Така е на нив не им се работи ние ке страдаме ако не сака и овој месец да ми испита хемостаза ке мора да почнам да одам за ск и за тоа секако одам на секој две недели ама само се да биде добро
Јас утре сум на преглед на ГАК па ќе видам докторот што ќе ми каже. Со првото немав никакви проблеми, нит клексани нит ништо, а сега цела бременост ризична, хематоми, лакуни на постелка, два спонтани претходно и некако страв ме фаќа искрено
Istiot slucaj e i kaj mene, transfuziologot ne prepisuva kleksani, ovie od ginekologija vikaat vo red se duri i evaj davaat izvestaj , i zatoa ke moram u Sk da idam i za da ispitam i za izvestaj i za se....i toa na +40 ....
Хахагха карго кај ти текна! Ќе ѝ спомнам на мајка, ако може да свитка. Идеја за ручек ми даде. И уште поубо шо се посни. Таман со павлака или кисело млеко. (Смајли со лиги) Исто исто и мене. Гладна сум а не ми се јаде, јадам ко ради ред, без кеф некој. Хранава ми нема вкус. Ајде убав ден и убав ручек на сите!
Луѓееее помош шго ми е со благово изедов кутија колачиња ненне немам контрола опасно опасно 8ми месец само благо ми се јаде
Зегин има. @Vincent персил зедов од кам мисла 3,5 Л беше , 459.Трае доста и на големото му перам со него.
Јас со Фрош сензитив исправ, ама шо знам… некои алиштенца како да обелеа, не да речеш шо годе квалитет. Некои како груби ми се, па се мислам да ги брцнам во некој бебешки омекнувач. Во сушара ќе ги сушите или надвор? Јас купив од аптека едно пакување, 5 пара има, ги препорача бабицата и комшика како ептен практични за после царски. Имам два пара труднички гаќи, и тие би завршиле работа, ама ќе се најдат и мрежестиве. Горе како бициклистички за трудници, од H&M ги купив и сега ги носам, ептен практични. Така планирам да се носам на почеток. Инаку добивам болки, како менструални и претежно навечер. Со магнезиум засега поминуваат, ама отсега ќе видиме
Ќе земам ко така и јас персил. @GoldenFrida треба да се внимава на благо и да не се претерува, и за солено истото важи
Ај да поставам едно прашање, со споделување труднички фотографии по социјалниве мрежи како стоите, јас ли само имам страв да објавам? 35та недела сум и до сега не сакам ништо да објавам бидеќи се плашам што ако не биде… а баш убави фотографии си правам ама само за успомен ќе ми останат и башка кога ќе споделам дека добив бебе што ќе биде изненадување
Jas so toa mnogu se nervirav nekoi zeni ko ke mi recea ne se slikaj cela samo do pola pominalo toa vreme porano bilo I nemalo socijalni mrezi ima ljuge sho godini nemozat deca da imaat pa gospod nakraj ke im dade I so cela radost se slikaat gospodova rabota e to ne e za krienje I najgolema radost za majkata I tatkoto. Jas celo vreme si se slikav. Drugo e ko ke se rodi do 40 dena togash pretezno racinjata gi slikaat nodzinata do 40 dena ama i toa ko so gledam vekje ne se praktikuva
Јас објавував сепак решив да си споделам фотографии од најубавиот период уживај додека можеш во бременоста и објавувај што сакаш пошто може еден ден да ти биде криво зошто не си уживала максимално како на мене што ми е сега се убивав психички со црни мисли ..
Има убави високи гаќи во Ваикики скоро си купив, убав памук. Инаку, јас перев и со омекшивач. Во главно ги имаат сличните состојки како прашокот, не би требало од едно да имаат осип, од другото не. Дури прашокот е појак реално.
Не се преоптеретувај со тоа матичниот гледа и на обично ехо доколку е скратен цервиксот така што уживај во бременоста и не си стварај дополнителни стресови
Мене баш ми е мило кога ќе видам некој што објавува ама ме тепаат црни мисли дека нема да биди се во ред а баш имам супер бременост и бебе е во ред. Сите ми викаат да објавам па ај си викам да пресечам да влезам во 9ти и ќе објавам, ако не се испишманам
Иста ситуација, 40+3 сум, мирна и успана иако пред секое ЦТГ јадам благо и пијам ККола. Од страв дека престанала да мрда одев на ЦТГ во ниедно време кога ме фаќаше паника. Не сум ни отворена нит имам контракции или каков било исцедок. Ми кажаа да не се плашам, движењето се намалува зошто нема место кај да мрда веќе. Наредно ЦТГ во петок и после консултација со лекар за следни чекори.
И јас вчера правев список, утре сум полна 35. Ќе поделам обврските по баби. Не можам се сама. Нешто што морам сама да одберам, ќе одам до Ист Гејт, на едно место ми се Дм, Синсеј и Вајкики, на искачање Зегин и крај.