Jas bidejki za prvoto sum carski a sega sakam prirodno bas mi objasnaja deka kkolu 36 nedela ke se vide zidot na matkata kade stk e seceno dali e tenok, ako e za da ne raspuka ke mora carski, isto nekoi id doktorite rekoa deka ke mora prirodno da se otvoram i da se ima golemi strplenie od strana na doktorot da sledi da ne se raspuka( e sega kaj nas podobro ke te secat otkolku da te cekaat si casovi). Vazno toa mi go spomnaa deka mora da se proveri okolu 36 nedela
Ми фалите кога ве читам. Гледам има нови мами, а старите од мое време уште се тука Со лесно на сите мами, храбри сте, сите можете. Бегајте од горештините или сунчајте меше на плажа од мене и Матео
Имам исцедок проѕирен и цело време сум како подмочана, 24 недела сум. Малку ме фаќа паника да не е случајно плодова вода, како треба да изгледа? И дополнително прашање во овие недели што треба да се испита?
Да не е бело прање? Јас имам поголема количина бело прање од сам почеток на бременост. Еве 21ва недела и дури и бојата му е темно жолта. Но, не сум била да испитам а ми с еправат огромни флеки по долен веш.
Не се секирај ништо не е и како напредува бременоста може поизразено да е. Кај мене е така баш прашуав, вода како со малку млечно ама претежно како вода е, сега плус и жешково
Јас бев на ГАК заради ова, исто мислев дека ми тече плодова вода, околу 21,22 недела. Ми кажаа доколку е плодова вода ке тече цело време, а зголемен исцедок било нормално во бременост.
Девојки, вчера ја видов најубавата бледа цртичка ... пресреќна но и преплашена по абортусот но мора позитивна мисла, се надевам овој пат ќе биде се во ред. Со нагони за повраќање сум цели денови но ги контролирам со ѓумбир... апетит 0 ама не е ни важно, само нека расте бебчо .. дај боже сите да доживееме најголема среќичка
Женски за железото сте консумирале мед со семе од коприва и ореви? Сакам да почнам сега по една лажичка дневно, читав дека е безбедно и дека многу помага па сакав да читнам и ваше мислење/искуство?
Цела бременост имам таков исцедок, посебно сега на крајот цело време имам. Брисеви 2 пати правeни, чисти се.
Јас користам само мед со семе од коприва мелено. Во четврток ми е во план да правам крвна слика да видам како стојам со тоа. Минатиот пат многу ми помогна
Тоа шо лежев до 15/16 недела и толку беше.. После ако ти кажам дека секој ден фудбал играв со син ми Цело време надвор на нога плус дома обврски ама до кога? До 32ра недела кога чичко доктор ми нареди дека морам да лежам Ама чекај нека влезам во 9ти тек тогаш нови финти ќе имам научено во фудбал Тешки маки
Девојки,дали некоја користела канестен капки и канестен маст во бременост.ми дадоа терапија бидејќи имам габична инфекција на нокт,но бидејќи сум 23 недела незз дали е безбедно во бременост.матичната сеуште не ми вратила.некој со вакво искуство ??!
Мене пред бременост ми има помогнато, пред една недела пак направив, сомелев семе од коприва во нутри булет и шака јатки и додадов мед. Само немелено и без јатки ми е како песок и има чуден вкус.