Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Да мила според циклус 5 недели и 6 дена, не се паничам бидејки стварно е рано со првото детенце бев 6 недели и 6 дена кога слушнавме срценце а и докторката ми кажа да не паничам бидејќи се ќе биде во ред дека не гледа ништо загрижувачко. ❤️

Ano likes this.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Одмарај си, уште подобро така. Па рано било ептен 5+2 рече?
    Може за 3 дена да почне да чука срценцето, пример.
    Ајде сѐ да биде добро, со Господ напред да си тече бременоста.

Rtulka and Звездичка30 like this.
  3. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Колку што знам матичната не може да ти даде извештај за клексани, мора трансфузиолог или доктор гинеколог вработен во болница.
    Јас клексани примам поради генетски мутации, потоа имав намалени времиња а нормални димери, Јани ми зголеми доза на 2х1. И кога ми се стабилизираа времињата продолжив со терапијата до крај во консултација со матичната а и одобрение на Јани, искрено така сум и помирна бидеќи имам 2 неуспешни бремености позади мене.
    Ако ти е мисла закажи консултација со Јани, сигурна сум дека ивф докторот без потреба не би ти дал клексани до крај.. се зависи од твојата историја предходно.

4. Звездичка30

Да мила според гестациски сакус 5 недели и 3 дена ми рече сигурно покасно си останала бремена бидејки ден пред да направам тест бев кај неа за терапија и она тогаш ништо не виде на ехо и затоа е сигурна дека покасно сум останала, за две недели ке отидам на контрола и се надевам се ќе биде во ред ❤️

elenaklasik likes this.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Девојки..од која недела почнува да се мери цервикс и како се мери.
    18та сум ама никој до сега не ми спомнал

6. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Da maticnata za izvestaj me praka na ginekologija i tolku. Inaku nemam mutacii no imam istorija na spontani, ivf doktorot si ja znae svojata rabota, tocno, koga proveriv poslednot pat skrateno bese edno vreme i ddimeri bea do 900 vrednosti, jas imav 840, i za da gi drzi pod kontrola mora kleksan....i seto ova e super...
    No maticnava mnogu ne e zaintesirana, seedno i e duri i se luti koga odam na kontrola kaj ivf doktorot....
    Ti blagodaram, ke gledam vo avgust da sledam za termin kaj jani, sega nema nisto...
    Samo da te prasam, upatot da mi glasi za kaj nego, pa on ke mi ispita d dimeri ili da otidam so rezultat id d dimeri kaj nego?

7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Se ke bide vo red, i jas prv pat otidov na kontrola vo 5ta nedela i se vide samo sakus, srce slusnav na naredna kontrola vo 6+2.
    Shto osekas od simptomi?

Звездичка30 likes this.
  8. Звездичка30

Од симптоми ме болат градите, од време на време како менструални болки ама ептен тапи болки, ми се спие многу, инаку немам лошење не повраќам...

Lina-Detelina likes this.
  9. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Не знам како е со термини за кај Јани јас одам со приоритетен упат. После консултацијата со него тој ќе те прати да те боцнат. Ќе си ги носиш со себе сите резултати и испитувања.

Nela_21 likes this.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

За кај Јани во август пуштаат термини сега, пробај да следиш на мој термин во понеделник веќе од 8.00 ч. Некогаш знаат и кај 11.00 да ги пуштат така да ќе бидеш поупорна :)
    Штом видиш дека има термини се јавуваш кај општ матичен, а не гинеколог за да ти закаже кај Јани ама не како трудница туку под шифра варикозни вени.
    Е сега на тебе останува дали кога ќе одиш кај Јани он ќе те прати да испиташ ддмери и хемостаза и ќе платиш 390 ден и во текот на денот да ти ги прати резултатите кај матичниот гинеколог или па имаш и варијанта матичниот гинеколог 2-3 дена пред закажаниот термин што ќе ти ниде кај Јани да ти закаже за ддмери и хемостаза (тогаш ти е бесплатно) и со резултат да си отидеш кај него и он одма да ти даде и извештај.

Малце на долго, ама се надевам убаво ти објаснив.

Ако имаш некое прашање плус слободно пиши ми

Fenix05 and Bebetoo like this.
  11. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

И јас сум со генетски мутации и со инв од почетокот до крај ке примам клексани до пред една недела проверував ддимери и матичниот со тој избештај ми ги препишуваше клексаните од овој месец веке не може матичниот па ми ги препиша гинеколог специјалист бидејки трансфузиологот во нашиот грат не бил добар со мојот матичен и заради неков инат не сака никако да ми ги препише дури последниот пат се и скарав што сум јас крива што ти не разговаташ со мојот матичен јас сум си задоволна од него па никако не би го сменила и замислете си кога се скаравме не сакаше да ми испита хемостаза само ддимери и толку... Само се мислам што ке правам понатаму мора да одам во друг град или евентуално да го пријавам случајот доколку се повтори пак

12. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Za "menstrualnite" grcevi jas si zemam Magnezium direckt, navecer po edna kesicka, mi gi preporaca maticniot i grcevite mi se dosta izretceni. Samo ponekogas gi cuvstvuvam.

Звездичка30 likes this.
  13. jelo

jelo Популарен член

Мене првпат ми измерија на втор скрининг.

Misskirova likes this.
  14. sunnyy

sunnyy Истакнат член

Му пишувам 5 пати и на ФБ и на инста и никако не ми враќаат… аи да сака човек да нарача, не може

15. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Јас со тој исправ :D

16. Звездичка30

Да исто и една моја пријателка зема магнезиум пакетчиња, ќе ја прашам докторката дали да си земам и јас

Lina-Detelina likes this.
  17. Coco31

Coco31 Популарен член

Витамините ги пиев уште некој месец од кога се породив.

18. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Поради работата на трансфузиолозите во помалите градови и јас одам во Ск по изврштај и таму испитувам димери и хемостаза, и самите доктори во Ск знаат дека тешко функционираме па затоа не ми прават проблем. Е сега што е тешко тешко е на секои 60 дена се возиш до Ск па чекаш резултати и триста глупости на жешкото..

19. Freckles.

Freckles. Популарен член

Фала мила, здравје да имаш. Посни ќе се овие, со ориз и кромидче. По карго да ти пуштам :D
    Иначе ме потсети на мене како ми беше. Буквално ништо не ми се јадеше. Немав мачнини, не повраќав, ама а се спомнеше храна мене уста не минсе отвараше. Јадев со сила, и се некои глупости. :D

elenaklasik likes this.
  20. Freckles.

Freckles. Популарен член

Мене матичната 23-24та недела ми измери вагинално. Знам и на прв скрининг ми мереше Бојаџиев.
    После само абдоменално го гледаше.