Таман си се опуштив, си викам не мирувам веќе толку строго, дури и до кај мајками на ручек се спремив да идам, и читам полна неполна недела, превремено бла бла и ете страв пак Јас за 2 дена 36та недела сум и реално се опуштив за разлика од прошлите 3 недели. а бебево притиска доле на коска што да ви кажам, и баш ме заболува коа ќе сум у одредена положба. и сеа мисла ми е, што ако се породам во 36та, дали ќе треба инкубатор
А што е битно дали е 36та, 37ма, 38ма или над 40+, кога ќе сака да излезе тогаш, не е дека е наш избор. Зборам за нормална бременост.
Оф аман веќе... али па стварно го гледам секој ден како успех... Ова хормониве се криви вака што забегуваме од време на време А реалноста е дека 36та е сосема во ред недела доколку му се искача на бебе
Опушти се кога сака ќе излезе тоа е негова воља веќе ❤️ Не е страшно ништо плус 21век сме се ќе е океј
Ja devojki da vi kaza deka petok ke polnam 36 a sabota ke slavam Bajram ke se iznaseta kan site rodnini sto gi nema videno 4 meseci a i baska ke se oblakam so cintiani,, znam deka i vike ke me karate kako site ama stavrno do tuka bese. 4 meseci wc krevet nema videno ziv covek osven mazot 4 meseci pa i bolki da dobijam sigurno uste 2-3 dena ke izdrzit i etee dojde 37
Да, мене исто не ми беше јасно кога идев на преглед се бунев зашто др. ми вика 35та полна тој рачуна а јас по мое рачунам 36та и никако не ми беше јасно, но за пораѓај се рачунало полна недела… пример 35+7 е полна 35та и ја почнуваш 36-та недела бар јас така го разбрав.
Мешиња, лакиравме дома паркет. Завршивме вчера, денес и утре ќе се луфтира. Е сеа сакам утре вечер дома да си спијам. Што мислите, безбедно ли е?
Не знам за паркет, ние од петокот кречевме. Денес завршиле. Јас кај моите сум. Ама вечер ќе се вратам дома. Собата каде што спијам од петокот е завршена.