Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Jas brisevite gi imav napraveno za streptokoka, i imav samo kandida.i primav edna doza vaginaleti..sega me pregleda cisto da vidi dali se uste imam..ama epten me zabole ovojpat..si vikam samo da se porodam pred Veligden..zs za praznikot koj znae dali ke ima ziv coek:)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zvezdicka27

Zvezdicka27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Decki nekoj od vas info za bakterija ureaplazma ??? Mi ja Najdoa vo bris megutoa e rezistetna na tie antibiotici sto se dozvoleni za trudnici ??? Kolku e opasna bakterijata ???i za odmivanje so oktanisep lek ??? Nekoj iskustvo so ova

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Jas ja imav pred 3 nedeli i bev na antibiotici Eritromicin i posle terapijata so niv na brisevi ne mi ja pokaza pak, taka da se izlecila. A inace e prenosliva, pa ako si imate odnosi so maz ti i on ja ima 100%, kje mora i on da pie antibiotik, mojov piese Sumamed tri apcinja se toa. Inace ne e opasna, ja imaat povekje trudnici, se pojavuva poradi padnat imunitet...

4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    I jas samo za toa se sekiram ako bide na veligden deka ziv covek ke nema :D

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Jas znaci kolku sum otkacena.... Celo vreme si mislam 38ma nedela sum, a toa 40 kje pocnam da ja punam za nekoj den hahaha :D 38+4 sum bila of leleee, od sto sum vozbudena malku sum izmesala se :D

На Eli23, SpangeBob и espana им се допаѓа ова.
  6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Inaku Mariz, Ivanuska, Eleni 27 znaci nie tuka nekade sme pred kraj ama krajov bas ne se gleda:) Inaku da ve prasam dali na GAK odite na ctg zosto mojov maticen vika ne primaat na GAK do 40 nedela pa mi dade upat za Cair. Filmovi vo glava 1001 ama sreka kaj site e isto pa se tesam so vas:) A za spremanje ja nisto ne spremam nesto malku obleka kupiv kolicka i krevetce i tolku si lezime so mm si odmarame dodeka mozeme si vikame aj uste edna-dve nedeli pa posle do krajot na zivotot turbo. Ama znam deka site edvaj cekame da si gi vidime bebusite edvaj kojznae kakvo cuvstvo e toa. Edvaj cekam:inlove:
    p.s Galapce mi ja nema?

На irena.1, Ivanushkaa и mariz им се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Pa i ja ve citam so ova presmetkive i se cudam i ja koja nedela sum:D Jas sum 37+4 i si vikam 37ma a toa 38 ma leleleleleeeeeee:D:D

На Eli23, Ivanushkaa и mariz им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    @menelele bogami ne se gleda, a kako mecka sum... Samo santram levo desno, ofkam, samo zboram ajde vekje neka mu tekne, a maz mi mi se smee i vika e ajde sea za nekoj den nemozes da docekas :D toa minutive ko cela vecnost se, a ne pa denovite :D

9. Zvezdicka27

Zvezdicka27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Da Ama Kaj mene na biogram stoi rezistetna na eritromicin

10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    A mariz na mazive se im e lesno a samo nie si znaeme kako nie - kako vikaat 100 stapa po tug grb ne bolat:D
    Ama veke i mene mi e tesko spienjeto koga se vrtam samo si ofkam pa pocnav i pernica od strana da stavam mi e strav deka mn na stomak spijam

На bella.s, danichap, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Само 32+4 сум и веќе не можам да се поднесам! Кит кој се превртува во креветот (+ 14 кг). А си велам што ме чека кога ќе стигнам до вас.... Ми се плаче кога станувам од креветот... Колку ми ствара нервоза.... АУ! Ти си прикрај! Ајде издржи уште малку! Да си се олесниш што побрзо и побезболно ти посакувам!

На Eli23, makedonkamak, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Edvaj cekam, pocna strav da me fakja sto ednata noga, t.e. kuk mi otkazuva cudno, poradi nego od skali padnav, a vcera vo dvor pak si podkleknav malku... Valjda tezinata si go pravi svoeto, bas kako da mi ja snemuva nogata se osekjam :/ A deneska vrijam pa, se osekjam omalaksano kako bolna, valjda kje bide denovive :) ako mu tekne na sinko :rofl:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Денес прв пат ми се појавува вакво чувство-осеќам болка во грбов кај плешкиве, ипотешко дишам..Ви се случило нешто вакво?

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Da ne ti e sto spies na grb? Deka procitav nekade deka na grb ti e najubavo... Jas imav bockanje ama vo gradite gore koga spiev na grb i se gusev, nemozev da disam... Zatoa sega sum samo levo i desno na strana so spienjeto :/

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Спијам на грб, ама не цело време, се вртам лево десно, Сега така наеднаш ме заболе и кај плешки и под гради...

16. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Како да пишуваш место мене! :o Десната нога... Како да ми се откачува. Ми се чини ќе ми остане во креветот кога ќе станам некое утро! :) Ме жегнува, дури до срцето! Само да ни се родат живи и здрави синковците и ќерките се молам, другото ќе го издржиме! Омалаксана да не од притисокот, нели ако е понизок!

На Eli23, makedonkamak и mariz им се допаѓа ова.
  17. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас сум 3о недела, 29 + 2, ми бегате 1 месец, ама ве читам, да знам што ме очекува... Стомахот ми е како лубеница од 10 кг :) па и тука некаде е :D a девочинјата постојано мрдаат, нема потреба да јадам благо :) дека се 2, незнам ни кај им е главата, ни кај нозете, ниту со што ме маваат , важно постојано нешто ми прета :D za спиењје спијам на страна и на грб, добро е сега за сега, се уште немам некој проблем, а за влежноста незнам дали од тоа што секоја вечер ставам вагиналета уторогестан ( ја ставам од почеток на бременоста), ама постојано имам некој жолтеникав исцедок, и сум на секојдневни влошки, неможам гаки да менувам на 2 часа...сакав да прашам, какви влошки и од каде зедовте за во болница, бидејки слушнав требало некои само со газа, без крилца...
    за 3 недели сум повторно на скрининг, и после 34 недела можат секој ден да излезат... страв ме фака

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Sega legnav kje spijam malku, pa kje meram posle bas, ne mi tekna na pritisokot... :/

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ke si kupis vloski so mrezicka, gi ima na Boni okolu 55 den se.jas od Zegin kupiv 3 komada ako ima potreba ke mi donesat uste

20. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Lele ludje, jas edvaj izdrzuvam veke....me tishti stomakot dole, kako jajnici , me shilka kaj sramnata koska i grbot i kicmata me kinat...ne e na intervali, tuku onaka postojano :( kako da mi se kinat muskuli dolu i od strana na stomakot....edvaj cekam da se olesnam i daj boze da si gi zememe vo race zdravi i zivi bebuvcinjata....mnogu cudno se osekam neshto....:| sekoja sekunda se mislam kako ke bide se...

На Maceto123, makedonkamak, espana и 2 други им се допаѓа ова.