Фетална ехокардиографија дали е задолжителен преглед или се прави доколку има потреба? Има ли некоја што правела?
Мислам самп каде што има индикација ,или на твое инсистирање, јас на вториот скрининг ја прашав докторката ми рече нема потреба и не направив убаво се виде срцето .
Јас правев кај др. Драшко од Систина. Биеќи ме упати матичната ќе ми беше мисла ако не го направев но според мене непотребно изгубени 7 минути од бременоста. Вкупно со влегување, преглед, објаснување и се трае 7 минути.
Dobro utro meskovci. Cela nok Ne spiev bidejki razmisluvv na gluposti Dali e mormalno I dali poradi trudnocava razmisluvam na glupavi raboti? Na primer imam Edna polica vo spalna bas nad glavite kaj sto ni se I cela nok Ne zaspav zaso mislev ,kako ke spijam so bebco na spalna,so ako policata ni padne vrz nas Edniot zid u spalna ni e temno siv nakaj crn pa I za toa me mavna film dali biva temna boja so bebe doma....lele help ke poludam od navlaganja u sitnici
Хахах ме неасмеа ептен, и јас сум така само нешто мислам еве вчера на пример на работа седам и ми се плачеше дека мислев така седната го виткам бебето и дека го боле , бев на преглед вчера и матичната ми се изнасмеа а мене ми се плачеше Ќе видиме денес што мисла загрижувачка ќе испадне
Dobro e Ne sum edina. Ova e samo del..sekoj den mi e vakov...samo na neso mislam I si umisluvam. Do vcera bev zagrizena kako ke sedime u stanot zimno vreme koga ke se porodam zaso sme so klimi....I 24 go mislev toa
Дечки хелп, таман го смирив носот сега грлото ме нервира од клима, како суво е и ме боли дур голтам. Дајте некој лек што смеам да коростам мислам дека на матичнава на глава и се качив.
Јас за грло во филџанче млака вода и една лажичка мала сол мешав и правев гаргара три пати дневно и плус од тие фишерманс бонбоните без шеќер што се користев а лекови воопшто не користев.
Не е. Ако нешто е сомнително тогаш се оди. Јас ни во првата бременост не бев, а ни сега. Втор скрининг правев на гак и кај докторот што ќе се породувам во Битола. Двајцата рекоа дека се е ок, па 5000 денари ми останаа во џеб.
Вечно нерешена дилема ќе ми остане иако таквите теми ми се по 100 пати читани. Вие со термин крајот јули почетокот август колку комплечиња по долги му земавте на бебињата? Јас се заиграв се што купив е на кратки и боди и ромпери и комплетчиња, само 4 шпикозни имам со долги друго ништо.
Мешиња, дали осеќате болка во препони, долу, да кажам оти цела ме боли. Како некој напон, па болка. Чудно е некако. @Bebetoo јас зимам на кратки, имам само нешто на долги, ама и тоа е 62 ка, за крај на август отприлика.
Имам и на кратки и на долги. Не знам како би го облекувала од причина што климата ќе дува во просторијата во која ќе бидиме со бебето. Не сум начисто