Јас за 2 дена ќе бидам 35 недела полна па абер немам за перење. Еве сега баш правам список што треба да се докупи и кој да пратам да купува зошто јас тешка работа дека можам да се шетам по продавници. А што се однесува до количката ако ти е сочувана терај си со неа, не фрлај пари за џабе. Ќе те фати ладно и загадено ко ќе се породиш, нема да можеш многу да шеташ а ќе видиш и колку ќе сака да се вози во количка
Мешиња, Дали некоја од вас примала клексани цела бременост, а се породила природно? Знам дека треба да се прекинат ден-два пред породување, па не знам дали под дифолт идат со царски или може и природно. Убав ден на сите
Бев на гинеколог денес и според гестациски сакус сум 5 недели и 3 дена не можеше да се види срцева акција ми рече сеуште е многу рано и да отидам на контрола за две недели , ми даде Утрогестан бидејки било ниско имплантирано бебето но рече ништо страшно не е тоа
Релано и рано е. Ти и по циклус ако не се лажам си 5+6. Ќе биде се во ред, само трпение. Мене затоа прва контрола ми имаа закажано за 6+4. @Sweetheart87 клексани не се индикација за царски.
Jas sum 9ta nedela, i mene vcera na kontrola Dr mi rece deka e malku podolu implantirano i kaj mene, i jas uste posle prva kontrola si pijam Dabroston. Mi rece koga sum doma vremeto povekje da go minuvam vo lezenje, ama ne mi naglasi strogo lezenje. Tebe ne ti spomna takvo nesto? Ti posakuvam sreka
Ја не ги примав цела бременост туку на периоди ама баш проверував пред да се породам и се боцкав до 38ма и ги прекинав.
Мммм мњам, ми се пријаде. На здравје да ти е тебе и на бебето. Јас шо интересна сум си периодов. Ми се пријадува некоја храна на прв момент, па кога ќе ја замислам како ја јадам, ми се одјадува. Ептен смотано чувство. Ама такви ептен мини сармичиња со малку мелено би лапнала едно две.
Мене јани ми пиша во извештајот 24часа прекин пред пораѓај со спинална или епидурална. И после тоа 7 дена да продолжам со клексани, ама тоа не го пишува во извештајот. Секако дека можеш да се породиш и природно и царски.
Добро ај ќе видам. Засега гинекологов не ми спомна, а пак ниту во претходната бременост. Не знам дали да се прам самата факман хаха да проверувам без сугестија од него? Во 7ма недела може уште на почеток да се провери или рано е? Сеа се замислив шо да прам, а не се евтини да ги доплатам, а самата доктор да се прам...
Gledam imate na "debata" za kleksani vo bremenost. Nakratko, od 5ta nedela sum na klensani bidejki od hiperstimulacija mi bea zgolemeni d dimeri. Ivf doktorot na kontrola vo 11 nedela rexe ke teras do kraj i da se vo red d dimeri prventivno ke primas, vo konsultacija so maticna. Ona kutra, samo dava upat za da proveram i si prepisuva kleksani i tolku, duri i ako se normalni ona vika pa i ne mora kleksani. Ja prasav dali da otidam kaj Jani, da se konsultiram za ponatamu, vika nema potreba da se maltretiras po zeskovo I jas sega ke si teram taka do kraj... Da zakazam li kaj Jani? Posto maticnava ocigledno nema poim od ova
Охо здравје дотогаш. Значи сега велиш да не ги проверувам нив. Јас во јануари прележав корона, тогаш димерите 900 ми беа. Оттогаш не ги повторив пак. Ми е страв шо спомна некоја после корона шо може да има промена, а сега и при бременост. Има некакви физички знаци кога се покачени?