Девојки може ли малку помош бремена сум 5нед + 5дена е сега терминот на гинеколог ми е на 05.07 арно ама пред неколку дена видов бело жолт исцедок и отидов денес на гин е сега што ми е прашањето ме виде со она како што викам јас шипките а вторник е регуларниот термин дали е штетно за плодот толку брцање на краток период бидејки брисеви ке ми зимаат вторник и нахверојатно повторно во паника сум ве молам помош извинете на долг пост
До 12 недела е безбедно гледање со вагинална сонда, ако мислиш на тоа, не знам што ти значат шипките. Мене првите прегледи ми беа на 1 па на 2 недели уште 2 прегледа и сега на 4 недели одам.
Ме плаши оти разликата е 4 дена затоа сум загрижена имам слушнато дека нрчинело многу мнпгу брцање па некој искуство
Барај со абдоминално ехо прво, ако не се гледа тогаш нека пробаат со вагинално. Јас искрено избегавав да ме брчкаат, ама и прв пат на ехо отидов у 8ма недела баш затоа. И после се користи вагинална сонда, ама за други намени.
Леле многу сум испаничена незнам поради брисевите што да правам сеуште ми немаат проверено ми рекоа вторник
А ако доктор кажува дека треба вагинално ехо, како тоа вие изразувате желба како да ве прегледаат? Првите недели со абдоменално ехо што ќе види? Бебето не е сместено на грло па да штети докторот кој со сондата влегува само во грлото, не пика во матка сонда. Јас па не ни прашувам што прави, како прави, дали е потребно, прави докторот тоа што смета дека треба и само ми кажува дали тоа што гледа е ок, што е што и така натаму. Не му се мешам во работата. Ако е штетно нема да користат веројатно. Ова е тој муабетот од погоре, станавме бетер од докторите стручњаци па ќе им проверуваме и постапки и ќе ги прашуваме за нивните наоди дали се точни, да не грешат.
Луѓе, вагиналното ехо не е опасно, дајте ве молам. Мене до 12 недела ме гледаа со вагинално. Како може во 5 недела со абдоменално да се види?!
Не се разбравме јас не се плашам од ехо пред 2 недели бев за да ми потврдат бременост и секако со вагинално ехо ме виде но без сонда само со ехо и ми даде термин после 2ипол недели т.е во вторник на 5ти јули е сега проблемот и тоа што ме паничи е пред 2 3 дена имав беложолт исцедок без мирис нр кренав паника си викам можеби е нормално но вчера го видов пак при бришење во помала количина и направив термин за денеска е сега ова германски доктпри се по принципи се валјда и само ме виде со сонда и ми рече се е супер виксм брисеви ехо итн кога вика кога ти е регуларниот термин а менр ми е за 4ри дена и сега пак сп сонда за 4ри дена дали е штетно некои прокрваруваат така имам слушано било опасно затоа сум во паника
Сонда е ехото, како те виделе на ехо без сонда. Вагинално ехо е тоа како стапче што се става во вагина а абдоменално е како рачка врз стомак што гледа.
Devojkii nejoja sto se porodila vo remedika da mi kazit so koj od doktorite e zadovolna? Ne mozam da se resam so kogo da oda ://
Тоа е спекулум, ама тој за ехо не се користи, тоа е за преглед и за брисеви само. И тој не е штетен. Мене сега ми земаа брисеви, во 12 недела и со брисевите и крв ми пушти ама тоа беше најнормално и ништо страшно.
Не, не го допира воопшто нит плодот нит матка, шири вагинален отвор за да земе подобро брис. Верувам докторот знае што е добро што не.
Може мене цела бременост ме гледа абдоменално. Уште у 5та виде сакус у 6та слушнавме срценце. Јас мислам дека секој доктор си има свој принцип на работа. Некој гледа вагинално првите недели некој абдоменално .
Не знам. Мене во Систина докторот во 8 недела ме гледаше со вагинално ехо. Може е попрецизно така што знам.
Ваљда секој доктор различно си работи. Еве мојов гледа абдоменално, а матичната од другарка ми цела бременост вагинално ја гледаше.