Имаш мастит? Со целосно празнење на градата стимулираш производство на уште повеќе млеко, хиперстимулација. А тоа не ти треба ако имаш вишок. Треба да молзеш додека ти олесни ама не и градата после подој.
Оди нека те видат за секој случај ама тргнала работата Ако ти се правилни болките на ист интервал, тоа е тоа.
Имав еден ден темп.37 и се осеќав мн.лошо секое мускулче ме болеше. И јас така знам ама гинекологов ми пишала обавезно празни ја не смее да ти останува млеко. Пијам и аб, ставам облоги , сега сум ок.Бебе слабо цица од лева града па таа морам да ја измолзувам и после пие од шише.
После доење влези под туш и стискај нека иде, ако имаш млекце пак ќе си се наполнат до следен подој. Мене многу ми се полнеа, ама ко ќе влезев под топол туш и ќе почнев да стискам од градите бев како милка ама многу ми олеснуваше
Никаде немам прочитано да молзеш до крај. Со молзење до крај даваш знак на жлездите дека треба нова количина за бебе. Зошто ти даде антибиотик?
Ели братучетка ми така си направи хиперлактација, немој да празниш. Одмолзувај колку да се ослободи, ладни облоги за да се олабави градата, со ќеса грашок масирај, ем ќе олабави ем нема да боли. Мојава отиде кај Јасна на крај, советничката, истото и го кажа и она. Значи после доење не молзиш одма, кога ќе натежнат тогаш, колку да си олесниш, издржи до кај 40 дена ќе се среди. А градата што не ја сака бебе, не го ставај во правец како да дои на таа града, стави го обратно, фактички од под мишка да ти иде, ќе видиш дека ќе ја сака. Што пие кафана, излезе пасошот!
Денес некако многу ме боли половина и цел стомак ми е цврст, ама не е на интервали него цело време некако, и бебе многу мрда, ми шета стомак од една страна на друга, се напив магнезиум ама некако немам мир, 29+2 денес, еве во 1 го погледнав саатот дека ме боли и уште боли, не е можно да се толку долги контракции, можно ли е од бебето што мрда толку силно да боли, од гради надоле стомакот напред ми е цврст оптегнат а позди цел тој дел ме боли.
Не сака ни така. Ни со силиконска. И синко не ја сакаше ептен е мала брадавицата незнае како да фати Малава тегне упорна е само да се налапа Нека пркне мислам ќе најде чаре она Патем , колку чекаше за пасош? @fana може ќе имаш, од каде знаеш
Мали ти се градите? Во Систина рекоа тие со мали гради имале поише млеко и поубаво фаќале бебушки. Мене ми се големи
Опушти се мајка и верувај во себе. Немаш потреба од антибиотик ама си почнала заврши го. Без страв и нервози, менувај позиции и ке се усовршите. Не е само еден фактор. Повеќе се. Има бебиња кои се родени да цицаат. Влечат од прво ставање на цице. Други бебиња се мрзливи и треба да ги стимулираш и молиш. Има мали гради со вовлечени брадавици, големи па многу млеко да му пречи на бебето, позиции кои одговараат и не одговараат. Стрес како најголем фактор. Количина на млеко зависи од стимулација на прво место.
Јас трето родилка кога бев бебуш беше цело време карлично, ама со газе доле. Ми кажаа не е проблем за природно и се спремав за природно, како предходните две. Пукна водењак, си отидов за на природно. Таму видоа во последен момент дека сменило позиција и дека коленото му е директ на отвор и завршив итен царски. Така да, да, за некои положби карлично не е проблем за природно, некои инсистираат царски.
Најди ја на инст doenje_so_ljubov, може ќе најдеш некој совет што ќе ти помогне. А мислам и ако и пишеш ќе ти даде и индивидуален совет како да постапиш. Она е специјалист за доење. И тука кога беше активна даваше многу убави совети околу доењето и се што е поврзано со него.
Уморно хахаха. Се мачиме со цицање.. плус бебето има инфекција и не држат уште сме тукс од недела. Искрено јас немав проблем со тоа, ми донесоа се веднаш кога ме сместија во собата.. најкриво ми беше што не си го видов бебето одма, не ми го ставија на гради од како излезе од мене.. го однесоа на миење бидејќи јас многу крв изгубив и лом го направив плус плодовата вода ми беше заматена. Почекав неколку часа за да го видам. Најзамерка имам кон сестрите ( не се сите лоши) ама има некои баш што се исмејуваат со тебе ако не доиш или имаш маки до доењето на бебето. Мене ептен ми надојде млеко и они на 5 мин ми го носат на подој. Немам пупки и не може да фати да влече или ке влече ама од што е лакомо се унервозува кога нема веднаш да и тече и се мрда се тресе и плаче.. немаше фајде па пробав со силиконските на медела ама и со нив е тешко.. не знам што ке правиме со доењето и затоа едвај чекам дома да воведам некој ред, барем дома да си се измолзувам и така да му давам.. Оток се сестрите за доење, те прават немајка ако не успеваш да доиш и мене една 100 пати ми се смееше и му збореше на бебето како не сум го ранела, не сум му давала да цица бла бла.. а првиот вечер, неделата кога се сместив во соба, не бев спиена 24 саати и дојде сестра и ги запали сите светла и рече дека бебињата морале со светло да спијат и јас и велам добро а ние како ќе спиеме со светло ? И она ми вели со арогантен глас „ Мислам дека не сте дојдени тука за спиење “. Ми се идеше да ја задавам И првиот вечер бев на инфузија и не смеев да станувам оти премногу крварев и од бокс на количка не успејав да седнам ми се сврте и пребледев и ме носеја со кревет до соба и вечерта кога требав да станам ми се слоши и пребледев и бебето не можев да го смирам никако и станував два пати барав сестра едвај најдов да го зеде бебето и го се враќав накај креветот ќе паднев ми се вртеше свест и ми зуеја ушите. Ужас е кај родилките и едвај чекам дома.. додека на патолошка беше супер, во сала прекрасно!
Bev na kontrola ne me zadrzaja.. Uste imam kako kafeav gust nekako so crveno pomesano.. Me pregelda doktorkata vaginalni ne sum otvorena samo takov gust iscedok... Eho mi napravija ima plodova voda, ctg mirno bez bolki... Pocnav menstrualni slabi da osekjam ama ne pokuvazuva jas neznam kakvi bolki treba da imam za ctg da urla. Utre povtorno na kontrola. Znaci sega da ocekuvam da pukne vodenjakot? Ova e mukozen cep? Nisto ne mi objasnija samo mi rece utre sabajle pak na kontrola ako dobijam bolki I porano..