Ne me gledase on, trebase da me gleda ama go viknaa itno gore, a jas posledna bev za pregled kaj nego... Inace bolje i da ne odis ako e se vo red so bremenosta, ovoj doktor denes sto me gledase mi vika, maticnata te prati? Zasto dojde tuka? Jas mu rekov deka onaka sakav mislenje od drug doktor i deka sakav ctg da pravam. Samo se nasmea i rece pa nemora da doagjas, ako e se normalno mozes samo ako sakas kaj maticnata da si odis cisto onaka na pregled... Ako imam komplikacii i bolki da odam vo Cair :/ a i ziva glupost e, odis ti kazuvaat se e vo red, ctg-to obicno na site e uredno a na eho ti kazuva istoto sto i tvojata maticna
@mariz huhuhu isto ni e takvo )) so zdravje da ni se sluzat muzencinjata zdravje hehe jas pak si vikam abe bebcevo na eho ne se pokazuva golemo ama go osekam ko mashala golemko da e hehe em epten so nesto me udira gore edvaj disham, em dole na beshikata pritiska hehe
Pritisni do ova isprati odgovor kaj sto psiuva prikaci fajl, jas od mobilen prikacuvav, a moze i od pc a potoa treba da stisnes celosna slika ili mala slika... :/ Neznam kako da ti objasnam haha
Убаво ти е креветчето, со здравје да си го користете само едно мало советчетие од страна што се на креветчето извади ги, на новороденче му треба постојан проток на воздух а тие од страна што се го спречуваат тоа,
Fala mnogu na ubavite zelbi i sovetot @mariz hihi ova samo taka gi staviv za slikanje topraa ke gi peram
Креветчето е супер, за убаво да си го користите, од кај го зема и цена со душек? Во врска со страничните оградички и мене ме советуваа да не ставам од таа причина што кажа @bittersweet .
Вчера кога бев до неколку продавници за количка,не си одбравме. Една од продавачките ми спомена дека има колички на кои делот се прави како корпа за додека е бебети мало, и одат со транспортер....сте виделе такви,или јас сосема погрешно сум разбрала ?
Kako mislis delot se pravi kako korpa? Mojava chicco obicniot del se spusta do ramno nivo i se kreva do najvisoko za sedecka polozba, skoro sekoja kolicka ima takva opcija znaci od od 0 meseci do 3 godinki neznam na sto mislis potocno...
Jas zaboravam da prasam, kade da najdam prsuk za doenje, vo bebesupermarket imase ama nekako skap mi se vide 1400 denari, zarem tolku se skapi tie prslucinja? Da ne znae nekoj vo Sara Fashion da ne ima i da ne se poeftini?
Abe mrdaat ama ako go stavis vo sredina, nema sansi da se pomesti i da dojde do ogradata... toa pretka so racinjata i nodzinata ama mislam deka nemoze da ja smeni samo polozbata ti zamisli kolkavo e krevetceto a bebceto e samo 50cm
Има да, јас баш имам ставено сликата на некоја од претходните страни, и јас сакам таква. Значи корпата се трансформира покасно во седиштето. Ставам слика од количка како пример (мада мене ми се ова допаѓа).
Па незнам таа на што мислеше,еве ти велиш количката,седиштето се спушта до рамно ниво, дали е тоа добро за возење на новороденче.Таа ми рече ако количката има таква опција, не ти треба посебно корпата....
Da da nameneto e za novorodence, kako i da e kje si stavis pliko ili meko kebence, a i za novorodencinjata se preporacuva na potvrdo da lezat... nie sakavme da ja zememe kolickata bez korpa, ama taa nekako ne ubedi za korpata, inace sekako deka moze novorodence da lezi na najnisko spusteno nivo, valjda na toa mislela i prodavackata
Абе јас не знам за што служи оваа фб страна Здрава бременост. Јас ја прашувам нешто, таа само нешто ми кажаа неодредено, ниту ми одговори на конкретното прашање ниту ништо. Глупости. Морав да пишам, баш се безвезе. А вечерва одговара на прашања докторка Елма од Чаир. Ако овака одговара и во живо, за мерак