Немој да се грижиш јас сум бебе родени пред време, мајка ми во 1992 ме преплакала, жива здрава и многу борбена сум. Сега ми вели сегде сакаш да си прва и сум. Со лесно и смирено ❤️
Женички читам нешто од сабајле пошто веќе спиење јок , дали сте запознаени со тој метод на породување на Ламазе, гледам и организацијата Лулка го спомнува, дали имате некои линкови за дишење да споделите за полесно породување. Инаку тоа што прочитав типот создал во минатото техники за полесно породување - се користеле веќе 50 години. Ова најдов, ако знае некој повеќе, има искуство нека сподели ❤️ https://storyland.mk/podgotovka-za-raѓaњe-so-metodot-lamaze/
Не. Болките можат да почнат истиот ден, а може и по неколку дена/недели. Одиш кога имаш болки на ист интервал.
На било какво боледување не смее да се оди надвор од државава, ако некој пријави следува моментален отказ. Друго е трудничко.
Па ние самите вработени сме си криви, работодавците не се замараат со вакви работи. Инаку кога беше ковид еуфоријата сите "изолациите" си ги тераа по планини на скијање. И тоа шо викате додека не се најде некој паметен да пријави
Се замараат ако им шушне некој, кај мене избркаа колега кој беше на боледување а заминал за Грчка, шефот додуша го криеше но на крај и тој се сврте против него. Моментален отказ доби, навистина не е играчка.