Да вистина е дека објаснува детално но сметам дека треба да се направи доколку има индикација како кај juice_.
Дека ми е прво све правам хахаххаха лелел на цела немаштија само што фрлив 1300 за чаршав од муслин не сум нормална
И јас правев во првата бременост исто по индикација. Инаку за дијагнозата на моето синче препорачуваат околу 28 недела да се прави, претходно е рано за да се даде дефинитивно мислење дали постои или не таа аномалија. Па дури и во 28 кога ме гледаше Драшко не сакаше 100% со сигурност да даде дијагноза. Препрашај си дали има сомнеж или превентивно те праќаат. Јас кога бев Димчев итно ме прати на овој преглед кај Драшко
So lesnoooo A izvini, jas vaka so prasuvam, no dali i skrininzi si pravese kaj Ilievski ili si otide prvicno u 9ti mesec da te sledi do poroduvanje ? Mene rano mi e, 4 sum, ama si potprasuvam onaka, oti i jas zdravje kaj nego ke se poragam.
Некоја членка од претходно лично искуство или да се распрашала која е процедурата за вадење прв извод на новороденче за нас што не сме од СК? Баш прашав во болницата во Чаир, ама жената на шалтерот не знаеше.
На кратки секако. Ама пак зависи кај живееш, во што, како ти е дома температура. Јас сум во стан сред Скопје, и да ја шетам одма надвор тука е пекол. Јас сум август и само две три имам долги
Цела ноќ не спиев знам дека многу пати е објаснувано на темава ама сепак прво бебе ми е и, и пак не знам. Стомакот почна да ме боли од десна страна ниско ама слаби болки не знам дали беа како менструални зошто не памтам како изгледаа менструалните ретко ги имав и у вц како да ми се идеше . Истовремено и слаба болка у кичма имав. Ама многу слаби беа болкиве и почнав филмови да си правам и цела ноќ не заспав. А може и од бебето ми биле баш на тоа место ме клоцаше Ама јас сум голема паничарка и триста филмпви у глава па на крај го молев господ да не излага сега бебево рано му е уште. И така некако сум заспала...
И јас сум во дилема какви алиштенца да купувам, термин ми е средина на септември и сите ми викаат да купувам на долги, е сеа не знам дали и колку да имам и на кратки, во станот сеуште не сме уклучиле клима бидејќи има добра изолација па мислам дека во Септември нема да да биде жешко воопшто.. Што мислите да купувам на кратки за ептен одма или не?
Термин ми е 18ти август, јас купив се на кратки за почеток и на долги од 3-6 месеци тоа е. Ако залади ќе си носи големко
Ако не ти е проблем да споделиш каков проблем има синчето...можеш и во ЛП..и ние сме со мал проблем со срцето ама сега засега само следиме...докторката која го следи на детска клиника ми рече проблемот кој го имаме не било можно да се види на скрининг
И јас исто. За почетокот најмалите се со кратки, за над 3 месеци со долги. Јас до 20 ти август сум, блиску сме.
За време на бременост го водеа како суспектно ВСД. Кога се породив се потврди ВСД (отвор меѓу коморите). За жал беше голем и мораше да оди на операција на 5 месеци, за среќа се помина во најдобар ред еве во август ќе полни 5 години и имам здраво право дете. Нормално си правиме годишни контроли, ама генерално нема никакви последици. Кај која докторка на клиника одите?