Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Neeee be ne se sekjiraj, nemoze toa da se svrti samo levo, desno :D go mrda glavceto da... i da dojde do ogradata toa tolku e nezno sto nema sansi da se povredi, samo kje se dopre :) sigurno nema da e herkules pa glava da mu dade na krevetceto, da go zacuka jako :D haha

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mene ednas mi odgovorija i toa bese se,gi ignoriraat prasanjata,voopsto veke ne gi sledam na nerva mi idat,povtoruvaat edni isti stvari,a nasite konkretni prasanja i problemi gi zanemaruvaat,voopsto nese od korist

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Па @mariz, најверојатно на тоа мислеше, зашто јас искоментирав дека не ми се допаѓаат корпи, па таа минобјаснуваше сека и за мало бебе може во количка ,немора да има корпа...ако е така, тогаш да си бирам без корпа количка ,поубав избор има :)

4. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Mariz jas kupiv prsluk za doenje od bebetto mnogu e ubav ima i velicini...vo anzi go zedov no go ima sigurno sekade... nekade 600 i nesto bese mislam..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Pa koga kje podrazmislis ubavo, aj neka ti tekne od koga postojat tie korpi... sega nekolku godini se iskoceni... Site porano imale edna kolicka, koja se podesuva na 3 nivoa... i go vozis deteto do 3 godinki :D korpite frlanje pari iskreno, jas ne ja sakav ama maz mi zapna pa aj ja zemavme, bas da vidam i kolku kje ja koristime, pa jas sama nema da mozam da ja iznesam od doma taa korpa :D i koga kje vidis bebco pak vo obicnata kolicka kje go vozam, a planiram mnogu da setam sama haha :D

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    За летниве бебчиња корпата мислам ќе биде и те како искористена.
    Таман првите 6 месеци и топличко ќе биде ќе може да се шетка.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Abe ubava e mnogu i bebus bi uzival vo nea (mekicka e vnatre), i taa moze da se krene do 40 stepeni... no sama po skali macno kje mi bide sekoj den da ja iznesuvam sama, a sama sum do 5 sekoj den, osven sabota i nedela :D Kje treba bebus doma da go ostavam, da istrcam nabrzinka da ja spustam kolickata vo dvor, pa da go zemam bebus :D zaso ovaa na chicco golemka dosta e :D

8. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    fala mnogu @espana uste poubavo da si kupite za princezickata :) nie go zedovme od bebesupermarket 9700 beshe, a so dusheceto ne sum sigurna nekade 11500 den. imashe i drugi ubavi krevetcinja i poevtini za koj kako mu odgovara :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Новороденче не може да мрда, додуша моиве дечки мрдаа многу со нозете па се смкнуваа долу во креветчињата а мадам беше умна не мрдаше.:lol:

Оградите треба да се тргнат за да има постојан проток на свеж воздух, со оградите може да се случи да го дише истиот воздух (што вдишува, издишува) и да дојде до несакани последици, како SIDS (sudden infant death syndrome, изненадна смрт на новороденче) а главниот виновник за овој синдром се барикадите на креветчињата и недоволниот свеж воздух.

За удирање им е рано тоа натаму после 4-5 месец ќе почнат да се вртат и да се удираат и не е страшно тоа, не им е ништо и да се удрат во оградата.

На espana и danichap им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    IMG_20150203_145845.jpg
    Ka
    Sinmi do 3 meseci spiese vo kolepkava stara 37 god :D,vidi kolku e potesna od krevetceto,taka sto bez gajle od mrtkanje,trtkanje ;)...tamu negde od kaj 4 m ke pocne poleka ama sigurno :)

На Ivanushkaa, espana и danichap им се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Pa dobro ti kazala,fakt e deka korpata ke ti zavrsi rabota ama 80% od kolickite imaat ramna lezecka pozicija,sto znaci deka korpata ke ti ja pokaci cenata,za kratko vreme ke ja izrasnete,ke ti zafaka nepotrebno prostor...a bebeto sto se vika od prv den ke mozes da go stavas vo kolicka,ispod nego kebe ili plik i zavrsena rabota.

