата да ми прави проблеми. Изгледа правам грешки, па слаба апсорпција имам. Инаку, јас сум родена 3 кг, син ми исто. Може е и генетика.
За целијакија има куп студии дека предизвикува intrauterine growth restriction и small for gestational age новороденчиња. Верувам дека ја имаш болеста под контрола, но имам читано дека дури и кога е контролирана со најстрога диета, може да прави вакви проблеми во бременоста, во смисла помал плод за неделите, забавен развој и слично. Со сите до еден одлични параметри на ултразвук (протоци, хомоген изглед на плацента, нормален срцев ритам, живо бебе), мене ова ми е многу пологично објаснување отколку зборење на памет дека д-димерите се високи и дека треба да примаш клексани.
Нормално ли е да чувствувам како некоја тежина во стомакот, нелагода, не се болови туку баш тежина и нелагода. Посебно кога се вртам во кревет. На моменти и како во вагината исто, меѓу нозете буквално блиц момент е. Дали е можно сето тоа да го чувствувам ради ниската постелка?
Женски се породив. Отидов во 21:45,се породив во 23:10. Ептен брзо, ама болки имав ептен големи,ама тие пола саат пред раѓање. Ве влечам по мене, сите кои чекате да се олесните, а на останатите ви посакувам многу трпение и свежи денови. Да одморам малку, можеби и ќе ја донесат. Мекици намерно не ставам тука да не ве настрвам . @Yowannty придружувај се
Ја имам под контрола, но мислам дека грешам, јадам контаминирана храна секако, трагови. Едвај се воздржував за некоја храна и имам отстапки во однос на контаминацијата. Глутен секако не јадам. Антителата беа мирни во март, нема некои големи промени, ама свесна сум и очекувано ми е ова некако од целијакијата. Цела бременост водам борба со железото, ниското ниво на Д и сум постојано под терапија. Логично и мене ми е оваа да е проблемот. Среќа е што се развива добро бебето, иако е очигледно дека е со мала тежина. Не за џабе велам дека и стомакот ми е мал.
Ne e tocno deka trombofili vo Evropa ne se lecat i deka samo kaj nas davat. Dokolku imas samo mthfr mutacija i imunolozite kaj nas za razlika od transfuziolozite se protiv davanje kleksani, no dokolku imas zaedno mthfr so istorija na spontani, pokaceni d dimeri, ivf pri koj se primaat hormoni koj sami po sebe trombofilicni togas gi davaat. Bratucetka mi so mthfr mutacija i eden spontan primase kleksani so prekini vo Evropa. Normalno deka i kako narodj sme i genetski razlicni. Eve isto primer vo Danska koga se poragas za prvo si edna vecer u bolnica da ti kazaat sto kako, za vtoro si istiot den doma zaedno so bebe.