Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Фала ти.
    Јас сум 40+3.
    Чаир :)

2. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Да се надеваме. Фала ти:l:

3. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Девојки може ли малку помош бремена сум 5нед + 5дена е сега терминот на гинеколог ми е на 05.07 арно ама пред неколку дена видов бело жолт исцедок и отидов денес на гин е сега што ми е прашањето ме виде со она како што викам јас шипките а вторник е регуларниот термин дали е штетно за плодот толку брцање на краток период бидејки брисеви ке ми зимаат вторник и нахверојатно повторно во паника сум ве молам помош извинете на долг пост

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

До 12 недела е безбедно гледање со вагинална сонда, ако мислиш на тоа, не знам што ти значат шипките. Мене првите прегледи ми беа на 1 па на 2 недели уште 2 прегледа и сега на 4 недели одам.

5. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Да сонда точно

6. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Ме плаши оти разликата е 4 дена затоа сум загрижена имам слушнато дека нрчинело многу мнпгу брцање па некој искуство

7. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Барај со абдоминално ехо прво, ако не се гледа тогаш нека пробаат со вагинално. Јас искрено избегавав да ме брчкаат, ама и прв пат на ехо отидов у 8ма недела баш затоа. И после се користи вагинална сонда, ама за други намени.

8. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Леле многу сум испаничена незнам поради брисевите што да правам сеуште ми немаат проверено ми рекоа вторник

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

А ако доктор кажува дека треба вагинално ехо, како тоа вие изразувате желба како да ве прегледаат? Првите недели со абдоменално ехо што ќе види? Бебето не е сместено на грло па да штети докторот кој со сондата влегува само во грлото, не пика во матка сонда. Јас па не ни прашувам што прави, како прави, дали е потребно, прави докторот тоа што смета дека треба и само ми кажува дали тоа што гледа е ок, што е што и така натаму. Не му се мешам во работата. Ако е штетно нема да користат веројатно. Ова е тој муабетот од погоре, станавме бетер од докторите стручњаци па ќе им проверуваме и постапки и ќе ги прашуваме за нивните наоди дали се точни, да не грешат.

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Луѓе, вагиналното ехо не е опасно, дајте ве молам. Мене до 12 недела ме гледаа со вагинално. Како може во 5 недела со абдоменално да се види?!

Rtulka, eli25, pikachu2 and 2 others like this.
  11. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Не се разбравме јас не се плашам од ехо пред 2 недели бев за да ми потврдат бременост и секако со вагинално
    ехо ме виде но без сонда само со ехо и ми даде термин после 2ипол недели т.е во вторник на 5ти јули е сега проблемот и тоа што ме паничи е пред 2 3 дена имав беложолт исцедок без мирис нр кренав паника си викам можеби е нормално но вчера го видов пак при бришење во помала количина и направив термин за денеска е сега ова германски доктпри се по принципи се валјда и само ме виде со сонда и ми рече се е супер виксм брисеви ехо итн кога вика кога ти е регуларниот термин а менр ми е за 4ри дена и сега пак сп сонда за 4ри дена дали е штетно некои прокрваруваат така имам слушано било опасно затоа сум во паника

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Сонда е ехото, како те виделе на ехо без сонда. Вагинално ехо е тоа како стапче што се става во вагина а абдоменално е како рачка врз стомак што гледа.

Tiny Love likes this.
  13. Joraa

Joraa Истакнат член

Devojkii nejoja sto se porodila vo remedika da mi kazit so koj od doktorite e zadovolna? Ne mozam da se resam so kogo da oda ://

14. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Две се како шипки исто кога правиме папа тест се ставаат во вагина незнам како се вика

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Тоа е спекулум, ама тој за ехо не се користи, тоа е за преглед и за брисеви само. И тој не е штетен. Мене сега ми земаа брисеви, во 12 недела и со брисевите и крв ми пушти ама тоа беше најнормално и ништо страшно.

16. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

На ова мислам дали ке наштети во толку краток период

Attached Files:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не, не го допира воопшто нит плодот нит матка, шири вагинален отвор за да земе подобро брис. Верувам докторот знае што е добро што не.

Rtulka, JuLleE and stsmua05 like this.
  18. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Може :) мене цела бременост ме гледа абдоменално.
    Уште у 5та виде сакус у 6та слушнавме срценце. Јас мислам дека секој доктор си има свој принцип на работа. Некој гледа вагинално првите недели некој абдоменално .

Rtulka, Srcka28 and Bibi_23 like this.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Не знам. Мене во Систина докторот во 8 недела ме гледаше со вагинално ехо. Може е попрецизно така што знам.

Erika.greeneyes likes this.
  20. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Ваљда секој доктор различно си работи.
    Еве мојов гледа абдоменално, а матичната од другарка ми цела бременост вагинално ја гледаше.