Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Jas deneska sum puna 38ma nedelaaaa :) znaci od deneska imam tocno 14 dena, odnosno uste max 2 nedeli :D jao letna vremevo... Ajde sea neka mu tekne na sinko malku da podrani...
    Inace so ova povrakjanjevo neznam sto kje se pravi, sepak do kraj i jas cat pat si povrakjav... Cudno nekako kako da ne mi se vari hranava, jadam i posle dva saati se osekjam kako puna do gusa, duri koga kje podlegnam sve mi se vrakja vo grlo :/ Ajde uste malkuuuuu :)

На SpangeBob, espana, menelele и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ajde i ja posabajle so filmovi moi, neznam sto mi e se ufilmav deka malku mrda i cudno i ne kako prethodno. Vikam da ne zazemalo nekoja dr pozicija neznam sto ke praam nisto cudno ako me udrat moite i na lekar da si otidam denes. Sega dorucek pa kafe i cokolado pa da vidam dali nema da mrda:)

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Ne se sekjiraj i kaj mene imase period nekade 32, 33 abe ic ne mrdase... Po 2 saati so race na stomak sum cekala da tropne barem :D i kje zemev slusalki za srce sto se onie da se osiguram deka e tuka hahah :D

На danichap и menelele им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Желудникот ти е притиснат бидејќи бебчо е веќе голем :)
    Јади на повеќе пати помали оброци. Јас јадев како врапче :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Abe taka jadam, po malku ksnuvam... Ama nekako kako da ne mi se vari hranata... Baska i tecna stolica imam, mislam deka mi e od Tothemata za zelezo... Nea koga kje ja ispijam edvaj dodrzuvam da ne povratam... Tolku izdrziv, ajde za dve nedeli valjda kje bidam podobro, treba i krvna slika da napravam da vidam dali zelezoto se podobrilo :)

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    @mariz Не е од Тотхемата, препаратите за железо по принцип стегаат столица. Но ова има врска затоа што си при крај, целата функција на внатрешните органи се менува зашто бебето притиска на нив. Можеш ли да замислиш каде ти се и како изгледаат цревата сега? :D

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    Девојки со мама си правам муабет и ми кажува пред 1-2 недели го гледала министеров на телевизија зборувал дека многу деца биле предвремено родени и со компликации при пораѓај бидејќи не се обрнувало доволно внимание дали е подотворена трудницата и не биле преземани итни мерки.
    Само и она чула не разбрала кои препораки ги давал како превентива.
    Сте слушнале ни нешто за ова?

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Hahah za crevata neznam, ama mozam da zamislam na besikava sto i se slucuva :D

9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Strasni bolki imam cela nok a eve i deneska.
    :worried: Moze ne se tolku strasni ama me boli,pa panikata si go pravi svoeto.
    Vo predelot na stomakot pod popakot,levo i desnoi cela linija.Plus stranicno.
    Koga odam vo wc,sednuvajki na solja povtorno bolki.Pri vrsenje mala nuzda bolkite mi se najgolemi.Me boli kako so silci nekoj da me mava,kako grcevi.
    Doktor nema za da me pregleda no na CTG rekoa nema nikakvi kontrakcii.
    Mesinja,nekoj ne daj Boze da imal vakvi bilki?:(

10. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Galapce za ova za sednuvanje na solja,od pred nekoj den i mene me boli taka,samo sto ke sednam i kako grcevi me stegnuva vo stomakot,stvarno neznam sto e,no nemam namera da odam na lekar,bidejki ne e non stop,a od vcera od leva strana niskoto osekam kako peckanje,pa se mislam da ne se podnoviv so nekoja infekcija,a sleden pregled mi e dur na 17 april i neznam sto ke se pravi,belkim ke mi pomine

11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @bella.s jas malku sumnjam i na hemoroidi.
    Urinata mi e vo red,denes jaa proveriv na svoja raka ama leukocitite mi se 17 namesto 10 a nit sum nastinata nitu peckanje cuvstvuvam.

