Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Eee odlicno, so zdravje da si koristite se :) Inace dobro sto pisa za korpa za alista za bebe, mene na toa ne mi tekna :D kje treba vo moite alista i na mm da gi stavam na bebus, a bolje bi bilo posebno :D

espana likes this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Јас цела бременост имав +++ во урина и покачени леукоцити а уринокултурата стерилна.Мене ме прашуваа да не внесувам мн кисела храна,можело и од тоа да покажат покаченост.

3. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

So zdravje da si koristite, super malku po malku site se spremame hihi inaku istive simptomi bukvalno za se sto pisa gi imami jas, a pa preska bevme do zoo malku na kafe i koga me stegna nekoja bolka abe vozduh da nemozam da zemam, me bolese dolu cel stomak i po stranite nakaj bubrezite i vednas nakaj doma, vo kola ustednas posle 15 minuti i vikam lele zarem ova pocna :clap:hahah i koga stignavme doma bev po mala nuzda poso trpev, toa da ti bilo od toa ama epten me bolese hahah sega sum dobra :) osven sto me silka dolu vaginalno i vo besikata valjda e toa cuvstvo epten bolno koga pritiska na momenti bebush i cel stomak mi se stega...ama ne e strasno :/

espana likes this.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Mene vo krvta mi se pokaceni.Urinata mi e negativna.Kiselo skoro i ne jadam.A dusickata mi place za kiselko.:$

5. espana

espana Популарен член

И ние кога се враќавме од Сити Мол, леле дали дека толку одев, по толку долго време лежење ,за мене се е многу, кога ме стегна кај стомак долу и лева страна накај јајникот, едвај одев, нога за нога, стомаков камен тврд, затегнат , не мрда:) осеќам вагинален секрет тече и јас одма помислив во себе лелееее да не ми пукна водењакот :)
    А вчера земав да си ги сечам ноктите на стапалата и да ви кажам 10минути ми требаше, едвај успеав....
    Вие како се средувате, бикче, депилација?Јас со бикче за среда на контрола се мислам деја цел вторник ќе ми помине со бикчето :)

Ivanushkaa likes this.
  6. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

hahah lele mnogu sme interesni so simtomive :D valjda ke poznaeme koga e ona pravilnoto :) corapi edvaj oblekuvam, a cizmi mi oblekuva i vrzuva mazmi :D inaku i jas so bikce se sreduvam celo vreme i toa edvaj hihi ne gledam nisto, ali onaka se sreduvam :rofl: i posle sum premorena ... i jas sum pak vo sreda na kontrola pa so lesno meshinja slednava nedela ;)

espana likes this.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Jas si kupiv stolce i nozete taka si gi sreduvam, a intima si izdepilirav pred dve nedeli na kozmeticar i sega mnogu malku mi se porasnati, inace me pazi depilatorkata povekje, ne mi stava vosok kaj usnite i otvorot, tamu sama si se dosreduvam... Za poragjaj malku so bikce na slepo kje se pominam ili maz mi kje go nateram :D

espana and Ivanushkaa like this.
  8. mami blue

mami blue Форумски идол

Ne ne,bese samo bledozoltenikava..i jas procepkav po net za mukozen cep bil rozevkast ili temen i so krv pa se smiruv..ova deka prv pat mi se slucuva pa se zagriziv..Zdravje ke vidam denovive kako ke bide..fala na utehata

SpangeBob likes this.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

е тоа не знаев :D ни за јадење кисело. Ама јас тогаш имав јаки болки, дури не можев да одам, баш во долниот дел на стомскот, затоа те и разбрав за леукоцити во урина.
    Нејсе, се надевам поубаво ќе се чувствуваш наскоро и верувам не е страшно ништо.
    А плачеш по темава оти се ближи времето лека-полека :clap:

galapce likes this.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Колешки кои период од денот го пиете магнезиумот?
    Мене почнаа во текот на ноќта да ме фаќаат грчеви на листовите, ама болат у п.м.
    Јас обично преку ден го земам магнезиумот, па си викам да пробам навечер дал ќе помогне повеќе.

11. *цветче*

*цветче* Популарен член

Jас не внимавав баш во кој период на денот го земам, знаев да си ги испијам витамините и наутро. Но еднаш кога купував во аптека (користам од 250mg од почетокот на бременоста), аптекарката ми рече: ова знаеш, се зема попладне или навечер, само едно на ден, без разлика дали е шумлива таблета, магнезиум директ или било која др.форма. Од тогаш така и постапувам. ;)

irena.1 likes this.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Мене ме фаќаа грчеви во спиење па си пиев навечер, не знам дали дека преку ден активна па не ме фаќаа грчеви, затоа си ги пиев навечер и да болат у.п.м, сум плачела од болка.

irena.1 likes this.
  13. dafe993

dafe993 Популарен член

Здраво на сите. Сакам да прашам дали некоја од вас има искуство со возење велосипед во бременоста...јас влегов во 6-ти месец и возам велосипед, но на рамна површина и на кратка релација. Гинекологот ми кажа во нормална бременост се' е нормално. Но, денес една комшика ми кажа и таа возела велосипед и тоа до 8-ми месец и во бременоста не чувствувала ништо, но по пораѓајот матката и се спуштила многу надолу и сега и по 5 години има проблеми. Не смее да крева тешко, не смее да вози велосипед, да се напрега и слично.

