Летна трудница сум сакала да бидам пффф, значи како сум можела ова да го мислам. Ај да се жалиме малку бе Две ноќи не спиена, сите прозори отворени и нема ветренце. Малово само прета по цела ноќ и него му е топло, па само ја шета цела спална. Пази се од него, пази се од маж, таман сум задремала почнува да хрчи, па расправај се, па аман веќе. Позиција пола саат барам и никако да се наместам. Живот ли е ова уште во 7 сабајле со пуштена клима мајко мила. Или моиве двајца имаат ептен осет или сум како вештерка ама уште од 7.30 се излезени надвор, поверојатно е дека се плашат веќе од мене. И што ако сум сама кога само лежам и гледам во таван, немам сила за ништо. А кај е октомври
Jas so serklazot pominav mnogu dobro kaj nego mala intervencija ama Covekon 2-3 dnevno idese da vidit kako sum i za serklazot kaj site dr sto sjm pojdena vikat deka mnogu dobro e postaven i stvarno so 14 mm cerviks sum od 20 nedela i eve teram nakaj 36 aber nemam da se otvoram a i stavrno ne sum sedela tolku strogo samo da lezam… ama deka ovde citav pred nekoj den nekoj losi iskustva stvarno se dvouma sega
Абе јас се познавам себеси. Каква опуштена. Не ми е срам. Ама така кога ќе зацртам во глава дека боли и се стегам цела. Мене одвај брисеви ми земаат... пред некој ден кога бев за брисеви на сестрата и побегнав горе на столот(рефлексно) и едвај од 2 пат ми зеде. И вика па ти како ќе раѓаш ако ова те боли, да видиш што се болки на пораѓај ... И така
Јас дека сум ивф и на мм му викам ауууу за второ нема шанси овој период истиов да правиме трансфери чуда, само да не се подречам зошто па и не секогаш излага како сакаш Не се дише, не се спие, грло боли од клима, цела вечер кревет, тераса, туш и тоа правам. Очите ми се пропаднати капаците, волку огрдена се немам видено кој знае дали ке ми се вратат во нормала Плус па и нозете ме ј…. имам restless leg syndrome и тоа нервоза плус. Да си ја олесниме душичката тука
Јас со првото многу грда се осеќав, па и грда бев искрено хаха. Баш прееска си ги гледам сликите Флеки по лице, здебелена, брчки некои, потечена во лице... Ужас. А за ова не знаеш колку секси се осеќам Па сабајле кога се мијам сигурно 5мин се гледам во огледало, поубава во живот не сум била И коментари добивам од страна дека 'светам', дека многу среќна сум изгледала. Ова ме држи многу позитивна, инаку отидов психички. Нека држи до крај само. Ајде, се испофалив малку
Добро што сподели, јас мислев единствена сум. Хорор ми се брисевите па претпоставувам дека прегледот со рака и повеќе боли. Па мене сестрата ме искара како нон стоп земала брисеви, само ти си проблематична ми вика. И викам па ме боли бе, ќе трпиш ми вика. Е не можам. И си викам вака на пораѓај сигурно циркузи ќе правам
Од утре сум 39та недела и мртва ладна сум ништо не осеќам, ниту страв. Сигурно кога ќе почнат болките и кога ќе отидам во болница тогаш страв ќе ми биде. Многу брзо ми помина времето, кога дознав дека сум трудна а сега кај и да е ќе се породам. Од почетокот па до сега најубав период ми беше, уживав во бременоста. Се надевам се да испадне во ред со пораѓајот, да ми се роди живо и здраво бебето и пораѓајот да ми биде лесен како и бременоста што ми беше.
Јас очекував доста болно да е али за чудо воопшто не ме болеше. Дали дека реално не сум отворена, дали докторката внимателна, незнам.
Првите прегледи па и не болат баш зошто не ни брцкаат повеќе. Е тие пред раѓање си болат, зошто пикаат рака ем до цервикс, ем малку повеќе за да испровоцираат раѓање (затоа болат тие), мене после таков јак преглед 40+3 ми падна чепот. Овие првите од кај 35 36та не болат, зошто и докторите не форсираат да не почне и пред време пораѓајот. Тек тие 40+ коj ги доживеал само ги знае, рака на стомак и рака доле и истовремено притискаат најјако што можат, па и ја вртат раката во кругови
И јас сум ужас за брисеви. Секогаш пред да седнам се извинувам што сум таква, срам ме фаќа ама посилно е од мене. Последниот пат раката и ја тргнав на докторката на сред земање брисеви
И јас се извинувам, ама ме научија веќе кај матичниов сите сестрите. И кога доаѓам јас на ред знаат дека ќе се помачат.
Блазе си ви на вас што уживате во бременоста. Јас со болкиве веќе не можам. Едвај чекам да излезе. Ми се чудат какви се тие болки, ми се смачи и да објаснувам. Од кревет не можам да мрднам, па ни поза да сменам. Се поинтензивни и поинтензивни се. Да можев карлица од друг да позајмам. Ми се оди надвор, ми се диши воздух од надвор, макар било ауспух. Зарем волку може болно да е, на доктор ми викаат нормално е. Кое нормално, цела се изместив.
Јас се утешив кога ве прочитав и вас. Мислев единствена сум Дека обично со сите што сум зборувала ми викале не ги боли
Проблем ми е и до продавница да отидам. Јас да можам и дома не би си доаѓала, цело време нешто ќе правам. Ама после кога ќе дојдам, три дена не можам да се оправам. До тоалет ми е мачно да станам. Вчера што отидов пак до продавница и вечерта со плачење се вртев во кревет. Еве уште ме држи сабајлево. Очигледно кај мене бременоста со болки се манисфестира.