Да не пишувам какви се компликации имав по природен пораѓај, но пак да сум трудна ќе пробам природно зошто така треба ако е се во ред. Второто ми е итен царски (чекавме за природно надминав термин, провокации добив и се ама ете така требаше да е), но многу брзо опоравување имав и немав никакви компликации и отпосле. Нема правило.
14 дена затоа што местото ми вриеше од влошки кога добив совет да одмарам дневно по неколку саати без влошка и соодветно масло за местото за еден ден бев како нова како да немам раѓано никогаш.
Што ставаше место влошка? Имаше крварење сеуште? И какво масло користеше. Природно си е природно не се за џабе вика природно. Ептен кога не може тогаш царски.
Имав само жолт исцедок ретко крв ми течеше ама многу лошо мириса и морав влошки да носам , сепак дневно по 1 сат лежев на крпа за да диши местото и мачкав терезиново масло ако ти се верува веднаш ми го смири местото иако имав еден конец многу печеше и исто така ми помогна медицинско сапунче (еуцерин) многу ми беше страв да го пипам местото со нешто и само со вода се одмивав ама одкако почнав со сапунче ептен ми олеснуваше , тоа и е најтежок дел после пораѓај ама со соодветна нега поминува за брзо
Девојки едно прашање вчера и денес ми тече крв од носот во среда сум на контрола незнам дали да ѕвонам на матилниот да прашам или па нормално е инаку сум 20+
Jas sum 8 nedeli bremena, vtora bremenost, posle edna neuspesna vo januari. Pijam i jas Dabroston, Femibion1 i Magnezium direckt sekoja vecer po edna kesicka poradi grcevite sto gi imam koi znacitelno se namalija otkako ispiv 20ina kesicki. So lesno i so sreka
Притисокот како ти е? Обично е нормално во бременост, капиларите се. Мене вчера ко станав од спиење ми течеше, ама цела ноќ со клима спијам, насабајле мм ја исклучува и ми пукаат капиларите, носот ми е затнат ноќе.
Јованти е со истата постапка, во странство. Исто со надминат термин. Ама кај нас ние сме поголеми доктори. И тука не чини, таму е ок. Затоа царски е секој втор. Оти докторите исполнуват желби, поинаку не смее. Се лутат.
Истото е, шо да не мешам. Членката веќе ИМА НЕКОЛКУ провокации кои не делуваат. И сега ќе и дадат уште неколку исти такви? Која е поентата? Не, апсолутно не е таква постапката. Тие ја поминаа целата постапка и нема рекација. Така требало така докторот рекол. Нема грешка. Од авион се гледа дека чека пари. Не се правам поголем доктор од докторите ама за некои работи не може да се однесуваме како да сме паднати од марс нели? Ако ми рече да се фрлам од тераса да не треба да се фрлам оти Богот рече така? Свашта
Забораваш дека во странство даваат епидурал во државните болници. Кај нас со јака врска, и само ако има слободен анестезиолог.
Јас почнав да крварам, ваљда има напредок? Хаха не знам веќе стварно Ама почнат е процесот важно, кога ќе го завршиме тоа е најинтересниот дел хахахаха и не, не ми е смешно, ми отидоа нервите
Не заборавам. Постапката по правило е таа . До крај природно. Ако не бидува царски. Не секој по желба.
Не даваат сегде, снаа ми во Шведска 30 саати се пораѓаше без епидурал, 3 пати им се онесвести на пораѓај и пак природно до крај.
@fana , полека малку со тоа импулсивно говорење, најгласна си тука, која е поентата? Ај ќе те видиме тебе кога ќе раѓаш
Тоа што го кажал Ајнштајн се однесува на работи кои не можат да се сменат. Да мериш еден метар колку е и да очекуваш да излезе дека е 2 метри. Провокација си има протокол колку дози се пуштаат. Со лесно, ке биде за брзо.
И на сестра ми исто. Три деца роди без епидурал, со првото пишав, имаше некои проблеми со жолчката, цела беше исфрлена. И не, до крај, со надминат термин и со провокации роди.