Мене пак многу брзо ми помина времето, кога дознав дека сум бремена а сега сум 9ти месец. Секако сакам и бебенцето да си го гушкам, ама и мешето ќе ми фали многу.
Кога ќе каже доктор, ама мислам дека ако нема индикации околу 24 недела е тоа, ко што ми е останато во сеќавање.
Прележав ковид во бременост и ради тоа испитав неколку пати. Иначе со индикација се испитуваат. Бар кај мојот доктор е така
Матичниот ми рече дека баш сега требало да бидат поинтензивни, ама претпоставувам во јачина на удар, а не поинаку...
Девојки кажете ми повеке за Симонида во Ремедика.... За прв скрининг бев кај неа...сум задоволна, стручна и темелна.. за втор дали да одам кај неа? Викаат дека е најбитен ....океј е така ,? Да си одам кај неа на скрининг? И за пораѓај исто така ме занима..дали да си останам кај неа
Знам дека е премногу рано да размислувам на таа тема но сепак сакам тој доктор што ќе почне од почеток да ми ја води бременоста, кај кој што ќе отидам на прв преглед исто и да ме породи здравје боже само, е сега Маџункови се само во Санте Плус но имам слушнато само лоши искуства од таму па се размислувам за Систина но ако може препорака за добар доктор?