12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Verojatno mislela na vakov model+transporter. 793579505v.jpg

13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Samo nikako ne gi trupajte so hulahopki,citam nekoi i hulahopki spremale za sekoj slucaj :D

14. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Мамички сега сум 12 недела и докторот ми закажа преглед утре во 9 наутро,и ми рече мора тогаш не покасно заради прегледот.Ме интересира каков преглед би бил тој дека обично после 17 часот одам а сега ете по сабајле.Треба во 12 недела испитувања нешто,и што?Како ќе се одвива сето тоа би сакала да сум упатена да немам паника утре.
    И @espana комплетчето прекрасно е со мини маус од каде е и цена ако може :*

15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Pretpostavuvam ke te prati da pravis "priska" test,toa e za utvrduvanje ne daj boze anomalii,Daunov sindrom...se proveruva preku krv,pa verojatno zatos zabajlecki ti zakazal...testot e najpreporaclivo da se pravi vo 12 nedela P.S.mislam ne gresam,ako uste me drzi sekavanje :)

На danichap и tweety26 им се допаѓа ова.
  16. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Тоа значи дека мора гладна да сум? Лелее јас како што се онесвестувам периодов па башка и од крв ќе бидам смешки :D

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    И јас така мислам, дека е првиот скрининг.
    Јас не го правев него, но мислам дека ќе ти зедат крв за анализа и плус ќе ти обават преглед каде што он ќе мери некои димензии за да се даде процент заснован на некоја статистика дека се е во ред.
    Зеди си некоја банана:tmi:
    Не знам дали треба на гладно, па апни си таму веднаш после вадењето крв.

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Мене паника ме фаќа...не за друго туку до сега имам отидено само во 5та недела кога ми утврди бременост и рече сега за сега се е ок да дојдам за 2 недели.Арно ама во 8 недела прв ден се јавувам и рекоа ќе одложиме за две недели докторот на одмор е.И си чекав и дури сега средив со осигурувањето проблемот и докторот се вратил и ете утре ќе идам.Само во мисла сум цело време зошто до сега ни срцева реакција не сум видела...дали е се во ред страв ми е

19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Благодарам, комплетчето е од продавницата во Ѓорче на www.tekodoo.com можеш да си гледаш.Најважно од се е што е мн.убав памучен материјал, а цена е 2100 денари ;)
    Колку што те разбрав во петта несела само си била, па не е страшно да нема срцева реакција да се види, најчесто од 6-8 недела се утврдува.Има кај некои и во петта, ама не грижи се, и мене ми утврди во 7-8 срцева...уживкај !

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Не се грижи, го гледаат бебето на ехо, му мерат бутна коска и формирана носна коса и нухала туба (мислам вака се пишува) и ти ги даваат мерките. Со тие мерки одиш да ти земат крв и чекаш резултати. Мерките важат 24 часа. Јас приската ја правев попладне (тогаш беше докторката на работа) а сабајлето бев да ми земат крв за приска и за општа анализа, резултатите се добиваат по 2 дена.

Многу е интересен прегледот дека прв пат се' гледаш, ти покажува почеток на окоскување на прсти, броите прсти, бутната коска ти ја покажува, ликот наков му е, 'рбетот, срцето, тон ти пуштаат... прекрасно... Опушти се и помини си супер и секако сопругот со тебе, мојов ептен се радува кога го гледа бебе на ехо и плус „слики“ му даваат за дома.

*** Да не пишувам ново мислење, да известам :) за мојот преглед во 17 недела. Докторка задоволна од мерките, бебе расте и станува посразмерно (главата му е поеднаква со телото), уште е ниско поставено па и овој месец треба да лежам со подигната карлица неколку часа во денот. Не е многу пријатно особено после јадење, ама ако се мора, ќе се издржи зашто колку сега се намести постелката толку ќе остане во наредни 4 месеци. Останувам со иста терапија само плус Аспирин 100, знам дека е за циркулација ама мислев подоцна се препишува. Ваше искуство?

Извинете на долг текст :)

На tweety26 и danichap им се допаѓа ова.