Па јас некогаш кога имам чешање по кожа ставам на Uriage Xemose Бебе крема за сува кожа, ептен мене ми помага... Случајно ја имав дома и ај еве да пробам нешто природно и ми помага. Ама јас имам и ептен сува кожа па може и затоа. Али ти си сега во болница така да ако имаш и бебе пудра стави и тоа, пробај. ..
Епа немам. Мислев ако помага да ми донесат. За бебе нема да користам, него вака за мене. Плус ептен сум со стрии, може од тоа е.
Другарка ми ја "чекаа" 4 дена на патолошка во чаир додека да разбере како оди процедурата после со царски завршија работа
И мене стомакот многу ме чеша баш сакав да пишувам тука, а мачкам насабајле Мустела крема а навечер масло мустела и двете против стрии, и сега пред една недела почна многу да чеша. Ова е за бебиња крема да ја побарам? Или има и специјални некои за чешање
Па незнам точно како му ги дале ама мислам дека дознале преку пријатели па тие им дале контакт телефон некако се договориле и така низ рандум муабет ми кажуваат демек каде ќе се пораѓаш викам незнам се мислам за систина , абе оди си во чаир за 300€ ќе завршиш работа Е сега незнам дали е со ценовник или индивидуално кој колку има желба
Баш така се вика, бебешка крема е за сува кожа, за иритации и чешање. Јас ја имав дома и случано пробав.
@Srcka28 I jas sum slusnala, od drugi,deka za intervencii si davale mito, i za carski i za prirodno u chair davale po 200-300e.... No, istive sto mi imaat kazano, oni dobrovolno si dale pred vreme za da gi porodi doktorot sto sakaat.... I za zal, iskaca za da pomineme "polesno" da si nabroime pari, bidejki nekoi si resile da davaat mito sekade. A ne site imaat 300e za da dadat No, vo Mk taka ni funksionira se, za zal
Крварам, но не многу обилно сега, само шо ми испадна нешто како кожа(најверојатно пукнала некоја циста) сакусот уште стое сабајле бев на преглед и не ми е јасно како измерија 2,8 мм и дека одговара на 5та недела, а вчера ми измерија 4,82мм и сум 6+3
Во мантил срц Не знам што се чудиш, овде се така функционира. Еве јас ќе раѓам во државна, ама за недајбоже сум тргнала 500еу, баш за ова. Да не ме малтретираат вака. Може некој ќе осудува, ич не ми е гајле.Ама од принцип да не дадам мито, да трпам, да се мачам неколку дена, шанса нема.
Абе што има да давам мито за работа за која се платени, срамота,ако сум сакала да плаќам ќе одев приватно. И јас сум лекар ама ова е катастрофа!
Пораѓај е а не малтретирање. Кај некои тече како подмачкано, некаде глави. По царски секогаш ке ти стои сеченото на сите слоеви, може икс компликации да излезат. Ако тонови на бебе се во ред, и се останато, почитувам доктори кои тераат природно до крај.
Кога веќе давам 500 евра мито, ќе си уплатам приватно здравствено осигурување кое ќе покрие барем дел од сумата. Не давам 500 евра за Чаир ниту пак ГАК.
Почитувам и јас, зборев конкретно за случајот со членката Големо бебе, бубрежето било големко, намалени тонови, ете и провокации, не се отвара жената.. Може еве не знам ,ама мислам дека тука треба царски.. И јас со првото пред да добијам болки цел месец го молев докторот за царски. Рече не и не. Мало бебе е, немаш компликации ќе раѓаме природно. Преубаво си поминав,пораѓај скоро без болка. Ама на мака вака како членката ЈАС би барала царски. Значи пишувам како јас би постапила, а не како е правилно. Пошто ако гледаме за правилно.. ништо не е правилно овде..
Не давам 500. Ќе дадам колку треба. Еве овде пишуваат 200-300 евра. Што знам. Јас во тетово на државна раѓав и сега за второто исто таму, на Гак или Чаир не знам како е. Во Тетово докторот мој немаше тарифа