Dali se normalni promeni vo stolicata, dali se predizvikani od promenite vo organizmot poradi bremenosta? Minatata nedela imav dijarea, pa se stabilizira normalna stolica. Vcera pak imav dijarea, denes pak nekoja promena, ne kako sekogas pravilna stolica. Baska i od edno mozolce mi potece krv na brisenje i me doizvadi od pamet, ama ajde krvta ke ja prepisam na toa. Pocna da me tera pametot na losi raboti..
Да ве прашам, утре сум 12та недела. Има денови, моменти кога не можам да кажам што ме боли ама сум изнемоштена и омалаксана до бескрај. Не ми е до ништо, преморена сум толку многу. Градите ме болат и кога одам во ниедно време во тоалет буквално морам да ги придржам. Мислам дека ми е таков ден кога ништо не ми е потаман
За 3 дена влегувам во 7ми и ништо немам купено за бебушка ниту ги имам извадено од даде алиштата да ги исперам да се спремни за бебе. Со првото, мислам од 3,4 месец почнав да купувам по малку..за ова ич не сум спремна, ај се тешам сега во недела и е на ќере роденден, да го поминеме тоа па да се ангажирам веќе да спремам за бебуш. Во 9ти месец само ситници некои да ми останат, да не трчам тогаш.. ама ќе видиме. Пред некој ден бев на контрола, бебушка е супер, плодова вода има, докторот рече се е добро. Ми вели уште 2 контроли вакви и после више на контроли за породување ќе доаѓаш Така кога си замислив ,сфатив уште малку дека ми останува и се радувам мноогу
Треба да одиш таму кај што се вадат изводи у Скопје , да поднесеш за извод и ти даваат формулар со тој формулар одиш у твојот град каде што се вадат изводи и поднесуваш кога ќе одобрат од Скопје го зимаш изводот.
Одлично мила Ве читам секој ден да знаете и тука сум за вас , едвај чекам да ви ги гледам малечките у другите групи
Јас во 9 ќе влезам па немам почнато со перење. Башка ме ми е се докупено. Најдов од ќерка ми алишта штонсум сочувала, ги сортирав по возраст сега чекаат на перење и пеглање, ама некако рано ми е еден месец однапред да фи исперам и така да стојат.
Jas uste od 8mi mesec se spremav poleka so se alista perev pa posle poleka pocnav da gi peglam se da mi e sredeno sestra mi samo sto vleze vo 9tii prv den se porodi mislev da bidam spremna a jas eve za 2 dena mi e kraen termin uste ne sum porodena 2 meseci pominaa kaj so gi isprav
ХаХа знам и јас знам многу прв ден во 9 и се породиле, ама ај да не си правам притисок. Ќе видам што ќе каже доктор денес па ако треба ќе убрзам Перењето е ден работа, се сушат за 15 мин, за пеглање ако згусне нека влечат ждрепка бабите со таткото.
Почнав да купувам после 30 та недела, сега во моментов имам веќе скоро се: 1. Количка на киндеркрафт од либерта Велес 2. Релаксатор од Енци Менци 3. Гнездо Ело 4. Креветче нај обично Икеа, душече 10цм од бејбицентар 5. Коритце и мрежичка (од Бебето во битпазар продавничето) 6. Тетра пелени некои 15-16 пара имам, повеќето од Стружанка бидејќи се нај евтини 7. Подлога за душекот некоја водоотпорна 8. Фиокар и организерчиња од Икеа, за пресоблекување едно гумено исто од икеа 9. Ќебенце и две бањарчиња 10. Игрална дрвена по нарачка … Има и други работи ама мислам дека основно и нешто плус ти пишав, секако и козметика ти треба и сетови за хигиена (чешле, ножички итн)
Па нормално ќе е, трудни сме. Иначе мене више стра ми е у тоалет да идам од читањево тука. Немој ќе се отворам и породам на шоља, абе што да ти кажам. Ама посилно е од нас изгледа, јас како и не сум у мк уште поише сум извадена од памет зашто тука не ја гледаат трудноќава како болест и ако не си високо ризична бременост нема за све нешто проверки. А и ѓавол и пол кошта све нешто па да закажеш кај овој специјалист кај оној више аман, така да препуштам на виша сила.
Баш вчера гледав колку ехо прегледи имам до сега. Дури 10, а 31 недела.Читам на интернет вели 2 прегледи на ехо треба во нормална бременост, на почеток и втор скрининг Ние останавме на гинеколог..
Мамиии а кога ви се заврте бебче со глава надоле? Јас сум 29та нед и вчера кога бев на преглед беше со нозе надоле чисто онака ме интересира кај вас кога се заврти?
Јас сум во некој филм влезена дека демек пред термин ќе раѓам, па затоа си викам пред 9ти да ми е средено се
Јас почнав да купувам кога влегов во 6ти. Сега влегувам во 7ми, а имам купено креветче за до 4 месеци на Чико, количка со транспортер и корпа Чико трио актив, релаксатор на Бејби мув, нешто ситно облека зашто ќе зимам од внук ми. Украсите со име за на ѕид во бебешката соба се порачани од Али. Превозбудена сум и едвај чекам да почнеме со бојадисување и спремање на собата, па перење пеглање, оффф мераци Туку да ве прашам за перење планирам да почнам со омекнувачот и течен прашок на Фрош. Добро е така? Прво дете, да не згрешам негде