Мене не ме боли него како да ми се грчи цел стомак и не знам дали рита дали е газе дали е контракција лажна
И иста недела. Затоа ние за инекции за зреење мислиме. Ме отепа, од првото не јадев ваков ќотек мислам.
Баш у петок сум на преглед не знам што да кажам само да е се во ред нека е жив и здрав дечково ама фрка у глава ми прави, се гледа дека е ЛАВ уште не роден
Инаку уште едно прашање вака сега ако некад си напраам филм к отидам на ГАК имаат нешто хитно таму да те проверат дали е се во ред?
Гак ти е институција и поим за итно. Нема шанса да не те прегледаат, профи се многу! Си има човек на влезна врата ќе те упати кај треба да одиш (јас пред нова година кога бев ноќе беше 01 часот, бев на приземје веднаш лево од влезот)
Фана јас со синко примав во 8 ми месец поради високо прснат водењак. Се породив во 39 недела. Се прима некаде на почетокот на 8 ми. Јас сега не примав оти после не се сеќавам која недела, бебето може само да дише и се развиени белите дробови.
Ја ги примив инекциите уште во 28ма недела. Од 23та сум со серклаж и на строго мирување, прва цел ми беше до 34та бар да издржам а сега не матка мочко не му се излага
Има ли некоја девојка што поминала корона во бременост, да сподели искуство. Толку долго не одминуваше, на крај ме фати. 15та недела сум, тт38-38.8, јака мигрената, омалаксаност и болки во цело тело и вртоглавица. Најмалата ќерка саботата покажа симптоми, од тогаш е со тт околу 39 и омалаксаност, честа столица. Два дена покасно, по цели ноќи што бдеев над нејзе, ме фати и мене. Денес се тестиравме во станица за брзи тестови, негативни. Но толку ми беше лошо, пробав да закажам термин за на лекар, не ме примија, ми рекоа болница да одам. Таму мислам стапчетово мозок ми го брцнаа и одма покажа. Цела група кај децава во градинка е со исти симптоми а до сега само еден позитивен тест, гарант сите се позитивни но никој во овие центриве не брца толку длабоко. За сега другите две и мм се држат. Бебето преташе, срценцето чукаше. Толку бев уплашена. Еден идиот доктор се погоди, буквално 5 секунди преглед а 5 часа дремев таму. Само рече има Срценце и си прета. Толку, 5секунди. Испадна од просторијата без да се поздрави, а јас па мислам ќе се врати, не ми даде ни хартија да се избришам гелот на стомакот. А раце приклучени на инфузија, притисок, лепенки те од екг цела, не смеам да мрдам. Па се изначекав некој да помине да замолам да ми даде хартија. Утре најголемата “слави” 7. Роденден. Колку ми е мака и за нејзе
И јас сум 32+, зашто инекции за зреење? Или сите сме со психа дека ќе искачаат порано? Мене малку препон ме боли и ќе ми се стврдне навечер стомакот одма мислам дека ќе сака да искочи за некоја недела. Ќе се пожалам и сите се, што сакаш 8ми месец си, е ја и вежбам и пешачам и уште више што не од место што не ме држи. А ниско ја носам, цела тежина доле ја осеќам, над пупак сум како издишан балон. На контрола “нормална” да го проверат бебе и све остало сум дури во 36та, не знам боље ли е така па ако треба одма на бокс.
Искрено кај и да е ќе се мрднам од мисливе сериозно у петок ќе им спомнам за тие инекциите у систина не знам ако има нешто боље да ми стават вака само нешто мислам и се требожам, а красно си бев мирна. И јас сум многу активна одам пешачам вежбам…
Јас и тоа втор пат, баш тие недели може 12-13 бев. Инаку дирекно почна со треска, 3 дена имав температура до 38 и болки во коски и мускули. После де тоа помина само затнат нос, и така од време на време се поднакашлував. Правев крвна слика почесто, многу течности, лимони со мед, супа, инхалирав, една вечер баш третата кога ме болеше цело тело се измачкав со ракија и од тогаш сериозно дали психа не знам ама ме опушти цело тело и не качив повеќе темп. Парацетамол пиев ептен ако не се симнуваше повеќе време температурата. Во целост лесно поминав, без паники и си го слушав телото. После тоа исто ддимери следев. Матичната (гинеколог) кога слушна дека имам ковид уште првиот ден ми даде сумамед, но не го пиев искрено. Фала богу немаше потрба од антибиотик.
Fala ti mnogu shto me pomisli. Fala mu na Bog dobro sum. Minatiot ponedelnik na kontrola si slusnav srcence. Jas se osekam isto kako od pocetok, so toa sto moze da se kaze deka grcevite mi se poretki. Spored posledna menstruacija sum 8ma nedela, a spored maticniot 7ma, neznam zosto taka. Inaku ovie dva dena mi bea malku napnati, imav nekoi nedorazbiranja, pa bas sega sakav da pisam deka mi e strav da ne go potresov i bebush
Јас денес бев на преглед, во ред е се, бебе малку поголемко за една недела, 1750 гр, 30+5 сум. Се преместила на другата страна и не е повеќе папочната околу врат, ми олесни барем тоа. Нареден преглед брисеви ќе ми зема. Ми даде за хемоглобинот хеферол, од тие што пиев не само што нема подобрување, туку и намален е. Седиментацијата ми е премногу качена, цел ден си плачев и се нервирав, знам дека не се испитува ама пак ми е мисла. Секакви работи помислив. @danichap многу трудници овде на темава поминаа Ковид, во ред ќе е се многу течности, витамини, овошје. Многу тешко е ко ќе треба и за себе и за деца да гледаш, па и бебуш го мислиш, ама нема да трае долго се надевам, подобро ќе сте за брзо.