Аа ќе удриш јака штедна со ова бебе Најдобро е да чести за славата, таа сигурно ќе се падне во школски денови
И јас сум летно дете, родена во јули. Колку се нервирав што не частев за роденден и што за поклон не добивав молив и тетратка Оти нема школо и никој не носеше тоа а јас припаѓав за молив и тетратка
Првиот цел ден бев во. шок соба така да ништо од читање. Следниот ден кога ме однесоа во соба нормално прво со сите на телефон, на камера итн третиот ден читнав као нешто од книгата. што ја носев али далеку од тоа дека се утепав од читање Мислев досадно ќе ми е и земав 2 книги, али се на се 20 стр може читнав. Плус бебето коа го оставаа со мене, си го гледав цело време и се чудев зашто не плаче
@cherry89 Да. До книги ич. Ќе го носат бебе и ќе пробувате да се доите. Болат градите поприлично многу затоа што надоаѓа млеко, пижамата те боли што ги допира а бебе треба да повлече. Плус раната боли (дали на стомак дали на вагина ќе боли) Ќе си ќутам ај
На градите ви се прави бело, кај пупките? Сега се соблакам да се тушнам и гледам како бели корки, не тече или нешто да е количина голема. Можно е да е млеко или трипам?
Јас имав аудио книга и си носев слушалки. Малку нешто дали послушав. За читање прво бев многу возбудена, тоа пред да ме породат, а после, сакав да одмарам. А и кога е бебе со тебе, нема да читаш, ќе го гледаш, чепкаш и тн. @Bibi_23 да, и кај мене беше така додека бев трудна. Само малку жолтеникаво, колострумот е таков.
Devojkii kazetee mii so sto ke gi vagame od bolnica julskite bebinja? Znam prilicno bas vo zestinata pustat doma i mojot pamet kako prv pat majka vikat fustaan. Arno ama zenive so iskustvo vikat nikako toa ti se mali i deka mnogu ladno il bilo moralo so dolgi nesto pamucni i vo mnogu golema dilema sum
Боди и хеланчиња а може и фустанче ПРЕТОПЛО е како ти така и оно не слушај никој од страна (постарите)
Вака да ти кажам. Баби, тетки и стринки да не слушаш. Моето на 40 степени го изнесов глупава овца во долги ракави. Ден денес сум пишман. Значи 35 степени се и за бебе и за тебе. Не може да и е ладно побогу. Изнеси си ја слободно во фустанче или во што ти сакаш. Не го преоблекувај, општо ти зборам за дома, дете не смее да се прегрева. Бабиве ко фишеци ги мотале бебињата и во лето и во зима, батали ги
Како што гледам на сликите од болницата каде што планирам да се пораѓам прават терор со бебињата и му се облечени по долги плус покријани со ќебе. Не планирам да купувам ништо памучно по долги, имам 2-3 комплетчиња на ум што би му ги облекла и тоа на кратки. Стварно ми е жал по оваа жештина да го наоблечам.
Ја денес бев пак на преглед и се надевам ќе бидам мирна до понеделник, дека ми рече тогаш на преглед ако нема болки. Илиевски вика ова бебе машала баш е големо, една недела понапред, и мн ниско во канал па му беше страв вагинално да гледа. Препорака да лежам со перница под задник за да издржи што подолго. Како паразит се осеќам, лежи лежи не се долежува 35+5 бебуш машала 2950г… кога ќе ми текне дека треба од мене да излезе мало слонче
@Joraa в болница сестрата ми рече по куси. Не ги облекувале на толку топло во долги. Поштетно е за бебињата да се прегреат и мене ми е многу страв да не и е жешко. Особено в кола. Првото во ноември ко се роди ми вратија хулахопчиња и ќебенце, уште тогаш ми одржа предавање докторката дека многу ги облекуваме бебињата. На оваа температура во странство само по пелена се.