Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.724
    Допаѓања:
    77.007
    Ne se brici vo obratna nasoka i ne se brici ona skroz mazna da ti e, bolje izbrici vo nasoka kako sto rastat vlaknata... Jas mislam deka ne e iritacija od bikceto, tuku samite vlakna pocnuvaat vnatresno da rastat i cesaat nenormalno mnogu... Jas poradi toa celo vreme sum na depilacii, 2,3 pati sum se zafrknala so bikce abe lom sum bila, cela tocki i cesalo epten :D

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,да, без огледало никако ,нема шанси, јас на кревет заземам позиција полулегната до мене пластични со вода, огледало,еееее, церемонијално :)

На bella.s и mariz им се допаѓа ова.
  3. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
  4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Користи ли некоја крем за депилирање? Не спомена никој, затоа прашувам. Јас користам, а дали смее не сум прашала... Што мислите?

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Врши работа, ама ептен! Јас имам од обичната потковица што ја има во Стружанка, но оваа делува многу подобра...како не налетав на оваа тогаш :doh: Ај за следно бебе :)
    Прво ја користев за спиење, највеќе помеѓу нозе, колковите ме убиваа. После ја користев за доење во првите месеци, па кога почна да седи бебушот ја ставав перницата околу неа да си се потпира, или пред неа ако седи на тросед за да не се преврти напред. Триста намени може да и се најдат :)

На joy1 и MissDior им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.724
    Допаѓања:
    77.007
    Kade se depiliras so krem? jas na intima ne bi koristela toa, zatoa sto kako jako mirisa baska, cim topi vlakna sigurno e stetno... Bar jas taka mislam, a na noze moze ne bi smetalo mislam, ama na mene i tamu mi smetase zatoa sto odvratno i odbivno mi mirisase :D

На Kiflicka05 и SpangeBob им се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Во врска со депил крема ,јас депилирам раце , претходно со машинка, ама од како сум бремена со депил, и таман ми доаѓа, еднаш во месец ипол два, супер ги вади.Мојата кума цела бременост се депилираше со депил, па ништо не и беше, сепак секој одлучува за себе :)
    Инаку , да ви кажам, ноќеска мннногу ми се размрда бебево, ептен, јајнициве ме изнаболеа, леле луѓе кога ме фати страв да не дојде време ...дури мм ме прашува, што пребледе, значи навистина сум се исплашила..па осетив некоја топлина вагинално, викам леле ќе ми пукне водењакот, па ме запецка нешто викам готово се отвори цервиксот.откако направив триста
    филмови за пет минутки, легнав и помина тоа од главчето на бебушот ме болеа јајници...
    Како сте вие со болки во јајници, ве стегаат од време на време , посебно ако притиска бебуш?

На makedonkamak и SpangeBob им се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    И мене ме болат јајници. Едвај да се испρавам на моменти. Се потплашувам, ама поминува. Имам забележано, штом смени позиција потешκо ми е. Утρово го чувствував κаκо иκа. Потсκоκнува стомаκот 6-7 минути во исти интеρвали. Душичκа. Κаκо да му помогнам се пρашувам. Да не не му е убаво κога иκа...

9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Не се секирај, докторите велат дека е убаво штом ика :)

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас си мислам како мене што ме боли кај градите ако икам многу да не го боли и него.... Колку рано почнуваат грижите... Се чудам дури.... Ти благодарам !

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.067
    Допаѓања:
    328.429
    Кога ке фатат породилните болки,контракции тогаш бебето се смирува :)
    Ова ти го кажувам за бебето што се разиграло и те исплашило.Јас еднашка помислив дека ке ми ја скине кожата и ке излезе.Му се оцртуваа и раце и нозе преку стомакот ,дури беше непријатно.Можно е да си јадела повеке благо.Шекерот ги размрдува и те како :D

12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Навистина ,тогаш се смирува???Е, ти благодарам, ме потсмири, а еве и сабајле мн.мрда ,се мислам ќе излегува :) Инаку јадев и благичко и пиев кока кола :)

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.067
    Допаѓања:
    328.429
    Хехе па од кока колата си го предизвикила .На ехо се случува ако спие бебето да ја пратат мајката да се напие к.кола за да го разбуди .

На espana, PUPICA и SpangeBob им се допаѓа ова.
  14. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Минатата недела купив перница од Анжи, форма на потковица е. Оваа на сликата ми изгледа многу гломазно и дека ако ја ставам во спална маж ми ќе треба во дневна да спие. Перницава во Анжи е 450 денари и навистина е удобна. На врвки е и кога ќе ја одврзеш нуди потпора за колената глуждовите, стомакот и градите. Бев и во Стружанка ама не ми изгледаше возможно дека можам да спијам на таа перница иако многу пофалби слушнав и за неа.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Mene skoro sekoe gledanje na eho,a idev recisi sekoja nedela,maticniot mi davase bajaderki oti sinko najcesto spiese.Posle dve bajaderki odma se razigruvase :D

На espana, SpangeBob и joy1 им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.724
    Допаѓања:
    77.007
    Mene vcera me presece nekoja bolka vo vrtenje za da stanam za do wc i mislev gotovo ova e toa, kje se poragjam :D ama sipki, uste mu e ubavo na bebus vnatre... A inace nokjeska sonuvav kako mi se zdrvuva stomakot i kako dole ne osekjam bolka tuku kako zdrveno mestoto tamu i vo sekoj mozen moment ocekuvam da pukne vodenjakot :D abe svasta... Hahaha A inace denovive slabo go osekjam, taka kje me pomine od vreme na vreme se raceto ili se slusa slapkanje nekoe, klokotkanje :D

На makedonkamak и espana им се допаѓа ова.
  17. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Мамички, јас една недела од киселини не можам да се спасам. Многу ми е мака, ден и ноќ.
    Не знам веќе што да пробам, ништо не помага.

18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Probaj jadi jabolki,kaj poveketo deluva

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Mene samo ladno mleko mi pomagase.Vidi,probaj :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.724
    Допаѓања:
    77.007
    Lele majki ziva glava i stomak sum spasila, no kje odam zatoa so modri kolenici na poragjaj. Simnivajki se od gore nozete nekako mi otkazaa, kako da podkleknaa sami, srekja ne mi se sluci na pogornite skali, vekje bev na 4ta krajna skala... Koga letnav dole na toa mermerot, kolenici nabiv... a vo ednata raka alista sto mi se susea vo susalnata, vo drugata portokal i jabolko... Abe luda rabota, srekja imav... Cela sum se tresela, stomak pocna da me boli od sto bev potresena duri :/