Нормално е. Мене во двете бремености после 20та недела исто скроз, ми се качи и до крај остана многу високо.
Ако ти е Беко, треба да имаш опција микс. Таму немаш гајле за ништо. Не собира што и да ставиш. Патики дури сушев и не мрднаа. Имам близок што работи во продавница за бела техника и по негова препорака ја земав и само таа опција ја користам. И да, од сушара се помеки алиштата.
На таа програма ги пуштив. Ставив само бебешка постелнина, да не ги собере случајно. Не ги собра, се се исуши освен ластичарите, тие влажни ми останаа
Докторот на сестра ми додека беше бремена и имаше речено сабајле на гладно и имаше многу болки во желудник од нив. А мојов сега (ги пијам веќе 2 недели) ми рече исклучиво на јадено, да ти спадне малку јадењето и измешај ја во чаша портокал и одма витамин ц од 1000. И во наредни саат време никако конзумирање нешто млечно зошто ја спречува апсорбацијата на железото. Јас така правам и за разлика од сестра ми немам болки во желудник ни па ми се гади (што е чест случај ма да тоа индивидуално е)
Беко имам и се осеќам благословено. Се сушам на микс, ако се влашни досушувам на ајрон драј, прво од десна страна доаѓа кај мене. Топ се. Ништо ми нема собрано.
Ако приметиш нешто влажно, празни канистерот и пушти на прво десно, ајрон драј и гајле немаш. Ништо нема да собере немај гајле.
@V.N. Бојаџиев го избра така? Мене маж ми ме предомислува за Систина, па ако успее да ме убеди ваљда и јас кај него ќе идам. Треба преглед да се закаже или прво цтг? Како е постапката?
I mene istovo me maci...i prasav ama pogreska vo druga grupa go pisav. Mene doktorkata kaj so idam za konzilijarno mi rece deka poradi sto imam otstranuvanje na septum i miomi ke moralo za poroduvanje carski, a doktorot sto mi pravese intervencija koga go prasav na sala vika a ti kako sakas prirodno ili carski?! Ne se optovaruvaj, veruvaj na doktorot valjda on znae kako e najdobro za majka i bebka
Pa mene deneska mi rece morat carski lelee kolku se zagriziv posledno sto skam a da se porodam carski , kaj koj doktor si ti?
Редовна Дани, да знаев ќе си уплатев брза, ама ме убедија дека нема гајле. Може па стварно се нервирам безвезе. Дајбоже. И јас имам слушнато дека постелката се качува со тек на време. Значи морам да си ставам во глава дека сепак сум бремена и малку треба да припазам. Се веднам, се виткам, кревам тешко, не пазам ич. Планот денес беше да чистам дури, ама у последен момент се предомислив јер ипак ќе го чекам маж. Бар за потешкото и за вц рибање, да не дишам. Ама прошетав дупе и човечко дете и кучешко дете, малку ми спласна паниката мислам. Иначе топка на душа ми стоеше, ко тежина, решив утре ако не е готов ќе одам во 12 ќе молам ќе плачам, ако треба ќе доплатам за брза и да завршам работа.
Да кај него сум. Кас последните 2 прегледи ги правев кај него, ама мислам дека можеш и со цтг да си почнеш. Мене докторот ми е ок