14. tweety26

tweety26 Популарен член

А нормално ли е така беложолтеникав исцедок во 3 месец од бременоста? Ми се случува да поодам и да осетам си тече самото нешто. Користам секојдневни нонстоп зошто без нив ако ми протече така тешко мене од срам :D

15. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Jas sum so takov iscedok od pocetok na bremenost, a plus i voden i toa skoro sekoj den....:) taka da ako brisevite sto se pravat vo pocetnite meseci ti se uredni, normalno e ;) eve i sega uste imam takvi iscedoci, a i krajnite brisevi mi se dobri....pa so lesno neka ti e ponataka, da si imash ubava bremenost :D

tweety26 likes this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Dobro utro majki, idni majki :D jas sabajlevo se osekjam fenomenalno, duri da recam kako da ne sum trudna :D sega kje vidime ponataka vo denot, eve uste sabajle kje odam na pazarenje... :D deneska e Mladenci, a deka minatata god se vencavme, kje proslavime skromno so kumot samo... Da ne sobiram 200 gosti po doma, 10 dena pred poragjaj sum da ne me razboli nekoj :D a i maka mi e za tolku da se sprema, pa posle da se cisti :D @espana ti za koja nedela predvide bebus deka kje izlaga? Ovaa ili drugata? :rofl:

SpangeBob and joy1 like this.
  17. espana

espana Популарен член

Честито Младенци, да сте живи,здрави, вечни и секогаш заљубени ! Јас предвидов до вечер, чекај цел ден и ноќ е тука ;) Алал да ти е што си супер, јас променлуво,станувам ок, па после тешко се движам, па пак добро, па некоја болка и така... :) @irena.1 , јас пијам магнезиум директ по две на ден, така ми е дадени од докторов, едно сабајле пијам ,едно пред да легнам, не во точно одредено време....
    А за депилација си викав во деветти ќесе издепилирам, барем раат да бидам, ама сега се двоумам,викам толку помина па за уште неколку бричења :) така да до крај со бикче ќе бидам, иако мачно е, ама да не претеруваме на крај со жалење, толку помина ,сега само останува да се молиме да родиме живи,здрави бебушки....и знаете што, цел ден мислам на бебето, како, што, кога...дури легнувам, сонувам, станувам се преокупирана со тоа,мислев деветти поопуштено, ама и сега само филмови, планови правам :)

mariz likes this.
  18. volsebna

volsebna Популарен член

јас пред една недела се избричав со бик.. ама дали дека беше нов, дали дека се бричев на слепо, па повеке сум претискала, не веднаш, ама за 2-3 дена ми се појави чешанје кај усните, и секаде каде што се бричев... па дали и од тоа што нон стоп сум со секојдневна влошка иако ја менувам н2-3 часа кожата се иритира... абе не можам да се смирам,некогаш не ме чеша воопшто,ама некогаш ме полудува :P се мијам со камилица и сега мачкам еден крем од камилица, па ме смирув, ама незнам како понатаму да постапам, дали повторно внимателно да се избричам, дали да пробам со крем за депилација... од утре влегувам во 30 нед, рано ми е, ама не сакам да се „зашумам“
    а да ви се пофалам и јас, знам дека е рано, но почнав да купувам... купив комплетчинја (боди,шпикозни, бенка, лигарче ракавички и капче), тенки кебенца, крпички со капче, бенкици, бодинја... уште да ги исперам и испеглам, па ке треба да гледаме колички, креветче, шишинја, цуцли...
    инаку нон стоп мрдаат, се обраќаат, почнаа и да икат :) интересно е што ги чувствувам двете посебно како мрдат, едната на едната страна, другата на другата, стомахот нон стоп ми вибрира :) добро е што не ме будат нвечер, да поспијам уште 2 месеци, ако издржат до толку

Maceto123, awl, bokace and 1 other person like this.
  19. espana

espana Популарен член

Чешањето може да ти е од иритирање на кожата со бикчето, ама може и од секојдневни влошки, воопшто не се препорачливи, јас дома не ставам секојдневни, постојано менувам гаќи, само кога ќе одам некаде (мн.ретко , два три пати до сега)ставам секојдневна да не бидам како помочана:)

20. bella.s

bella.s Популарен член

Mamicki pa za bricenjeto so ogledalo,inaku stvarno e na slepo,vaka so ogledalce se sredam za minutka

Mekuska and espana like this.