Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    180
    Никој не вика дека немаат право на одмор, ама 100% од пациентите не им се трудници а барем со трудниците што се при крај може малце по коректен однос да имаат.

Не раѓаме секоја година по еднаш, ова ти се случува еднаш, двапати, трипати во животот

На Rtulka, GoldenFrida, anngelique и 2 други им се допаѓа ова.
  2. pineapple93

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    180
    Многу точно :clap:

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Здраво,денес бев на контрола за резултати од крвна слика и мокрача да ми ги види матичниот и шлог ме акна,железото хаос,анемична сум што исто ми беше случај и во првата бременост пиев некои апчиња во пар со витамин Ц ама никакво подобрување немаше,вторава бременост пак проблем ми е железото,другото е во ред..
    Ми ги препиша овие ампули и овие капсули,дали има некоја од вас искуство со истите?
    Највеќе ме испаничи и ме исплаши што ми кажа дека од анемичност се јавувале и аномалии кај плодот..
    Би сакала да слушнам ваши искуства бидејќи нема да бидам мирна до следен преглед.
    Од задутре ја почнувам 12 недела..

Прикачени фајлови:

4. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.347
    Допаѓања:
    15.646
    Затоа и те прашав. И јас сум исто ко тебе 33+4, е сега мене ми е 2 бременост и здравје боже заради Х причини ќе бидам со царски па ми рече докторот во систина дека последните брисеви не ни ни требаат.
    Како што те советуваа оди кај замената и направи си ги.
    После тоа ако сакаш можеш да си одиш кај докторот што ќе го одбереш за пораѓај на еден преглед и тој ќе ти даде насоки што и како и од кога ќе почнеш на ЦТГ.
    Јас лично решив последните 2 прегледа да ги направам во систина едно зошто минатиот пат само што прележав корона и сакав некој саглам да ме видо на ехо, друго малце од малце да го упатам во мојата бременост зошто они си внесуваат податоци електорнски а матичнава моја барем само бута листови во картонот за она да биде покриена.
    Тогаш ми рече мене од 35 недела на ЦТГ, ама мене ми изгледа рано некако.
    Како и да е утре сум пак на контрола таму па ќе препрашам и ако те интересира уште нешто слободно пиши ми

На oblace1 и pineapple93 им се допаѓа ова.
  5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.865
    Јас вчера бев демек за цтг ама ми кажа од другата недела ќе почнуваме со цтг тогаш ќе сум 39та недела, вчера само ме прегледа бидeјќи претходната недела беа на одмор и да виде до кај сме и што сме на да пропушти нешто.
    На мене ми кажа сестрата дека ќе одат на одмор и си знаев порано, ми рeче во случај ако добијам болки да одам веднаш во болница.

6. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    6.709
    Тогаш најубаво во Систина да си ги направиш брисевите и да си тераш со прегледи кај докторот што ќе те пораѓа, таму ќе ти објаснат се.Ако си со договорен царски не ти ни требаат брисевите.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.347
    Допаѓања:
    15.646
    Мене тотхемата ми предизвика алергија искрено оваа бременост бутам сокови од цвекло и морков, салати од истото и плус мед со семе од коприва да не дојдам пак да треба да примам терапија за железо

На mb2408 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    13.777
    Дали знаеш колку чини брисот за стрептокока во Систина?

9. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.865
    Прави си цвекло салата и пиј какао.
    Јас не бев анемична ама ми беше слаба крвта и тоа си правев секој ден и ми се подобри крвта.
    Сега само какао пијам, цвеклото не го можам повеќе.

На mb2408, V.N. и Rtulka им се допаѓа ова.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.347
    Допаѓања:
    15.646
    Поима немам, јави се на информации сигурно ќе ти кажат

11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.573
    Многу рано ти почнала анемичноста. Мене после 20та недела почна хемоглобинот да ми се намалува по малку, малку ми е под граница не е страшно.
    Немам искуство со другиве ама ампуливе се многу гадни.
    Мене сидерал форте ми го крена железото од 14 на 34 само со една кутија(20 има внатре).

На Rtulka и mb2408 им се допаѓа ова.
  12. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Za tie sto ste na porodilno.. Dali na listot sto vi go dadoja za na rabota pisuva do koj datum? Denes mi pravat problem trebalo da pisuva od I do koga neli e 270 denovi a kaj mene pisuva samo Od koga e I so otpusnata lista koga ke se porodam ke mi napravele dokument Nov so Do koga datum. Na rabota mi baraat takov dokument a ne sum seuste porodena navodno imale problem so inspekcii a ginekologot ne mi dava takov dokument dodeka ne se porodam

13. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    6.709
    Во Ремедика го платив 1500 би требало и Систина да е тука негде.

14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.573
    Матичниот ми е срцка и многу сум задоволна од него.
    Ама сестрите :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: добро си ги опишала. Не ги можам ни јас.

На Rtulka и V.N. им се допаѓа ова.
  15. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    6.709
    И мене ми дадоа потврда кај што стои од кој датум почнува и ми рекоа тоа е само за евиденција, валиден документ со сите детали ќе ми дадат кога ќе однесам отпусно писмо кај матичен лекар.

16. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Јас од кога знам за себе имам проблем со анемичност,исто и сестра ми и мајка ми,некои викаат дека е наследно колку е точно незнам...
    И со првата бременост ми беше вака и ништо не помогна,среќа се беше во ред,а сега ќе правам што ќе правам морам да го кренам..

На elenaklasik и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.152
    Тотхемата се многу јаки, ќе ти ја сјачаат крвта.
    Само што се грозни за пиење, а може да прават и запек.
    Јас сум цел живот анемична сум ги пиела тотхема и стварно ми го кренале и железото и хемоглобинот ама многу мака имав за во тоалет и ги баталив.

На mb2408 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pineapple93

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    180

Фала ти многу за одговорот :inlove: така и ќе направам, ќе закажам за брисеви кај замената и после ќе идам на преглед во Систина, си викам во 35 недела да закажам и таму и таму па ќе видиме..
    Сакав да те прашам кој доктор ќе те породува, јас се мислев меѓу Димчев и Корнелија, кај Димчев бев на неколку прегледи па на последниот ми рече ако сакаш јас ќе те породам а за Корнелија сегде читам позитивни коментари, верувам дека и двајцата се супер.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    А да и це
    Секој ден сок од цвекло, морков, јаболко, лимон. Какао ставам во чија и плус вака си пијам. Сабајле и вечер по една лажица семе од коприва со мед. Плус земам вит. Ц 1000 и Суплементи Железо од 30мг на ден.
    И после скоро месец дена уште анемична, железо малку се поместило, дошло до 6ка, Хемоглобин 10.5
    Волумените сите намалени нормално...
    Незнам веќе што повеќе од ова.
    Затоа почни со време и со суплементи железо и плус со исхрана иначе нема начин.

На Rtulka и mb2408 им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Мене хеферол ми даде и премама дуо, најмногу имале железо од пренаталните. Зедов и Ц витамин од 1000 за со хеферолот. Побарав нешто појако за констипација, не смеел да ми препиша, да не ме фатат напони и контракции. Се мислам порталак да земам на своја рака, нели и на бебиња го даваат?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.