Колку кукав за ќерка мислев цела мк знае дека носам машко Машко е и ова Ели Ама ете не ми ја зема лепотата Рецептот некоја што го имаше спомнато го имам слушано од порано од постари жени ама еве кај мене првото зачнато на 11ти ден, второто на 20ти. И двете машки. Ааа ова сакав да допишам. Убава коса, цврсти нокти и слично се должи на витамините што ги пиеме, не на бременоста, мислам
Не мора секогаш да се каже мислење ако се нема искуство, зошто во медицината 2 и 2 некогаш не се 4. Син ми е 35+1 роден, не седеше во инкубатор на поддршка туку на креветче за греење 2ч и толку. Гледаш дека мајките се плашат, полека малку. Стварно деновиве осетливи теми вртиме, не внимаваме што пишуваме. Моето со 35+1 не беше во инкубатор со 2.450 родено, на колешката со 35+1 со 1.700 седеше 2 дена. Се зависи од тоа бебето како е, како се држи, килажа... Минимум 2 ноќи и тоа оставено ширум, значи минимум 48ч. Јас прашав кога лакиравме дома и докторот така ми кажа. Јас седев кај сестра ми 4 дена, едвај издржав, петтиот ден дојдов дома со трчање. И тоа ние користевме еколошки лак, стварно не се осеќаше ништо. Околу неделите, и мене ништо не ми е јасно, и не се замарам толку, јас во понеделник полнам недела, од вторник влагам во нова, и сега во понеделник ќе наполнам 13, ќе влезам во 14 и ќе завршам со прво тромесечје следен понеделник, така?
Може јадена, а кога земам упат и за термин секогаш последен е во 10:55 ама ова со упат од матична секогаш идам со термин
Фала ви, ќе земам упат од гинеколог, а термин не морам така? Пошо не ми треба трансфузиолог туку само да испитам. Сум заборавила како беше.
Ти треба и термин Јас еве имам закажано само ддмери и хемостаза за следнава недела без консултација со транафузиолог. Е сега до 8 јули немаш термин, вајда утре задутре ќе пуштат за после 8 па прати си на мој термин
Ако нема термин, јас си зимам приоритетен упат од општ матичен лекар со шифра за бременост и не плаќам ништо
@Erika.greeneyes @eli25 Вчера во 9 сабајле завршивме со лакирање, денес од рано наутро се луфтира и утре ќе се луфтира. Значи поминати ќе се 48 часа, ама некако мислам ќе мириса уште, јако е. Веќе седам 4 дена кај мајка, пукнав. Собата кај шо спијам не е лакирана, ама ходникот е.
Срц срам не срам .... Листови од зелка поминати со сукало и чувани во фрижидер, навечер ги ставаш до сабајле.
Цел ден ме подболува стомак, али сеа се појаки болки дури на моменти баш како контракција ги осеќам. Али па и бебево многу мрда, ептен е активно... Незнам дали од него или контракции се...