Mene pocna posle 6ti mesec krajot 6ti i kako zoltenikava tecnost izleguva I kako sto ne nosam prsluci za po doma od nigde nikade sega I od toplovo znaj da mi se napravi kako krugce ako nosam posvetla boja
Жени, утрогестан ми препишаа 2 х 200мг, треба орално или вагинално? Таа од аптека ми рече како ти кажале, а мене само дозирање ми пишува и така ми кажаа
Мене ми е дека сум отворена, а плодот е ниско. Ако нема разлика би ги примала само орално за да не направам проблем, дека вчера не сакаа ни вагинално ехо да ми прават да не ме испровоцираат. Фала ти многу ❤️
Епа во тој случај земај ги орално за да не го дразниш грлото на матката. Ќе биде сè како што треба, само позитивна мисла
За да се примат инекции за зреење на бели дробови на бебе дали треба да се лежи на Гак? Во Систина ми рекоа дека може да ги примам дека нема потреба да лежам ма не прашав колку се плаќа за тоа, има ли некоја членка што таму примала зреење? Ми предложија да ги примам во 32 недела а ако приметам некои промени и порано. Со серклаж сум и скратен цервикс.
Јас утрогестанот некој период го пиев, додека да ми земат први брисеви, така ми рече матичната, а после го ставав вагинално.
Не се лежи, примаш инекцијата и те пуштаат ( доколку нели не си веќе лежечи пациент ). Една инекција т.е една доза е околу 800 ден на приватно. Можеш да си ја купиш и во Систина само ќе ти ја боцнат и си одиш.
Ама кај со вакви совети НИКАКО! Читате ли претходно? Отворена е, пробува да изгура до 36та фул за да се породи, која е поголема штета, желудник или на отворено грло недајбоже некоја инфекција? Полека малку, стварате стрес. И јас колку што знам не се лежи за зреење, а секогаш може да си потпишеш на своја одговорност да си излезеш.
Otkako mi izleze vcera bakterija pozitivna ureoplasma/mikroplasma, denes si ja konsultirav maticnata, ona so stav deka moze da e napravena "greska", nekolku pacientki sme imale ist rezultat, (rezultatite bile noseni vo drug grad najverijatno) Terapija od antibiotik rece ne, osven vaginaleti, pq da povtoram brisevi, otposle. Vaginaletive XALURON, prvpat gi vidov, iskreno ocekuvav polygynax....Sea gi citam, pisuva za podobruvanje na suvosta na vaginata kaj zeni vo menopauza so vaginalna atrofija, pred menopauza po operacija na genitalii, distrofija na vaginalna mukoza kako rezultat od hemoterapija, rani po raganje itn.... I koa me mavna u psiha, vikam so mi dava zenava da primam vakvi, a gi kupiv veke. Ili jas si praam paniki od strav od prethodni spontani ili ne znam kako da se izrazam.... ☹️ Gi ima nekoja, nekogas koristeno istive?
Ми рекоа подобро е вагинално се прејавував за консултација, фала ви многу ❤️ Не ме задржаа, на домашно “мирување” и своја одговорност сум. По малку се придвижувам во текот на денот ама гледам да се придржувам на препораки колку можам
Мене од кога ми ставија серклаж, 3 месеци ги пиев утрогестанот 3х1, така ми препорачаа за да се спречи инфекција.