Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    910
    Na mikrobioloski brisevi, mi izleze deka sum pozitivna na ureoplazma a veke sum 15 nedela i me faka panika, dali e stetna za plodnot? Ima li nekoj da spodeli licno iskustvo, dodeka otidam kaj maticnava ke puknam ☹️
    Istava mi se pojavi vo fevruari i ja izleciv so sumamed i vaginaleti pa se sredi, sega taman mislev raat sum, pak ke se zamaram

На Rtulka и jelo им се допаѓа ова.
  2. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    Ќе ти дадат антибиотик и вагиналети.
    Јас имам една бактерија на секој брис ми се појавува па и на уринокултура.. Како останав бремена три пати пиев различен антибиотик.
    Не се секирај подобро да ја излечиш, ако ја имаш а не ја личиш му штети на плодот.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    2.252
    Јас имав на брисевите во 12та недела и ја излечив со една доза еритромицин и вагиналети ама не се сеќавам како се викаа и внимавав на исхрана, исто пиев и многу вода и јогурт. Инаку внимавај и партнерот е потребно да пие антибиотик (мене така ми беа препишани од матичната и за мене и за маж ми) оти ти и да ја излечиш тој може пак да ти ја пренесе... и не се секирај со антиобиотикот ќе ја средиш.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    910
    Imam zabelexano deka koa pijam antibiotik (konkretno januari bev epten nastinata i piev antibiotik i probiotik) u fevruari imav ureoplazma.....sega u 8 nedela na urinokultura imav bakterija ja lecev so antibiotik i probiotik, urinokulturava cista, ama ete ureoplazma povtorno aktivna. A demek vnimavam, ni odnosi,nisto.... I dzabe

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Nela_21 ко ќе е паднат имунитетот се намножува, затоа. Битно да е под контрола, со терапија ќе се среди.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    910
    Od ishrana konkretno treba nesto da izbegnuvam? Jas celo vreme od pocetok na bremenost sum na proteinska ishrana, e jogurt ne obozavam :(

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.735
    Ден ден мајки!

Бебе на ехо не ми покажа што е, ама покажа дека вистина ќе родам аждајче, право правцато мало багабонтче (или багабонтка). Едвај едвај една мерка земаа, едвај, докторот стиска да ја застане на едно место ова бега, ко во газот да има пропелерче. Вика еве види ти да не биде дека јас гледам само. Мрдање невидено, синко не беше ваков, ова бре живец. Му викам абе ја осеќам ко меури внатре, мислев цревата, е не мисли вика, бебево е, какво е живчано тек ќе го осеќаш. И ми рече ако остане вика вака Јака ти душа, ќе ослабеш за 2м. Али едно главче убаво, едно топчесто исто ко на бато, исто, со носе напрченко ко месечинка. Најубавиот поглед.

Докторот некако скроз различен однос има од претходно до сега, скроз, мислиш друг доктор е во прашање. Таков добар, посветен, не знам што го натера да се смени вака ама мило ми е. Пола саат ме гледаше на ехо, со синко едвај по 5мин ме гледаше. Дури ми даде препорака и порано да си одам од работа, совети триста. Браво!

На senjorita-v, TheGoldenPeach, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  8. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    5.220
    Одиме кај Валентина Јовановска, таа му го откри проблемот после раѓање и таму продолживме зошто ни го знаеше проблемот...се мислам да го однесам на второ мислење некаде приватно ако имаш некој предлог пиши

9. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    Ти викам јас три различни антивиотици пиев.
    Не ми помагаше ниту еден на крај ми дадоа зинат со мелиора вагиналети.
    Јас имав proteus mirabilis бев и на уролог и после некое време ми ја снема.
    Ама последно правев брисеви и приватно и државно.
    На едни имав бактерија на други немав (facepalm)

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.735
    Милев во Жан Митрев, ние синчето за шумот кај него го носевме и сумз адоволна.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    12.179
    Ајде едно женче аждајче таман хахахах 1:1 да сте дома.
    Супер за прегледот. Абдоминално гледаше така?
    Ти олесна сега :)

На pikachu2, Rtulka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  12. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Добар ден идни мамички како што веќе кажав вчера дознав дека сум бремена е сега мојата матична ми рече дури во сабота да отидам за крв ама јас до сабота нема да имам мир мислам.. Во која недела бевте вие за срцева реакција? Убав ден да си имате сите ❤️

На Rtulka, shz и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    50.868
    Во 6та недела бeв за срце и баш убаво се слушаше. :inlove:

На Rtulka и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  14. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    33+1 вчера едвај спиев,неколку пати се разбудив имав некои како менструални болки.. Денеска еве 3 пати исто,и бебето кога мрда имам некои болки, половината ме боли и некои менструални болки. Се плашам многу,дали се тие лажни контракции ? Пред 5 дена бев на преглед последен пат некако се плашам да одам пак,не знам што да правам дали вие што сте ова недела се чудтвувсте исто? Иначе бебето е 9-10 дена понапреден

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам за одговорот мила ❤️

На arrow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    910
    Da znam za proteus mirabilis te prasuvav za sovet :) epa sega taa ja nema ovaa ja ima :) ke pijam antibiotici toa e :(

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.735
    Не, со вагинално. До 12та недела гледа со вагинално.
    Рано е за срцева, можеби сеуште и во матка да не е симнато. Не избрзувај, рано е стварно, јас би ти рекла ис абота е рано да почекаш 2 недели ама ти си знаеш. Пошто го кркав тој стрес, од искуство ти кажувам.

На elenaklasik, Rtulka и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  18. Aniram♡

Aniram♡ Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Девојки помагајте пред една недела бев во болница ми правеа цирклаж и сега со кашлица се расправам .Некој совет што би можело да пијам чај од бел слез дали може или сируп од тегавец ,или некој домашен лек .Многу ми е страв да не ми се скинат конците сега .Инаку 15 недели сум .

19. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Да за срцева ќе почекам за да не се стресирам пред време, а за бета да испитам во Сабота така ми кажа матичната.

20. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Во Софија ако ти се оди со таму, има специјалист кој нашиве го препорачуваат ако сакаш да си мирна. Топ е човекот а цената е поефтина од напиве приватки клиники. Пиши пп ќе ти кажам аоо те занима.:inlove:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.