Па во среда сум на цтг,брис за стрептокока и преглед.Добра сум, стандард од болкиве,ќе заболи, ќе пушти.Стомаков ми е затегнат некако и ме заболува ама поминува.Тешко се движам,убаво ми е само кога лежам...и некако послабо јадам , а на вага сум качила тежина
Jas piev magnezium do kraj, zasto imav po nekoj grc vo nozete, i osekav bolka vo muskulite, i fala na bog se bese vo red...
Ke ti se zatega se poveke hehe mene ke mi pukne mislam kozava napred se poveke mi odi...lele i jas treba da se meram, se zaboravam minatiot mesec bev + 12 kila, ajde so lesno neka ni e ponatamu pozdrav golem i do tebe @Bufi i tvojata princezicka
Женски, мене оваа недела почна да ми паѓа косата значи и да поминам со раката ке ми паднат по 3-4 влакна. Можно е од бременоста да ми е?
Mozno e,hormoni...mene ne da mi pagjase,sreka imam premnogu gusta kosa,pa nemav gajle...istovremeno i nekako mi zdive.Pred da ostanam bremena,ednas nedelno si odev na feniranje I znaev po 10 dena da ne ja mijam,kako taze miena fenirana,vo bremenosta mi polude eve bebevo skoro 6,5 m,kosata ne mi se oprai
Jas koga bev moevo budno bese i se slusa na toa ctg-to deka udira a na edna druga i rece odi da jades blago i vrati se na ctg, valjda taka se razmrduva bebceto, nareden pat koga kje odis jadi blago ako sakas da mrda povekje a inace jas nemam bolki vo stomakot dole, ama kako da imam vnatre kaj vaginata, preeska odam i kako da me stipka nesto, cudna bolka nekoja eve imam i iscedok nekoj ligav po malku, pa mislam deka se sprema bebcevo... A stomakot me cesa nenormalno mnogu ovie 2 dena izgleda mi se spusta nadole i se tegne kozata :/ sto mislis ti? I ti si tuka nekade, ti se slucuvalo ova?
јас сама забележувам дека ми останува в раце ама и мене ми е многу густа и не ме забележува друг никој.И јас како тебе ја фенирав 1 неделно и си бев раат цела недела и повеќе, јас со косава никогаш не сум имала мака а сега почна и таа да се будали. ..ама ајде за бебе се се трпи
Neznam koja nedela si, mene na pocetokot ne da mi padgjase... Kadata ja zatnuvav, premnogu mi pagjase, kaj na mienje pa i na ceslanje mi pagjase. Posle ja isisav malku i pomalku mi pagjase, a od kaj 4ti mesec pa navaka mi e preubava, sjajna ni vlakno ne mi pagja posle poragjaj kje vidime kako kje se ponasa, valjda nema da se mrdne, a i da pocne da pagja nema da mi smeta, dve kosi iam na mene, mnogu mi e gusta
Naredno ke jadam blagicko a srcenceto te brzo, te posporo cukase inaku mene me stegaat kako jajnici i kicma od vreme na vreme i trae po nekolku sekundi, no ete na ctg ne pokaza nisto....a nekako uste kako da mi e gore bebcevo moe, nakaj zeludnikov me pritiski, e ima momenti koga me udira dolu...inaku vaginalno bockanje na momenti imam, a iscedok sekoj den zgolemen ama voden, uste nemam ligav i sl. ti osekam pri kraj si ) ajde za ubavo da e i so lesno , ali imash uste nedela spored mene
Na pocetok sum I jas pred nedela ko bev na pregled mi rece doktorot deka sum 3-4 nedeli samo, a pocna da mi paga kosava bas pred nedela
Jas mislam za 1vi April kje bide a inace sum slusnala koga kje mozes da stavis raka pod gradite ramno, togas znaci stomakot se spustil, mene topcence mi e seuste, spusten mi e, no od gradite mi pocnuva topka
Мешиња, знам дека со ова неделиве, месециве сме сите малку во дилеми, ама најверојатно некоја ќе ми каже.Во деветти со која недела се рачуна?Јас утре ја почнувам 35.Мислев наресната влегувам во деветти, а докторов вика епа готово ,тоа значи сум полни 35,а сега ја ситнам 36.Има логика неговобо,ама незнам кога да си рачунам дека сум влезена во деветти?
Espana јас како што секаде сум читала ти од утре ја почнуваш 36 г.н т.е 35+некој ден е веќе 36 ( така ми кажуваа докторите ) и тоа значи дека од утре влегуваш во 9-ти месец јупиииииии колку убаво Со лесно мила и со среќа
Ти благодарам за одговов,уффф ,ама сум возбудена дека деветти Па така ми спомна и др.дека јас грешно сум кажувала.Јас кога сум пример 22+3 велам 22недела, а тој вика, тоа е 23
Да да мила и јас така викав и докторката ми вика абе ако си 13+2 тоа ти е 14 г.н и од тогаш така си бројам