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    @galapce имаш уринарна инфекција, се гледа по леукоцитите. Не мора да чувствуваш пецкање. Не мора да значи дека имаш некоја бактерија, ама со тие леукоцити треба да направиш уринокултура за да знаеш. Во меѓувреме пиј увин чај или чај од брусница.

Јас поради такви болки отидов во болница, а леукоцитите ми беа 15-16.

И не им давај во болница да те клукат со антибиотици без уринокултура ко мене :)

На Kiflicka05 и galapce им се допаѓа ова.
  13. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Zenski preska se isplasiv..idam vo wc i ko zele na gakite, bledozoltenikav iscedok.normalno li e vaka?? So prva bremenost nemav nisto od toa..za dva dena vlagam u 36 nedela:(

14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Fala ti :hug:
    Abe i urina proveriv pisuva uredna.Ne bi trebalo i taa da pokaze nesto dokolku imam infekcija?
    Of uste ova fali.
    Inace za antibioticite,ne e tolku strasno,ako treba ke se primat.Podobro antibiotici otkolku infekcija.Taa e polosa za bebceto od antibioticite.
    Na svoja raka pravev krvna slika i proverka na urina.Lekar nema do utre vecer.

15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    ne e strasno ajde,do utre vecer ke izdrzis,a i na hemoroidi ne mi lici spored toa sto go kazuvas,moze i ne e nisto,samo paniceme,znam kako e,

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Аха, јас те разбрав дека леукоцитите во урина ти се 17.
    Ок тогаш.
    А за антибиотиците немам ништо против ако требат, ама нели моето искуство е поинакво, ме клукаа со антибиотици без уринокултура и кога излегов ме советуваа да продолжам со нив, јас не го направив тоа, туку по совет на матична првин направив уринокултура и излезе се уредно, па затоа џабе и ќе ги пиев кога немаа потреба.
    Еве и сега пред некој ден урина ми покажуваше маса леукоцити, јас веднаш направив уринокултура и се беше ок.

Во секој случај пиј чаеви, одмарај, можеби само имаш и проблем со пробава. Мене знае така да ме пресечат страшни грчеви, ама веќе ги навикнав, пред да ми се оди по голема нужда.

17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Нормален е зголемен вагинален исцедок во целото трето тромесечие. Баш пред малку читав дека таков исцедок проследен со малку крв и тоа да изгледа како засушена го најавува раѓањето. Претпоставувам дека немало крв што значи нема место за паника. Не грижи се. Ако случајно имаш болки во долниот дел од стомакот е тогаш можеби е време да се јавиш на доктор. Јас сум 32 недела и веќе имам таков исцедок.... Само смирено!!!

На mami blue му/ѝ се допаѓа ова.
  18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас да се пофалам ,конечно купивме креветче ,коритце, корпа за валкани алишта на бебуш и др.поситни работи.Се заморив дека улежана, се ме боли, ама важно ете одбравме.
    @galapce , незнам дали се исти болките, јас осеќам болки во стомакпод папокот, а посебно од страните.Затоа и одма на лекар
    отидов ,цтг се ок, ми рече докторот
    дека може да е од бешиката, од
    потискање на органи....дека бебево
    поголемко...и така ,и јас сум со
    страв,ама не ме боли , онака по јадeње
    или ако се заморам или ако не сум
    била во тоалет ќе осетам тапа болка.Ајде , Господ да не чува...
    А за исцедок и мене ми се зголеми, одам и осеќам ми тече нешто и одма во тоалет, :)

Последна измена: 21 март 2015
    На makedonkamak, irena.1, Ivanushkaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, а за јадење и јас сум иста, малку ќе каснам леле стомаков тврд ќе ми пукне, како да сум постојано прејадена.

20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Sky-butterfly vo urinata moze da bidat pokaceni i ako vecerta si jadela crveni patlidjani.
    Jas primav ednas antibiotici preku infuzija zaradi CRP to,samo ne se sekavam dali bese pokacen ili namalen.

Devojki fala za sovetite,nisto cudno se pocesto da placam po temava vo narednite denovi.:D