Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Мамички, уффф ама ме фаќа некоја возбуда, паника и уште не знам сама што:D:) Како што поминуваат деновите, така се повеќе мисли ми се вртат во главата. Готово, ме треснаа хормоните изгледа.
    Сега сме на слатки маки околу изборот на името за бебчето. Дилеми, предолози многуууууу....И, ова било тешка одлука:sweat::sweat::sweat::sweat:
    Леле, мили мамички што ми се отвори еден апетит, тоа чудо. Станувам ноќе во 03 по полноќ да јадам, аи, аиииии. Не е лесно, дефинитивно.
    Само да е на добро се и до крај се да биде како што треба.
    Уф, заборавив да ве прашам- Имате ли зголемен вагинален исцедок, мислам на мамички над 30 недела од бременоста? Благодарам.

espana and Ivanushkaa like this.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

E ova so broenjeto skros me zbuni,pa celo vreme sum vo zabluda togas:),posledniot pat na 2 mart bev 29+6,spored mene 29 nedeli i 6 dena,ama ne e taka neli,epa ako togas sum bila 29+6 kolku sum sega?help,hehe,stvarno ne mi vleguva vo glava:?:

3. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Znam kako ti e:) jas sum celata veke vo nekoja panika, od den na den mi se prevrtuvaat se poveke crevava, me faka nekoj strav, vozbuda, sreka, neizvesnost i sl.... mnogu se plasam od se....:/
    inaku jas imam veke nekolku nedeli zgolemen iscedok, na momenti zolt, malku bel,a sekoj den voden, non stop mokra :/ asega gi dobiv rezultatite od brisevite se bea dobri....valjda e normalno se sprema kanalot :) ali ke si ispitash i ti uste nekoja nedela brisevi pa ke znaes ;)

makedonkamak and espana like this.
  4. danichap

danichap Moderator Staff Member

Значи секој вторник влегуваш во нова недела.
    Тогаш си била полна 30 недела, денес си 33 недела, односно, 32+ 3, ( се рачуна од 32+0 до 32 +6).
    Наредниов понеделник ќе бидеш во полна 33 недела, односно 32+6, и од наредниот вторник ќе ја раситниш 34 недела со 33+0.

Туку јас влегов во 27 недела со повраќање:(. Се надевам дека беше инцидентно и нема да ме повтори пак како првата третина.
    Бебчето не мрда толку многу, односно не го осеќам да удира скроз доле. Ја има сменето позицијата, ама затоа целосно ми го деформира стомакот. Ритче долче ми прави кога ќе се натрти или бранови околу папокот.

galapce likes this.
  5. espana

espana Популарен член

И јас имам зголемен вагинален исцедок,безбоен, некогашш жолт, ама нормално било.Значи сите сме со исти,,помешани,,чувства.И јас се плашам, се радувам, возбудена ,и мн.нервозна,само избувнувам...а за апетит машала, добра сум, секое поминување во кујна си каснувам нешто....и мн.ми е голем стомаков,посебно дека никогаш сум немала ни стомак ни салце ,сега ми е ехеххехе, прво тој па јас влегуваме :)И стандард од време на време,некоја црна мисла ќе ми дојде, па ќе ја бркам со сила ;) :) :)аааа и мн.ме фаќа некоја топлина,жешко, се потам....а од време на време осеќам и некоја топлина во стомаков...

Bufi, Ivanushkaa and makedonkamak like this.
  6. bella.s

bella.s Популарен член

Oo so povrakanjeto i mene mi se vrakase cat pat,ama ne kako na pocetokot,poretko,taka nekogas ke povratev,eve i denovive mi doaga nagon za povrakanje,a i kiselinata mi se vrati..

7. galapce

galapce Форумски идол

@bella.s znaci nie sme vo ista nedela,samo sto jas den dva plus..:inlove:
    Ti zemaa brisevi sega brzo pak?

8. menelele

menelele Популарен член

Nekoj pisa za magnezium jas kolku sto imam citano otkako ke vlezes vo 9 ti ne se pie za da pocnes da gi osekas kontrakciite i jas prekinav da pijam. Inaku za iscedok i ja imam taka po malku. A za vozbuda, strav, neizvesnost filmovi eheeee.... mn mi e strav za poragajot sto kako ke bide (a nikoj ne ni znae :D) samo se molam bebus da e zdrav i ziv:l:

9. mami blue

mami blue Форумски идол

I jas vlegov vo 9 ti...neznam ve citam dali da prekinam so magnezumot??
    Inaku vcera bev na GAK da se vidam so edna dr i voedno da dogovoram da me poragja pa sega ako e na smena super ako ne rece pak da ja baram da mi sredi:)
    Jas edvaj cekam da dojde momentot em bebe da si gusnam em da si se olesnam
    Za kilazata fala bogu stagniram, do sega sum 14 kg si prvata bremenost bev +25 kaceno sega sum super

