Мене само сестрата кога ми буташе прсти ме болеше, од докторот не. Брисевите ми се само непријатни, не ми се болни. Се опуштам максимално, напнувам малку и не сум имала поголем проблем досега.
е тоа е веќе друго. Така и си мислев, сигурно има разлика од тој мануелен преглед до оној пред породување.
Јас си купив од здрава храна брусница и си ја варам таа нема таква темна боја како филтер кесичките ама па во филтерот кој знае и што се има за да и е таква бојата
Добро почнаа поише и поголеми болови како минуваат денови од 33та, бебе лупа, ја закукана носот партали. Жешко ми е ама се трпи. Маж јаден седи без клима и не смее ништо да каже. Ми се патува низ свет. Тоа е накратко мојот ден
Ако ти е за утеха јас и пред бременоста бев за никаде,и психички и физички, бременоста ми дојде како капаче и све се дуплираше пута 100,болки секакви,ама се уморив и да се жалам, веќе си ќутам и трпам, незнам што е нормално што не е,моево дефинитивно не е знам ама немам некој избор.Прогуглај фибромијалгија, сјорген и лупус и додај бременост, депресија и загуба на бебе ке видиш со што се борам 24/7, само среќа имам едно сонце од 4.5 г за кое дишам и гурам секој ден,кога ке го видам него знам дека можам и дека вреди секој ден борба.
@Jana06 машко или женско носиш? Може нема врска полот, јас за синчето бев разубавена, ама сега... ми е грдо сама да се гледам, избегнувам огледала.
K jas pa deka devojce site mi vika auu ke tinse zgolemit nosot ustite demek ke bidit mnogu grda. Kas naprotiv cel Zivot se borev so akni sega imam cistoo lice ko na bebe a bas vaka se custuvam razubavena
@Joraa мене сега со женско па косата ми е катастрофа, искубана, кожата сува, на вратот цела сум со ситни брадавици како баба некоја, градите ми се црни алвеолите, среќа лицето уште ми е чисто ама на гради имам ситни. За првото косата ми беше преубава, густа никогаш пак сум немала таква коса лицето ми светеше. Значи нема врска со полот, ете кај тебе обратно, со женско разубавена. Само здрави живи да се, какви сака нека сме ние.
И јас носам женско. И сите што ќе ме видат ми даваат комплименти дека сум била разубавена. Јас искрено исто се осеќам. Само косава сега ми е многу поубава, погуста и многу сјај има.
И јас девојче носам, и нит се гледам у огледало ни ниш, многу грда се осеќам, а и таков израз имам како да сум копала ниви како изморен ликот, некако пропадната. Дали дека сум дома нон стоп незнам, арно што на ова седење дома не се напраив каца. Него деновиве мн послаб апетит имам дури и падната сум пола кило на вага, вањда жешкото си го праве своето.
Јас користам од Good nature или Vitalia рефус чај во паковка, 60 посто е брусница, нешто хибискус и нешто плус беше. Ама дека читав овде да немало хибискус, чиста брусница да била, затоа ме интересира кај би имало. Рефусот имат бордо боја, има плодови цели внатре. Од продавници за органска храна се наоѓа?
Devojki 35 nedeli i 3 dena se racunat 9 mesec? Ej mi dosdol edna energija mozam da stanam niva da kopam haha. Ama deka sum so serklaz vika aj uste malku da vlezam vo 9 mesec. Lele za arno neka e ooga vikat ama nisto ni me bolit ni nisto ko da ne su trudna i bas saka veke da se razdviza