Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.043
    Допаѓања:
    110.736
    Дани си заборавила како е во македонското јавно здравство. Не би коментирала повеќе, нема смисла. Моментално најважно е да е мајка добра и бебе добро.

На Rtulka, H.VAGA, The_Doctor и 2 други им се допаѓа ова.
  2. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361

Со такви ко тебе, со нос виснат до плафон, немам намера да разговарам. Позз

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Знам какво е, затоа не гледам полза да и кажуваме колку е измачена, дека доста беа провокации, дека боље е на царски.
    Оти реалноста е друга. Нашето кажано само сол на рана дотура.

На JuLleE и nikolovskaaa1 им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    Па и јас така, но затоа сега не помислувам без епидурал. Ми требаше и време да се одлучам за второ.

На Rtulka, eli25, Jana06 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Едно не ми е јасно, сестра ми кога ја роди внука ми исто докторот сметаше дека може природно и така излезе на крај. Ама женава се измачи поштено, исто три дена во болница, без сила остана. Како може членкава ако има доверба во докторот да бара совет на фемина и да се расправа со сите тука по ред. Значи уште кога не беше во ред првиот пат, праша па после во стилот јас кај најдобриот доктор сум, вие ли ќе ми кажете. Значи во болница си, слушај си таму што ќе ти кажат и терај си работа. Не знам од каде сила по фемина со коментари да се расфрла жена пред раѓање.

На Alexandrite, Калатеа, Bibi_23 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. nikolovskaaa1

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361

Епа ете сум имала сила и шта чемо сад?

Господ здравје да ви даде на вас разумните! А за останатите немам коментар.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nikolovskaaa1

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361
    И не се расправам со сите тука по ред, него со тие што си заслужија и што се прават доктори на наука.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Жено што ти е значи, гаси фемина и гледај да се опуштиш, оди шетај, клекни-стани, прави нешто. Бебе ќе имаш за брзо, ти тука си трошиш енергија за џабе. Не те разбирам.

На Cherry333, Alexandrite, Калатеа и 12 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.043
    Допаѓања:
    110.736
    Освен крварење имаш ли некој друг напредок, се отвори ли? Водењак?

10. nikolovskaaa1

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361
    Не, само крварење, водењак сеуште не ми е пукнат.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.043
    Допаѓања:
    110.736
    Држ се и батали што пишуваме овде, сконцентирај се на раѓање. Напрај озбилен муабет со Бејби.

На Kate Rina 93 и nikolovskaaa1 им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.225
    Јас нема да си простам што паднав под влијание на трол.

На Bibi_23, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Kate Rina 93 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    Не знам како може некој пред раѓање да исправа криви - дрини овде. Јас не знаев каде ми е главата тогаш.

На Cherry333, Калатеа, V.N. и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    3.098
    Прво членките ти дале свое мислење, ако си свесна луѓето се со различни карактери и нормално е да има различни мислења се наоѓаш на ФОРУМ што има достапност и право секоја да коментира.
    Второ вакво недолично понашање со одредени членки е многу лошо. Ни една не ти кажа ништо толку страшно или па да ти мисли лошо.
    Истото го направи и минатиот пат кога ти дадоа мислење а исто и сега.
    Секоја чест како си го дозволуваш ова. Се срамам што читам.

На spasovskam, Калатеа, Bibi_23 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    На истово се чудам. Јас уште не сум раѓала, ама сестра ми со нас не правеше муабет на телефон, прво дете, преплашена, буквално не знаеше главата кај и е.

На _Monroe, Kate Rina 93, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    :clap: :clap: :clap:

На Bebetoo и fana им се допаѓа ова.
  17. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    910
    Pa bez vrski ako si, post porodilno ke pocestis nesto blago i pijalok za doktor i personal...
    Ali koa si so vrski, davas 200-300e, zaradi toa sto doktorot ti "pravi usluga" ide od doma ili "ostanal po smena" kao za tebe da ti ugodi....
    I, ne sme neinformirani, da ne bidam pogresno sfatena no parite "zelezni vrati otviraat". Zolva mi praese intervencija na GAK, bez nikoj, direkt upat i tolku, pa zavrsi so krvarenje, bolki, i neotstranet eden miom bidejki tolku videle, ili kiretaza praele mesto histeroskopija, ne znam...E zatoa istata godina, so vrski si plati u Chair doktor, i ja stavija u program preku red, inaku i tamu ke cekase nekoja sestra da i "se javi", posto drugata nacionalnost ima prednost tamu za sala. I da, direkno ne i kaza daj mi pari, ali muabetot za tebe se sto mozev napraiv, se izboriv da te staam preku red, da ne zaboravis toa, bla bla - se odnesuvase da dade nesto. I dade, deka i gorese pod noze, a so sigurnost deka ke zeme doktorot bidejki tie sto ja upatija toa i go potenciraa, ke dades nesto i gotovo...
    Taka da, u Mk e ova realnosta, i toa e so godini, oti eden probal taka pa prekazal itn....
    I, da ne bidam loso razbrana deka napagam doktor ili pacient koj dal mito na doktor, samo glasno iskazuvam nesto vistinito, bez zadni nameri....
    I ne, ne se krivi doktorite, pa ni pacientite - zdravstvoto e krivo.
    Bidejki koga covek e vo tesno i mu gori pod noze, ke dade pari na doktor, sestra ili bilo kade po instituciiite. Dokolku sistemot ni e poinaku i imame pravo da se lecime vo barem edna od privatnive kliniki a pokrieno so FZO ke bide poinaku. Ni doktori ke gledaat sto ima u kjese, ni pacientite ke dvojat 200e ili kolki i da treba samo da zavrsat rabota. No, nekoj ni 200e nema, e tuka e problemot...

I na krajot od denot, sto ako dokazuvame deka doktor toj i toj zemal pari ili mu dale? On uste dolgo vreme ke tera svoj film, pacientite edni od drugi ke si prenesuvaat kolku e "cenata", a nie ke si ostaneme tuka po forumot da si debatirame,naprazno.
    Zatoa, da si uzivame site u bremenosta. I da se poddrzime koga ni e potrebna poddrska ili sovet

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.196
    Допаѓања:
    124.784
    Сестра ми е 22-ра недела сеуште пие бромергон , секој месец го контролира пролактинот. Ова во Систина и е кажано. Кон 30 и некоја и рекле дека ќе и го прекинат.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Женче се ми е мене јасно што си пишала и ептен ми е криво што е вака само кај нас и што некои одат со страв да се пораѓаат (или било што друго) дали ќе излезат живи или не иако бев директно со докторот го имав тој страв , а горе напишаното е стриктно за тој доктор не за други , други можеби бараат директно ама тој не тврдам дека е така :)

На nikolovskaaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Да ви кажам вака право страв ми е ама со душа ќе го родам нека пуца све нека рикам да се знае тоа е! Абе мајка се станува ли без плачење и бол :))) Па ја пола трудноќа филмови си правам, пола трудноќа уште поише филмови више одвај чекам да го родам само да во видам :)))) Боли тоа е, нека сечат нека лепат, ама едно е сигурно мн јако ќе е искуството - после ќе бидам ваљда баш онака со муда да се спротиставам на светов. Не знам го гледам раѓањето како некој херојсчи чин оти само така ќе го голтнам :D

На pikachu2 и Misskirova им се допаѓа ова.