Се пожалив на болки пред некој ден на темава. Вчера бев на ехо, испадна дека си имам коленце во жолчка цел викенд не се тргна оттаму, ме олабави деновиве, ама така чат-пат девојчето си проверува дали жолчката ми е уште тука. Пред малку пробав да станам од стол и баш тогаш бам!, си се вратив на стол да се стабилизирам. Иначе хормони до плафон... ќе си свртам во главата некој секојдневни фрустрации, ќе се пренервирам, па си плачам една тура. Ќе ми помине, за некој саат пак.
Која недела си? Не се знае може и ќе се сврти. Јас деновиве сум на преглед 34 недела сум. Да видам дали уште е така. На сите шосл А од кога е така ? Мојава пак на сите последни прегледи нон стоп со главата надоле. Деновиве треба пак да одам на преглед 34+ сум да видам дали уште е така. Мене матичниот ми рече дека до 33 повеќе се вртат после поголемиот дел ја имаат заземено крајната позиција ама не мора тоа ништо да значи знаат тие и пред пораѓај да се свртат. Така да не губи надеж
Мене нареден преглед ми иди во 35 недела, тогаш и брисеви ми рече. И после тоа нема ехо прегледи до пораѓај? Како правевте последниот месец?
Кога ми зема брисеви во 35та недела му реков ако може и на ехо да ме види рече може и го прашав натаму ќе има ли уште ехо прегледи ми рече не самo цтг понатаму. Ама вчера пак ме прегледа сигурно бидејќи беше на одмор минатата недела ми рече да видиме до кај сме.
Жени поодамничка ме нема во труднички а и искрено не читав, колку некогаш знае да ме крене групава толку знае и да ме урниса да незнам како се викам, од причина си ставам се на глава некое негативно искуство и одма и мене ми е тоа па по раат бев овој месец у кусур, реков во по safe zona да сум бар па да отварам лошо умче имам што да си правам Него сега малку подршка ми треба од искуства со инекција зреење. Историја моја имам пишано ама еве пак конизација и превентивен абдоминален серклаж, па на патолошка сум домче, поголемиот дел одмарам и фала му на господ цервиксот за сега добро се држе, прошла недела беше 3 цм и затворен а и во главно тука беше нон стоп 3-3,3-3,5 зависи како е мерен. Прошла недела беше цуцка моја 1220 гр во 27+4 и се во ред а 8 дена плус според неделите, денес кај мојот ивф доктор да се видеме онака се немавме видено 11 недели па рече тогаш така да се видеме околу 28 ма, и исто се во ред постелка и вода супер, ама бебка две недели плус ја измери и малку се исплаши вика голема е а со оглед дека имам лапаро и хистеро ( мало септумче извадено) дека е третирана матка дане дојде до предвремено да ставам инекција за зреење и јас одма паники сега. За две недели сум кај Котларова кај неа одев на скринизи и сакам исто пораѓај, и пишав порака што мисли ама не е тука странство е па ќе видам што ќе кажи. Дали да чекам до тогаш незнам што е паметно, дали има место за паника незнам, и искрено страв ми е од таа инекција Сега сум 28+3 а според мерки одговара на 30+2 ама знам и тоа мерењто дека секаде е различно. ❤️❤️
Ехо и цтг кај што ќе раѓаш до крај. 35-36 недела со земањето брис матичниот завршува со твојата бременост. Денес на контрола 2200 бебе одговара на неделите. Во 35 + за брис. Сега си враќам филм, кога требаше димери и хемостаза? Не ми даде ништо ни ми спомна.
Мојот матичен ми кажа кај мене ќе доаѓаш за цтх и ехо да не те малтретирам да одиш таму кај што ќе раѓаш, по правило вика таму треба да одиш.
@fana немаш димери до сега проверено? Мене пак не ми даде вчера. А докторката од Плодност на одмор е, морам да ја чекам. Провери протоци супер се, бебе поголемко испадна овој пат. Битно седиментација ми дава секој месец, да паничам од страв што е превисока, немам спиено од стрес. Тоа што треба не ми дава
За Ева. Ама тогаш имав лакуни, па затоа ми даде. Сега немам, протоците се топ. Прашав за папочната врвца околу вратот дали му е И ми рече : а шо ако е сега околу вратот, по 5 минути може да не е и обратно, ама еве ќе проверам дали е и не не му е околу вратот. За инекциите за зреење ми рече после 2 дена од инекцијата почнуваат да зреат.
Да, ама мене секој месец ми дава детална крвна слика и се беше во ред, седиментација стално покачена ама нормално покачена. Сега е премногу и баш испаничив, ми рече од друго е да си проверам заби на стоматолог. Општата матична ми рече нема ништо колку и да е покачена од бременоста е, особено во повисоките месеци. И со неколку феминки тука што се разбираат се консултирав, ама јас сум хипохондрик и сега мисла ми е. @fana минатиот месец беше кај моето на вратот, цело време мислев, за на овој да е сосема на друга страна бебето и нормално и папочната не е повеќе така. Исто ми рече и матичниот.
33та сум последниве два прегледи си е така , дај боже да се сврти ама незнам некако голема е веќе , во 35та договорив следен преглед па ќе видиме тогаш како ќе биде
Леле за хормони да не збореме до вчера се ми беше добро ама баш ништо не можеше да ме изнервира ама ама денес во нашиот град на микробиологија не ме пуштат да влезам требало да чекам ред а надвор 100 диши ама нај интересно и тие незнаат зошто чекаат така им кажала чистачката а таа си седе си пие кафе и муабете ги сите лелел јас нервозна улавам унатре бема никој завршив работа па сите ми лути улесела сум преко ред па не можам да и докажам дека за џабе чекат абе хаос и цел ден се нервирам за тоа кога ке ми текне во моменто па се изнервирам
Леле ич не памтам за синче како беше, која недела ми кажаа пол, утре сум на прв скрининг и брисеви, 12+2 ќе бидам, има шанси да ми кажат или се занесувам?