10. bella.s

bella.s Популарен член

Galapce,jas ne sum vo mk,a ovde rabotite se malku po razlicni,ne e kako kaj nas,mislam deka duri vo 9 ke mi zemaat sega za sega nemam nisto od toa,go napraviv poslednoto eho,ovde samo 3 se pravat,sega za vo april imam osnovna proverka na krv,so onie sto se toksoplazma,toa edno kako sipanica sto se pojavuva nez kako se vikase i mokraca,pa posle neznam sto ke mi dadat sledno..ti inaku kako si,kako se drzis,mene nekoj den mi e super,nekogas kako voz da me gazel,a bebcevo masala me rasturi so mrtkanje,:rofl:

galapce likes this.
  11. galapce

galapce Форумски идол

I kaj nas e vo devetti ama deka mene mi e bebceto ponapred so gestaciski nedeli,a doktorot koga dojde od odmor sam predlozi da gi napravi i zamina na bolovanje,pa sega sum malku vo misli.
    Inace isto sme so mrdenjeeeto..Ili mn mrda ili go nema pa me faka strav vo tie momenti.
    Se drzime nie,da se drzite site..:hug:

12. mariz

mariz Форумски идол

Jas sum 38ma nedela, imam vaginalen iscedok ama valjda vekje e toa normalno kaj mene. Malku e poligav, bez sekojdnevni nemozam, inace kje treba da menuvam gakji po 100 pati na den :D a inace izgleda samo mene ovde ne me fakja panika, jas edvaj cekam bolki da me fatat hahaha :D

13. MissDior

MissDior Популарен член

Поминав до Ваикики и до уште една продавница во СМ каде што има трудничка облека, изборот е очаен. Ми останува да барам по обичните продавници пошироки модели на блузички и фустани, а панталони и хеланки од Солун или преку интернет асосс. Па ако си трудна не значи дека треба да го запоставил стилот и облеката што те прави среќна.

espana, bella.s, PUPICA and 1 other person like this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Jas si kupiv farmerki od bunjakovec od butik za trudnici LEA mislam se vikase, dole e prodavnickata. Jas sum povekje sportski tip i ne gi razgledav drugite parcinja obleka, no imase kosuli, maicki, pantoloni kako za na rabota, edna do druga se dva butika za trudnici... Jas samo vo edniot vlegov, mozes da odis da si zirnes nesto tamu :)

MissDior likes this.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Zirni i vo Oltre i toa drugoto nivno srodno spansko bozem,da me utepas ic ne mi teknuva kako se vikase,dole vo GTC...doduse nemaat specijalno za trudnici ama imaat do dosta golemi broevi,modernisticki raboti ama cenite spored mene se malku visoki

MissDior likes this.
  16. awl

awl Популарен член

Пупика веројатно мислиш на Фиорела Рубино, се наоѓа и таму убава облека, т.е. големи броеви. Јас на 3 пати во Певекс најдов преубави фустани и труднички тренерки и маичка од Асос по 300 денари. Вреди да се провери и ако ти е на пат често да поминуваш. Исто така во Сити мол во Де Факто има дел за трудници со помал избор.

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Јас во де факто најдов само мали бројчиња. Во ваикики си најдов летни маички и беа многу евтини, па си изнакупив, и едни панталони трудничи и едни хеланки кои ептен ми легнаа. А во певекс помини замини поткупи нешто е работава :lol:. Само треба да се начека, купив неколку пара хеланки, блузи и еден фустан кој го изнаносев периодов.

18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

. Matematika na mojot maticen bese kako tvojata.Se porodiv 35+5, pa,taka jas si racunam deka se porodiv dva dena pred da vlezam vo devetti...sega po matematikive sto gi kazuvaat drugite feminki iskaca deka sum bila vlezena vo 9-tti |( P.S.ko ke razmislam,nebitno.Ako mi veruvate jas pojma nemam kolku konca sum siena,ne prasav,deka bev kako u bunilo ...ama mi teknuva deka sto saati me sieja :D

espana likes this.
  19. espana

espana Популарен член

Најважно дека сте живи и здрави, а во која недела не е важно :) Многу се породиле пред да влезат во деветти, ама бебчето добро развиено,па не ни седело во инкубатор. ;

menelele and PUPICA like this.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Taka e,samo happy end pa nisto drugo ne e bitno :) P.S.iako sinko sepak malku izbrza i crvec se rodi,2390 g,site organi,pred se najbitno belite drobovi,mu bea skroz razvieni.Cela sreka,mozebi,sto maticniot vo 28n mi dade da pijam "flosteron",za b.drobovi za plodot...ko da znael :)

menelele and espana like this.