Не мора да значи дека ќе ти пукне водењакот. Мукозниот е да, ама и тоа што тој ти паднал пак ништо не значи, може со денови да си е паднат тој. Болките убаво би било да следиш дали на интервали се јавуваат, односно на колку време те заболува и колку време трае секоја болка. Како и да е, утре пак ќе те прегледаат, малку остана до средбата со бебе
Devojki a dali moze na primer skrininzite gi pravam kaj Eden doctor a da se porodam kaj drug? I kolku vreme pred poragaj odam kaj drugiot doctor so sakam da me porodi? I kako on ke znae se za mene? Mu nosam cela dokumentacija?
Vo 9ti mesec odis kaj toj sto ke te poraga a za skrininzi kaj sakas jas vo mojava bremenost posetiv mn ginekolozi toj sto mi bese maticen ne pravese skrining glaven sto e..
Mene posle slusanje na srce mi dade majcina kniska ginekologot I sve vo nea zapisuvase... Sekoj pregled po1 mesecno rezultati od krvna slika kilaza pritisok kolku go izmerilr vo koja nedela deka test za daunov imam praveno bakterii edno dr ako imas se se zapisuva sredeno e I ne mi dava she nikogas izvestai se vo nea zapisuvase
Немам ниту јас мајчина книшка, еднаш сестрата кај матичниот ми реќе ќе направиме мајчина книшка и на тоа остана не ми ни текна да и спомнам.
Аха...нема врска што претходно не ме гледал тој? И само му се јавувам да му кажам дека сакам да ме пораѓа и он ми закажува преглед?
Како увиде дека нема млеко? Како знаеше? Инаку и јас зедов Pampers premium оти само они имаа од 2 до 5 кг. Сакам Babylove да користам, ама со цената исти како Pampersot речиси. Туку, мешето ми е спуштено доста. Се си мислам дека ми беше погоре, а сега ептен е долу. И на фустанот приметив и на кратките панеталони. Утре контрола, па да видеме кога ќе раѓам.
Било што било, ама можно е да си добила погрешен совет од педијатар. Некои добиваат совет да ме даваат често да цица?! Кога падна и колку? При слаб напредок има неколку чекори кои се преземаат за да успее доењето. Ако не бива секако се оди на ад. Ама не веднаш. Другарка не молзе ни 30 мл а бебе напредува супер.
Vo 36ta nedela ke te prasa kaj sakas da se poragas I ako nemash doktor took ke ti dade uput za kaj nekoj I od togash ke si odish I na ctg tamu I kontrola vo 9ti ke si se gledash so toj so ke te poraga prviot pat so uput pa posle ke si se dohovaras so doktorot nov
По две недели од испис на контролата, наместо да ја врати родилната дополнител ни 200 g беше падната. Ми рекоа веднаш ад и така направив.
Не се замарај сеа, поминало. Се осеќа кога немаш млеко, не е така едноставно. Јас имав млеко ама не цицаше, така да молзев и бебе пиеше од шише. Ќе се потрудам и за ова, ама истата мака не ја трпам со молзење цела година. Не дека 1г живеев поврзана до кабли и пумпа и нешто претерано добар имунитет има. Да се живи и здрави ама ни треба и на нас живот.