Е како ќе знаеш до кога ако уште не си породена. Освен ако не ти е веќе отворено породилното, ако ти е отворено онда треба да стои.
Ако веќе и е отворено, нема врска кога ќе се породи, тоа си тече. Јас ко да сфаќам од постот дека има отворено породилно а не е породена.
Otvoreno e porodilnoto od 03.06 megutoa nema datum do koga od ko ke se porodam ke dadele Nov dokument i ke pisuvalo otvoreno od 03.06 do 270 denovi presmetano tamu. Jas uste ne sum porodena I od kaj ginekologov mi vela deka ne moze datum do koga zaradi toa sto sega e dijagnoza bremenost a togas ke se meni nekoja dijagnoza druga primer prirodno porodena ili carski i togash so otpusnoto pismo ke napishele do koj daum
Изгледа и мојот матичен не разбира зошто истото ми го рече, мене породилно ми отвори на 20 јуни и нема датум до кога туку после со отпусно писмо ќе ми дале друг документ со сите информации.
Јас имам отворено породилно на 03.06 до 28.02.2023 Докуметот е ист како боледувањето кога ти ги даваат само нема печат зошто не сум сеуште породена. Ако сакаш ќе ти го сликнам да им го пратиш кај твојата матична како треба да изгледа.
Апдејт од мене. Правев денес цтг и за прв пат ми покажа контракции, и тоа баш јаки, одат дури и до 80-100. А јас пак не чувствувам ништо Мислев дека бебето мрдало, кога да видам си принтало контракции хахах. Матичната ми рече дека не сум ни прст отворена и дека грлото на матката ми е премногу тесно.. кој знае како ќе излезе бебе од 4кг од толку тесно грло. Еве слика од цтг :
Да ама ова со контракциите ми е пречудно. Како може да се толку јаки а јас ништо болки да не можам да осетам?
Zdravo denes bev na kontrola 23 nedela sum,prasav za pap testot za rezultatite od 12ta nedela koga pravev,i na pap testot mi dava cin 1.Dali moze poveke vasi soveti iskustva okolu toa,maticniot ginekolog mi rece duri posle poragjajot mozam da povtoram pap test ☹
Искуство немам ама совет можам да ти дадам. Земај витамини за јакнење на имунитетот вит ц 1000мг, цинк, б комплекс, железо и витамин Д (него од септември ќе го почнеш).
Znaci mora da ti dade boleduvanje od-do. Ne razbiram sto ima vrska dijagnozata, porodilno si e porodilno. Mene taka mi otvori
По првата бременост правев пап тест и излезе хпв промени и правев пред точно една година хпв типизација излезе се во ред дека нема ништо,а сега цин 1
На сестра ми две недели покажуваше високи контракции, а таа не осеќаше ништо. Така да може. Уживај уште малку мајка, бебето доаѓа Со лесно