Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Девојки, ама IGNORE ми удривте.... Ми треба мислење или искуство ако сака некој да сподели со мене.... :wasntme: Ве молам!

2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Лежи си, уживкај си, се за најмилите бебеуши.Во врска со Аспирин, нема правило кога се дава, зависи кога ќе процени докторот дека треба....Моја блиска го пиеше на самиот почеток, така да, придржувај се до терапијата.Поздравче ;)

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Mariz,

прслуци за доење има во Стружанка мислам некаде 500-550 денари беа, а во оние обичните продавници за долна облека беа по 300.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    А кое ти е прашањето, извини, неможам да го најдам ;)

5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мацо, имам болка долу крај влезот од едната страна. Кога се движам не чувствувам, но кога ќе легнам на вечер едвај станувам за во тоалет. Болка како удрено по коска... така ме потсетува. Се надевам ме разбираш... Не знам да објаснам, брееее....

6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Го паметам твоево прашање,рече дека и наскоро си на гинеколог па да си прашаш.Јас може да ти дадам одговород мое искуство.Сум осетила:вагинална болка како стегање,па опуштање, потоа при уринирање сечење вагинално само од една страна, сега потешко станувам зашто од лева страна ме притиска бебуш долу вагинално, кога имав цистит осеќав ваг.болка внатрешно,само од лева страна, некоја непријатна....Може ќе се пронајдеш!Мој совет ,сега на лекар прашај ,не е важно како ќе објасниш, ќе разбере Др.,ќе те види на ехо и барем ќе бидеш спокојна.

На SpangeBob и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  7. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Zenska neznam tocno kako e so e, no mnogu e slicno na nesto sto jas go osekam od vreme na vreme, tamu dole od leva strana kako koska da me boli i mi pulsira silno na nekolku sekundi......mislam deka ni e od spustanje na bebceto poleka i sirenje na karlicata:wasntme:

На espana и SpangeBob им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Па сега ваг.,,болки,, се нормални ,зависи во кој период од бременост, точно може и од ширење на матка, стискање од бебуш , ако е наместен баш на таа страна.Еве мене се на лево ми оди и кога ќе почне со рачето по лев јајник, да се занимава баш си имам болка :)затоа прашај си на доктор и мирно ќе си спиеш.Јас сум таква ,за се прашувам, дури и покажувам со прст кај ме боли....откако ќе добијам одговор од што се може да е, помирна сум :)

9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мнооооогу Ви благодарам @espana и @Ivanushkaa .
    Се надевам нема место за паника. Јас па имам проблем, некако ми е непријатно се и сешто да прашувам. А баш така треба....

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да си прашуваш, еве јас ги кажувам , не чекам до преглед, ако имам некој нов, чуден симптом, му праќам порака на гинекологот и веднаш ако може се јавува , ако не ми враќа....дури ако ме нема подолго време да пишам, се шегува на моја сметка кога одам на преглед дека одамна ме нема :) Така да, прашувај , нема ниту незгодно, ниту срам, нормално е да си загрижена,посебно сега кога има во мешето нов живот :)

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Се вратив мамички.Ми вадеа три пати крв,арно преживеав хаха : D
    На микробиологија,на геникологија и крвна слика.Требаше и крвна груп
    бпа ,ама доста ми беше за денес.Бебето е 5 цм.
    Пафташе со рачињата си викам да не мафта?и докторот ми вика па направи нешто со рачето вика и мене така ми се виде.Вика види го ужива кренало раце над глава нозе во вис :D Срце мое :)
    Битно се е во ред.Ми рече сум била точно 12 недела и 1 ден.

На Avokado, AnaKarenina, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  12. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    izvinete za latinica, ama od mobilen sum. Tviti so lesno se da pomine :)

Jas epten na kratko se vidov so doktorkata i gi sporedi snimkite, mi rece deka e ponisko postaveno od minatiot pat i da se pazam mesecov. Od brojki na snimkata ima edno 40.1 minatiot pat bilo 39.6...

Osven lezenje ne znam sto drugo... glupo mi e da i se javam pak... malce me ispanici... sovet? iskustvo?

13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    а која недела си?
    не сум во тек што означуваат бројките, не неделите во бременоста?

14. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
  15. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    sepak i se javiv na doktorkata... mi veli osven lezenje nisto drugo, ama po 4 casa vo denot. se nacitav se na net, del od napisite velat deka do 28 nedela moze da ima promena vo polozbata i deka vo 17-18 nedela ne moze da se zboruva za konecna sostojba. daj boze se da bide ok i da se krene gore...

izvinete za nekolku posta eden oo drug. dicitanje :)

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.639
    Допаѓања:
    76.897
    Odmaraj togas, na mm zena na bratuced mu e bremena 29ta nedela i skoro cela bremenost lezi poradi toa sto bebeto e dole spusteno, eve sega seuste dole go nosi... Maz i ne i dava ni krevet da namesti :D ja pazat doma site :) Samo odmaraj i se kje bide vo red.. :)

17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мој совет е да одмараш, ама баш сериозно одмарање, лежи си, читај си книги, уживај си, заборави на чистењеи домашни обврски....како велат докторите така, се ќе биде во ред, постојат многу трудници што ниско носат бебиња, ама со почитување на совети од доктор,до сам крај се минува во најдобар ред.

18. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Zenicki edno prasanje: do koga treba da pijam magnezium? do koja nedela smee? zaboraviv da ja prasam doktorkata, a samo sto se vrativ od ctg.dobro e se fala bogu, malku bese pospano bebceto mi rece...no ete zaboraviv ova da ja prasam :)

19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас колку што знам магнезиум ќе си пиеме до крај на бременоста, бидејќи е за грчеви, додека не ни дојде долгоочекуваниот ден...:)
    Супер штом се е добро со бебето, ајде уште малку има ...како е сега со мрткање, клоцање бебушот, ти како си , некои посебни промени или стандард ? ;)

20. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Se zamislim so magneziumov bidejki nekade procitav kao vo 9 vise ne treba zaradi da ne gi poprecuva kontrakciite, bas ke prasam nareden pat.... inaku bebcevo si mrckase vo kola dodeka se vozevme, a na ctg spieshe, i doktorkata mu vika ajde razbudise :) da napravi nekoe dvizenje za da se zabelezi na toa listot, .pa malku go mrcnaa toa kaishot pa pocna da mrcka, rece deka e dobro i otkucaite pa se nesavem deka e taka...:/ inaku nema nekoi strasni udari samo nekoi dvizenja cudni hihi gazeto izgleda go prci gore celo vreme, i me udira dolu so racinja:)))
    jas nekako teram se so nekoi bolki, me shilka dolu nad sramnata koska neshto kako so noz, beshikata boli na momenti kako nekoj pritisok, se nesto me podboluva i se nadevam deka se ova e normalno i deka koga ke bidat porodilnite bolki ke bidat pojaki i ke gi poznaam:wasntme::rofl:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.