Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Со првото 35+ сега ќе видиме кога ќе ми речат за Цтг

Erika.greeneyes likes this.
  2. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Јас сум утре на прво цтг 35+4. Од следната недела најверојатно ќе почнувам кај докторот што ќе се пораѓам.

Rtulka, Freckles., Nela_21 and 3 others like this.
  3. pikachu2

pikachu2 Популарен член

@Mateas @nikolovskaaa1 Како сте жени? Се надевам добро се бебушите, се снаоѓате вие верувам. Не сум сигурна дали двете се пораѓавте во Чаир, а ми треба тазе инфо.
    Читав некои трудници жедни останувале, им губеле торби од прием до соба итн, а ја без вода повеќе од 2-3 часа ќе умрам.
    Имаше ли таков проблем, јас во таа торбицата со ствари за мене ќе ставам шишенце - две мали, ама нема да ми стигне тоа за пола ден.
    Кога најбрзо втората торбица со храна/течности може да ми ја донесе маж ми? :lol::lol::lol:
    П.С ме зеза он, сите од пораѓај се плашат, а она гладна и жедна да не остане :lol::lol::lol::lol:

Rtulka, Freckles., Ano and 1 other person like this.
  4. barba12

barba12 Истакнат член

I jas zedov avent plasticno malo sise anticolic. Ke se najdi za cajce za grcevi posle 7 dena moze da se dava ako ima grcevi ako go dojam

fana and V.N. like this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И јас прочитав ете и со оглед на искуството во Санте си викам да не пак иста мака имам. За вода ако не пијам можам да полудам мислам, подепресивна ќе бидам ако сум жедна отколку ако сум гладна. Затоа ми се јадни и бедни државните болници, да се разбереме, не сметам дека општата слика е таква, туку поединци што создаваат ете таков впечаток а не дека сите се такви. Кога требаше сестра ми да ја пуштат ја чекавме од 9 сабајле до 2 попладне, зошто сестрата ја ставила книшката во џеб и ја заборавила сестра ми, а она горе чека на нозе со бебе во раце бидејќи веќе докторката ја испишала а доле сестрите на приемно не сработеле документација за да ја пуштат и она стои на нога со 70 хемоглобин од 11 кога ја прегледале неа и бебе до 14 и чека да ја викнат. Изживување. Не сум била никогаш во Чаир, не знам како ќе биде, досега слушам само позитивни критики, па ќе видиме.

6. macalavica

macalavica Популарен член

Што мислите за оваа крвна слика и за скриениот шеќер, 4.4 на гладно, 9.5после 1час,6.4 после 2 часа?
    orca-image-85368805.jpeg

fana likes this.
  7. V.N.

V.N. Популарен член

Мене тоа ми се случи на ГАК. Од 12.00 ме чекаат со бебе во раце да си одам, нив им се случува некоја фрка и никој не сака да потпише отпусно и не возат доктор-педијатар и обратно до 17.30

8. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Crp реактивно и леукоцити укажуваат на инфламаторна реакција.
    Уринокултура имаш?

macalavica likes this.
  9. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Утре влегувам во 30 недела, а од денес имам болки во половината исто како менструација кога имав. Стомакот не ме боле. Нормално ли е такво нешто? Утре сум кај матичната.

jelo likes this.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Тоа ми беше муабетот, мајтап си играат човече... исто ко портирот од приказната кој ја "изгубил" торбицата, мислам дај, какво губење, имаш мајка која чека да јаде после ужасно напорен ден, само што родила и така натаму. Мене ќе ме убие грижа на совест и мислење ако изгубам едно ливче единствено низ фиоките со број кој сум го запишала онака успат и не е моја одговорност а не па за вака битна ствар.

Rtulka, V.N., Coco31 and 2 others like this.
  11. macalavica

macalavica Популарен член

Во петок ке биде дури резултатот од урино култура, предходно бев болна 2.5 месеци скоро мислам дека е од тоа, црп во мај беше повисоко, примав инекции па пиев оспен. Мене шеќерот ми се чини висок некако, тоа 9.5 а нема реф вредности

pikachu2 likes this.
  12. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Мирувај, земи магнезиум 2х400мг... ако ти се смири у наредни 2 - 3 часа ок е, утре кај матичната ќе ди идеш, а ако не де смирува уште денес исконталторај ја. Генерално болки се јавуваат од време ма време и кај повеќето се безопасни.

13. shz

shz Форумски идол

Ваква ли сушара имаш?
    Ако е таква кои програми ги користиш највеќе? И како си задоволна од сушарата?
    Вон темата е ама ме интересира јас имам сушарата сеуште не сум на неа сушила.
    received_838643684202679.jpeg

14. jelo

jelo Популарен член

Мила и јас утре влегувам во 30та недела и сабајлево имав такви болки.. сега немам се напив магнезиум и многу вода, ми поминаа. Сеуште ги имаш?

15. Grateful

Grateful Истакнат член

Како треба да се користи тотхема и со што можам да ги пиам?

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас ги ставав во пола чаша сок од портокал или боровница и на екс пиев зашто ич не ми беа убави. Со затнат нос :D
    За дозирањето зависи како ти кажале, јас мислам пиев една сабајле, една вечер.

17. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Ја поминавме темата за перење се одлучив и зедов на Фрош течен прашок и омекнувач па викендов ќе сефтосам:lol:
    Памперс планирам да земам pampers baby active само не знам дали да земам 1 или 2 мислам ќе родам големко бебе па да не му се мали:(
    И последно со што ќе ги капите? Се двоумам меѓу corine de farme и hipp …

КикиМаус likes this.
  18. theTulipsLover

theTulipsLover Истакнат член

Според ехо 37+5 бебето не е уште зрело, плус има помала килажа и потешко напредува -2500 моментално. Само 100г од претходна недела. Некоја членка со ваква ситуација или искуство со родено бебе во ваква состојва? Треба да сум царски имам и притисок го контролирам со терапија и е во ред.
    Најверојатно ќе му дадеме шанса уште да е внатре, но чисто доколку некој искусил вакво нешто да сподели.

19. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Пред пола саат се напив магнезиум како малко да ми помина лежам сега. Инаку тоа ми е првиот симптом дека сум бремена до сега ништо не сум осетила.

20. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Јади протеин колку можеш повеќе, примај магнезиум до крај и внесувај си ја редовно терапијата со пренатални витамини кои и да ги зимаш.
    Секој доручек протеин: урда, јајца, лосос, црвено месо, печурки, тиквички, грчки јогурт.
    Сега качува најмногу, уште неколку дена да остане е супер за него особено ако имаш доволен нутритивен внес ❤️
    Витамин Ц 1000ка и вода многу, ова ти се тогаш последици од што си била настината, а уринокултурата по прием на резултати ќе си видиш дали треба нешто.
    За железото какао, боровница, мед и мелено семе од коприва една лажица на гладно сабајле со вит.Ц
    Шеќерот мора да се следи по референтна, секоја лабораторија различно го дефинира, види со матичниот што ќе ти каже обавезно.

macalavica and elenaklasik like this.