Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Жени здраво се воспостави дека имам воспаление на синуси и дека crp-то ми е покачено. Матичниот гинеколог ми даде амоксиклав и деслоратидин дали некој од вас конзумирал ова при бременост? И верувам целосно, и истражив дека се дозволени во бременост
    Јас завршив на уво нос и грло раси ова. Топло клима, капилари се шират. Јас приверив и црп денес зголемени синуси и инфекција и ми даде антибиотик гинеколог. Тоа е хормони се у прашање и се разјасува слузнуцата. Мој совет одете на лекар .

2. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    @fana нема лоша намера. Туку те читаме послениве 2 недели што пишуваш и како жени сочуствуваме со тебе. Самата пишуваш како ти е, ние само се трудиме подршка да ти дадеме, а не дека ние форсираме за царски. Туку да те охрабриме тебе дека тоа не е така лоша опција и да можеш и самата да си побараш ако гледаш дека не иде.
    Стварно незнам каде е тука проблемот.

На V.N., _Monroe, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.
  3. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361

Јас само за нејзе реков, другите сте ок.

4. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Кога е веќе синузит во прашање и зголемено ЦРП апсолутно нема дилема дали треба антибиотик. Амоксиклавот е сосема безбеден во бременост и е одличен за горно респираторни инфекции. Околу Деслоратадинот знам дека се дава, и го пријат трудници но јас гледав да избегнам антихистаминик. Како и да е, кај тебе се дадени од спец. орл, слободно да си ги земеш.

На Rtulka, GoldenFrida и Jana06 им се допаѓа ова.
  5. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Фала ти ❤️

На The_Doctor му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Докторите знаат што како , веројатно форсираат природно до крај. Ист случај бев, надминат термин на патологија ме држат 3 дена и на крај успеа природно да ме породи со голем плод. А си имав договорено доктор на време, не е дека чекаше пари, парите одамна унапред му беа дадени. Кога прашував што чекаме уште само ми кажа “ Млада си греота за царски, идеме до крај за природно”

На Mantub, MilaSs12, nikolovskaaa1 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Жени полека, лесно ни е од дома да кажеме раѓај 3 дена битно низ вагина да излезе. Сите знаеме што е најдобро ама не секогаш иде по план. Најважно е живи и здрави да излезат мајката и бебето од болница, ордени за храброст никој не дава. Не зборам за 'раѓај 3 дена' без болки да лежиш во болница, зборам за трпење породилни болки. Не е лесно, ни наивно.
    Мајка ми има родено и природно и царски, царскиот еве и после 20 години го нема спомнато ама затоа пораѓајот со мене природно го спомнува и се стресува и после 30 години.
    И големината на плодот нема никаква врска, скроз е изговор.

@nikolovskaaa1 Штом немаш болки почекај уште малку ама ако гледаш дека не иде викни го докторот за консултација. Гледај да не се измачиш и на крај пак да биде царски.

На minne992, sj *O*, Rtulka и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    1.560
    На мене ми тече па кога ке ја вклучам климата изгледа топло ми по одговара од ладно инаку и претходно ми течеше пред да останам бремена ама сега долг периот немаше и сега пак почна.. а притисок секогаш низок

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Jas 40 +0 sum denes bev na kontrola ctg mirno nema kontrakci a otvorena eden prst... Sega na sekoj 2 dena mi rece ctg i samo od sebe da cekame..

10. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    А што толку се замарате со жената, не е ни прва ни последна, нема трудница што останала непородена, вратете се на критики кон мажите и свекрвите и оладете малку. За подршка сум секогаш за, ама за неопотребна фама и препукување за нешто без врска не. Бош муабети еден тон цела недела, аман веќе и така ми вријат живци мани дома се расправам на крај и на вас ке ви се скарам, не мора сите да се сезнајки за се, опуштете се малку.

На Alexandrite, sj *O*, Blue moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.225
    Сакаш да се кладиме дека ако му даде пари за 15 мин ќе влезат во сала?

На sj *O*, Rtulka, Kate Rina 93 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    Членката Николовска ем се жали, ем се расправа кога некој ќе пише мислење. :^)

На simoncelicius, sj *O*, _Monroe и 8 други им се допаѓа ова.
  13. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Niv Im odgovara carski kolku sto znam jas od carski tie zemaat povekje pari a cim nejze ja ostavile da ceka ne veruvam deka za pari e... Za pari sekako ke zeme I odma carski da ja operira I prirodno od nea ke zeme

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.812
    Допаѓања:
    9.252
    Девојки полека не ја паничете жената.
    @nikolovskaaa1 ќе излезе бебето како и да е. Мене докторката ми вика како и да е мора да искочи,некој ке се намачи повеќе некој помалце ,тоа е,вадиш живот на овој свет и не може да биде лесно никако.
    Докторите верувам дека знаат како треба и сигурно не би ризикувале ....со лесно :inlove:

На sj *O* и nikolovskaaa1 им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.045
    Допаѓања:
    110.744
    Јас стварно не разбирам која е поентата 4 дена да се мачиш а нема никаков напредок. Ајде и мене нападнете ме ко Фана. Што сте запнале природно та природно, жената рече има големо бебе, измрцварена е веќе, губи сила, 4 ден абер нема и на природно дека ќе има сила да бутка, мало морген. Ако ова не е малтретирање не знам што е. И со царски и природно знам трудници што едвај се опоравиле, ама некако поише знам природно, јас со царски за 3 дена бев ко нова, за 5 дена дома си дојдов и си фунционирав најнормално. Не гледам причина да се чека, бебе кое до пред некој ден имаше намалени тонови, проблем со бубреже, абер нема од раѓање со сто провокации... Соберете се на купче. Факт, докторите знаат подобро од нас, ама многу често докторите знаат и да се со его планина и да тераат некои принципи, абе да пукнеш од нервоза.

На sj *O*, _Monroe, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  16. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361
    Е не тебе ќе те прашам дали ќе се жалам или ќе се карам.

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Сакам :D
    Он ме пораѓаше така што џабе си правите бош муабети дека чека пари :)

На pikachu2 и nikolovskaaa1 им се допаѓа ова.
  18. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Mene doktorkata mi rece zaradi to sto nemam bolki ni kontrakcii I ja prasav kako ke ispadni poragaj vaka ako nemam nishto prirodno ke bidi ili carski? Ke cekame mi recce do kraj I prirodno ke go izvajme koga ke saka toa da izlezi togas ke go izvadime sekako so pregled navreme I kaj nikolovska se e vo red momentalno moze I zatoa tie ja ostavat dda ceka... Da se iskomplicira nesto sigurno ne ke ja ostavat da ceka taka..

На Rtulka, nikolovskaaa1 и Misskirova им се допаѓа ова.
  19. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Вие напнавте за царски
    Не е малтретирање кога нема болови

На kalinaka, sj *O* и nikolovskaaa1 им се допаѓа ова.
  20. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    50.868
    Слушај што ќе ти каже докторот тоа, тука сите се прават доктори, тој знае најдобро како.

На sj *O*, nikolovskaaa1, mssuniquee и 2 други им се допаѓа ова.